VisitDenmark Norge

Nedtellingen er i gang: Verdens største sykkelritt i verdens beste sykkelland

Del
Danmark er klar til å være vertskap for verdens mest prestisjefylte sykkelritt, Tour de France. Fredag 1. juli starter Tour de France i København og vil kjøre gjennom noen av de vakreste landskapene, de mest historiske byene og forbi storslåtte arkitektoniske mesterverk

De tre første etappene i årets Tour De France finner sted på noen av de mest spektakulære stedene i Danmark. Hele landet er pyntet, og mange hundre tusen dansker er ventet å delta på den store sykkelfesten.

Etappe 1 - København:

Den første etappen av årets Tour de France går langs havnen og Københavns indre by. Her skal verdens raskeste syklister blant annet sykle forbi Amalienborg Slott og Den lille havfruen.

Det er alltid et hav av opplevelser som venter på turister i Danmarks hovedstad. Du kan ta en havnetur og oppleve København fra sjøsiden, eller du kan leie sykler og prøve deg på den 13 kilometer lange enkeltstarten som Tour-rytterne sykler.

I København er det også mulig å bade i havnen, som har helt rent vann og fine havnebad.

 ”Verdens største sykkelritt starter i verdens beste sykkelby. Københavnere elsker sykling og dansker elsker Tour de France. Det blir en varm populær velkomst på en rute fylt med landemerker som på hver sin måte feirer dansk hverdagssykling, arkitektur, historie og kultur”.
- Alex Pedersen, talsperson for Grand Départ Copenhagen Danmark

Etappe 2: Roskilde og Fyn

Andre etappe starter foran Domkirken i Roskilde, og fortsetter over Sjælland og slutter i Nyborg på Fyn.

På denne etappen vil Tour de France-feltet også sykle over Storebæltsbroen, som er en av de lengste hengebroene i verden.

Turister kan besøke noen av Danmarks beste strender, og få noen unike naturopplevelser i denne delen av landet.

Etappe 3: Vejle og Sønderjylland

På den siste etappen i Danmark skal Tour de France-feltet sykle fra Vejle til Sønderjylland. I denne delen av landet finner du noen av de bratteste bakkene, og syklistene skal blant annet passere den historiske Jellingsteinen med runer fra vikingtiden.

I Vejle og Sønderjylland kan turister finne noen av Danmarks beste sykkelmuligheter og ikke minst prøve det store kakebordet i Sønderjylland.

Hele Danmark er klar - Nedtellingen er i gang

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om VisitDenmark Norge

VisitDenmark Norge
VisitDenmark Norge
Tollbugata 8
0158 Oslo

https://www.visitdenmark.no

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom