Aspelin Ramm Eiendom

Aspelin Ramm går inn i utviklingsprosjekt på Blindern

Del
Blindern Studenterhjem inngår partnerskap med Aspelin Ramm om utvikling av en sentral tomt på Blindern som nærmeste nabo til Universitetet i Oslo og Oslo Science City. Partene ønsker å utvikle det som i dag er en parkeringsplass på cirka 7000 kvadratmeter i tråd med med universitetets og Oslo Science Citys mål for området.
Illustrasjon foreløpig vurdering, Grape Architects.
Illustrasjon foreløpig vurdering, Grape Architects.

For å realisere dette etableres det et utviklingsselskap som eies av Blindern Studenterhjem og Aspelin Ramm, med eierandel på 50 prosent hver.

Blindern Studenterhjems formål er å eie og drive stiftelsens eiendommer på Blindern til fordel for akademisk ungdom og gjøre Blindern Studenterhjem til et godt hjem for disse unge menneskene. Parkeringsplassen disponeres i dag av Universitetet i Oslo. Vi ønsker å endre bruken fra parkeringsplass til et bygg som kan møte de fremtidige behovene til aktører innen forskning, undervisning og innovasjon, slik at vi blir en god nabo for universitetet, Oslo Science City og andre. Dette er en veldig spennende mulighet for oss, sier Christian Lindvall Dahlgren, styreleder og husfar på Blindern Studenterhjem.

Studenterhjemmet har en snart hundre år lang historie på Blindern. Både den fredede bebyggelsen og tilhørende parkanlegg skal skjermes ved utforming av det nye prosjektet, og det skal tas hensyn til både menneskene, historien og omgivelsene. Studenterhjemmet skal fortsatt være godt hjem for studentene, og utviklingen av denne tomten skal være med på å sikre driften av stiftelsen inn i fremtiden.

– Vi har god erfaring med samarbeidsprosjekter og dialog med offentlig myndigheter.  Her vil vi også ha tett og god dialog med universitetet som vår nærmeste nabo.  Vi ser frem til å komme i gang med prosessen, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Hva prosjektet skal inneholde er det for tidlig å si noe konkret om, men arealene vil mest sannsynlig utvikles til funksjoner som forskning og undervisning sammen med næringsliv og innovasjon.

– Eiendommen inngår også i innovasjonsdistriktet Oslo Science City og er et byutviklingsprosjekt som vil strekke seg over flere tiår. Dette representerer både næringsliv, offentlig forvaltning og akademia i en felles innsats for å styrke Oslo og Norge som innovasjon- og kompetansesenter. Byutvikling og innovasjon er midt i kjernen av hva vi skal ha fokus på i Aspelin Ramm, sier Bøyum.

Eiendommens sentrale beliggenhet gir unike muligheter for en utvikling som kan bli en viktig brikke i realiseringen av innovasjonsdistriktet, der kunnskap kobles med næring og byliv. Parkeringstomten er en av de tomtene i dette delområdet som vil kunne realiseres først.

Aspelin Ramm vil bidra med kompetanse innenfor planlegging, god arkitektur, gjennomføring, utleie og drift for å være med på å realisere visjonene om fremtidsrettet forskning og innovasjon. Blindern Studenterhjem vil følge prosjektet tett som eier, nabo og gjennom styrerepresentasjon.

Newsec har bistått som tilrettelegger, Wiersholm har vært Blindern Studenterhjems juridiske rådgiver, og Thommessen har bistått Aspelin Ramm. 

Om

Beliggenhet: I Problemveien rett bak Blindern Studenterhjem og vest for Frederikkebygget.

Areal: Foreløpige skisser viser mulig ny bebyggelse på rundt 30 000 m2 BTA

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Illustrasjon foreløpig vurdering, Grape Architects.
Illustrasjon foreløpig vurdering, Grape Architects.
Last ned bilde

Om Aspelin Ramm Eiendom

Aspelin Ramm Eiendom
Aspelin Ramm Eiendom
Vulkan 16
0178 Oslo

+47 22 40 40 00http://post@aspelinramm.no

Følg pressemeldinger fra Aspelin Ramm Eiendom

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Aspelin Ramm Eiendom på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Aspelin Ramm Eiendom

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom