Slik lager du sunn is

- Det er faktisk enklere enn man skulle tro, sier ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Server is hver solskinnsdag
Lager du egen is kan du få inn godt med frukt og bær, og du kan lage den med langt mindre tilsatt sukker. I flere tilfeller vil det være nok med frukten og bærenes egen naturlige sødme. I tillegg unngår du unødvendige tilsetningsstoffer, forteller ernæringsrådgiveren og fortsetter;
- En is en gang iblant fra kiosken eller butikken er selvsagt ingen fare. Men mange foreldre kjenner på samvittigheten over at det fort kan bli litt vel mye is når det er sommer og sol ute. Små barn har liten magesekk og blir fort mett, da er det viktig at det vi serverer er næringsrikt. Hjemmelaget is er ingen dårlig erstatning, heller tvert om, det kan være skikkelig godt.
Oppskrifter på næringsrik is til både store og små
For at det skal være gjennomførbart å lage egen is må det være enkelt, her er fem raske og gode oppskrifter. Bruk gjerne norske jordbær og etter hvert norske bringebær når de blir tilgjengelig i butikk.
Bringebærsmoothie- is: Lages av smoothie og fryses på pinner. Enklere blir det ikke.
Ekte jordbærpinner: Det eneste du trenger er jordbær og vaniljekesam.
Bananis med jordbær: Kalles også nicecream! En fin måte å bruke opp godt modne bananer.
Yoghurtis med bær på pinne: Bruk de bærene du vil. Norske jordbær og bringebær passer perfekt.
Yoghurtis med jordbær: Yoghurt + jordbær = sommer
Nøkkelord
Kontakter
Iselin Bogstrand SagenInnholdsrådgiver ernæring og pressekontakt
Tel:954 18 998iselin.sagen@frukt.noBilder


Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Ligger an til rekordår for norske epler29.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
De siste fruktprognosene fra Grøntprodusentenes samarbeidsråd (GPS) antyder at det kan høstes rekordmye epler i år. Det lover godt for alle som ønsker å nyte norske epler langt utover høsten – og kanskje helt til påske.
Slik finner du den søteste vannmelonen i butikken16.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Vannmelon er en fast følgesvenn gjennom sommeren, men visste du at det finnes noen enkle triks for å finne den aller mest modne og søte? Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) deler sine beste tips til hva du bør se etter – før du legger vannmelonen i handlekurven.
Når grønt møter grill, skjer det noe magisk9.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Grillsesongen er i gang, og det er ikke bare kjøttet som fortjener plass over glørne. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer flere til å legge grønnsaker – og gjerne frukt – på grillen i sommer.
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom