Glade for at Stortinget gir mer støtte til arbeid mot atomvåpen

Norsk Folkehjelp jubler over nyheten om at vi nå får 1,6 millioner kroner til forskningsprosjektet Nuclear Weapons Ban Monitor, som er en vaktbikkje for FN-traktaten som forbyr atomvåpen.
‒ SV har stått på for å få inn dette i budsjettavtalen, og vi er svært takknemlige. Men det er trist at støtte til arbeid mot atomvåpen skulle sitte så hardt inne for denne regjeringen at det måtte løses i en budsjettavtale, gitt at Hurdalsplattformens lover at regjeringen skal øke Norges innsats for kjernefysisk nedrustning og arbeide sammen med land i og utenfor NATO for en verden uten atomvåpen, sier generalsekretær Henriette Westhrin i Norsk Folkehjelp.
‒ Sivilt samfunnsengasjement og kunnskap om atomvåpens konsekvenser må til for å skape vilje og besluttsomhet blant politikere i Norge og alle andre land. Vi jobber for å få dem til å ta sin plass i historien og handle for å redusere den risiko atomvåpen utsetter oss for, fortsetter Westhrin.
I tillegg til midlene til Norsk Folkehjelp, har SV i budsjettavtalen med regjeringen sikret støtte til Nei til atomvåpen, Norske leger mot atomvåpen (som også administrerer ICAN Norge) og Norges Fredsråd.
‒ Vi ser fram til å samarbeide med regjeringen og stortinget om hvordan Norge kan reetablere sin rolle som en viktig aktør for kjernefysisk nedrustning, sier Westhrin.
Norsk Folkehjelp er en del av det internasjonale styret i ICAN, den internasjonale kampanjen for å forby atomvåpen. Hvert år gir vi også ut Nuclear Weapons Ban Monitor, som vi lager sammen med en lang rekke uavhengige forskere verden over. Nuclear Weapons Ban Monitor måler framdriften i arbeidet mot en verden uten atomvåpen, som er et universelt mål som alle land i verden står bak og som ble nedsatt i den aller første resolusjonen til FNs generalforsamling i 1946.
Årets rapport, som oppsummerer 2021, ble lansert i Geneve tidligere i år. For mer informasjon, se www.banmonitor.org
Nøkkelord
Kontakter
Håkon ØdegaardKommunikasjonssjefNorsk Folkehjelp
Tel:950 45 667hakono@npaid.orgGrethe ØsternVåpenpolitisk rådgiver
Tel:+41 90078208gretheo@npaid.orgBilder

Om Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp er fagbevegelsens humanitære solidaritetsorganisasjon. Vi er en medlemsorganisasjon, og våre strategiske områder er rettferdig fordeling av makt og ressurser og vern om liv og helse. Vi jobber innenfor hovedområdene internasjonalt utviklingssamarbeid, humanitær nedrustning, redningstjeneste og flyktning og integrering. Norsk Folkehjelp har 2200 ansatte i 40 land.
Følg pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norsk Folkehjelp på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norsk Folkehjelp
Norsk Folkehjelp: Dypt bekymret over eskaleringen i Gaza4.12.2023 15:11:41 CET | Pressemelding
– At Israelske bakkestyrker nå går inn også sør i Gaza betyr en ytterligere forverring av den allerede katastrofale situasjonen for sivile, sider leder for Utvikling og Humanitært Samarbeid i Norsk Folkehjelp, Gry Ballestad.
Norsk Folkehjelp: Total katastrofe i Gaza14.11.2023 18:45:35 CET | Pressemelding
Det som har vært varslet lenge er nå en realitet i Gaza; de små gjenværende drivstoffreservene er helt tomme. Lastebiler blir stående på stedet hvil, og ingen distribusjon av nødhjelp finner sted. Det betyr at den allerede svært begrensede bistanden som har kommet inn i Gaza de siste ukene er totalt forhindret fra å nå frem til menneskene som så fortvilet behøver den. 2,3 millioner mennesker står helt uten tilgang til livsnødvendig bistand.
Norsk Folkehjelp bidrar med frivillige redningsmannskaper ved Ørje i Østfold30.10.2023 22:57:22 CET | Pressemelding
Opp mot 30 frivillige redningsmannskaper fra Norsk Folkehjelp er på vei til Ørje i Østfold for å bistå bilister som har stått fast i kø i flere timer på E18.
Norsk Folkehjelp har mistet kontakten med ansatte i Gaza28.10.2023 15:25:37 CEST | Pressemelding
Det er hjerteskjærende å vite at de har mistet muligheten til å støtte hverandre, vårt nettverk av partnere, deres familier og deres kjære som ikke er fysisk sammen med dem. De kan ikke ringe etter sykebil hvis de trenger medisinsk hjelp. De får ikke kommunisert med vår landdirektør som er i regionen for å støtte dem, eller få informasjon om hvor det bombes, eller hvor det eventuelt kan finnes noe hjelp, sier Gry Ballestad, leder for utvikling og humanitært samarbeid i Norsk Folkehjelp
Raymond Johansen blir ny generalsekretær i Norsk Folkehjelp24.10.2023 09:15:35 CEST | Pressemelding
– Det er en ære å få muligheten til å lede Norsk Folkehjelp. En unik organisasjon i Norge, som i over 80 år har drevet med solidaritet i praksis, sier Raymond Johansen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom