5 sommersalater du får dilla på
Når sola skinner og det er varmt i været, får mange ekstra lyst på lette måltider, og det er enkelt å ty til en salat.
- Ofte går det fort å lage, og du slipper å bruke tid på kjøkkenet når du helst vil være ute i sola. I tillegg er det super mat å ta med når du skal på stranda eller på piknik i parken, sier MatPrat-kokk Cecilie Maske.
- Hakk opp grønnsaker og legg alle ingrediensene i et glass, og dressing i et annet. Ta med deg kjøleelementer, så den holder seg kald. Og når det er klart for å spise, blander du det sammen, så alt blir sprøtt og friskt på tallerkenen. Har du tid, er det også lekkert med en salatbowl, der du legger litt ekstra arbeid i presentasjonen. Når maten ser vakker ut, er det jo med på å påvirke selve smaksopplevelsen, tipser hun.
Enkel base – uendelige muligheter
En salat kan være så enkel eller komplisert du gjør den til, men utgangspunktet er en grønn base.
- Skal salaten være et fullverdig måltid, legger du til karbohydrater som for eksempel pasta eller brød, proteiner som kjøtt, fisk, egg eller belgfrukter, og en dash med dressing som bidrar med litt fett, gjerne en som er oljebasert. Da blir salaten til et helt måltid som fyller bra, gir energi og fiber, og holder deg gående lenge.
Her er fem varianter av sommersalaten som er så gode at de kan bli sommerens favoritter:
Nøkkelord
Kontakter
Lisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noBilder


Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom