Nytt studium om mishandling i nære relasjoner

Studiet skal bidra til at ansatte i politiet blir bedre i stand til å håndtere og etterforske straffesaker som omhandler mishandling i nære relasjoner.
- Studiet er for politiansatte som har oppgaver i forbindelse med etterforskning, eller forebygging av mishandling i nære relasjoner. Det var mange søkere til studiet. Det er 24 studieplasser, og oppstart er til høsten, sier Rikke Krafft som er politioverbetjent og fagansvarlig for studiet.
Vold og seksuelle overgrep mot barn, seksuelle overgrep, familievold og internettrelaterte overgrep representerer fire hovedområder innen integritetskrenkende kriminalitet. I 2020 fikk en arbeidsgruppe i mandat å utvikle videreutdanning i etterforskning av seksuallovbrudd. Arbeidsgruppen valgte å dele emnene opp i selvstendige utdanninger, og Mishandling i nære relasjoner er ett av disse.
Mishandling i nære relasjoner er en kriminalitetstype som alle i førstelinjetjenesten burde ha gode kunnskaper om. Det er viktig å tilegne seg fenomenkunnskap og innsikt i de voldsutsattes situasjon, og kjenne lovverk og rundskriv i forhold til denne type vold.
- Fenomenforståelse er viktig for å kunne skjønne og sette seg inn i fornærmedes livssituasjon. Det er mye frykt og angst overfor voldsutøver, og man må ha kunnskap om disse mekanismene, forstå dette og møte fornærmede på en god nok måte. Vi må skape trygghet nok til at de tør og vil fortelle sin historie til politiet, sier Krafft.
Nøkkelord
Kontakter
Rikke KrafftPolitioverbetjent
Tel:934 34 836Bilder

Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Flere reelle søkere til politiutdanningen30.4.2025 10:28:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har i år 1 442 reelle søkere etter at den første delen av opptaksprosessen er unnagjort. Dette betyr at 253 flere søkere enn i fjor har fullført søknadsprosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon.
Skal utdanne bank og finans mot svindel29.4.2025 10:38:50 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har fått oppdraget med å utdanne ansatte i bank- og finansnæringen i en forsterket innsats mot svindel og hvitvasking.
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
Flere søkere til politiutdanningen5.3.2025 15:03:52 CET | Pressemelding
Etter søknadsfristen 1. mars, har Politihøgskolen fått 3020 søkere til 524 studieplasser. Det er en oppgang på fem prosent fra i fjor. Nytt studietilbud i Alta har fått 256 søkere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom