Norges Bryteforbund

Brytelandslaget fenger – inngår nye medieavtaler

Del
Norges Bryteforbund inngår tre medieavtaler og NRK gjør opptak til en ny sesong med den prisbelønte dokumentaren «Hodet i klemme»

NRK, VG TV og Amedia har sikret seg TV-rettighetene til internasjonale og nasjonale brytestevner de to neste årene.


Det skjer etter fjorårets VM i Oslo som ble sendt på NRK og første sesong av dokumentarserien «Hodet i klemme» som vant to priser under årets Gullruten-utdeling. NRK-dokumentaren vant prisen for beste karakterdrevne dokumentarserie og beste deltaker (Fritz Aanes).

- Med utøvere av topp, internasjonal klasse, som både leverer på matta og byr på seg selv utenfor, er brytelandslaget et av de mest spennende vi har. Vi er veldig glade for å kunne være med dem på veien mot OL i Paris, sier rettighetssjef i VG, Aslân Farshchian. 

VG TV har sammen med NRK kjøpt rettighetene til de internasjonale brytestevnene, mens Amedia har sikret seg rettighetene til nasjonale stevner. Det er konsulentselskapet Aasland Graff & Partners som har forhandlet medierettighetene på vegne av Norges Bryteforbund.

-Dette er viktige avtaler som vil gi brytesporten økt oppmerksomhet og grunnlag for økt rekruttering. Vi merker et markant løft for norsk brytesport etter VM på hjemmebane i fjor og NRKs dokumentarserie. Vi har veldig dedikerte utøvere, trenere og støtteapparat og vi har fått mange hyggelige tilbakemeldinger fra publikum som har fått øynene opp for en av verdens tøffeste idretter, sier generalsekretær Morten Sandnæs i Norges Bryteforbund.

Om Norges Bryteforbund

Norges Bryteforbund
Norges Bryteforbund
Sognsveien 75 L (inngang fotballforbundet)
0855 Oslo

416 66 651http://www.bryting.no/

Norges bryteforbund dekker de olympiske grenene gresk romersk og fristil bryting samt sumo, sandbryting, og håndbak. Det er totalt ca. 7.000 medlemmer fordelt på 63 klubber over hele landet. De fleste klubbene organiserer alle trening innen alle grener, mens andre kun organiserer treninger i en eller to. Det gjennomføres årlig ca. 50 brytestevner i Norge. 

Bryting er en relativ liten idrett i Norge men er en stor idrett internasjonalt. Norsk Bryting har stolte tradisjoner, og har en sterk toppidrettskultur og leverer internasjonale medaljer jevnlig.  Bryting er en av de sommeridretter som har klart å kvalifisere deltakere til samtlige sommer OL i moderne tider. Vi har nå en ny generasjon med store talenter som hevder seg på internasjonalt nivå.