Fagforbundet

Varsler mulig kommunestreik over hele landet

Del
Det er fare for kommunestreik. Dersom meklingen mellom LO-kommune og KS ikke fører fram vil Fagforbundet ta ut 8537 medlemmer i konflikt fra arbeidsdagens begynnelse tirsdag 24. mai.

- For oss i Fagforbundet er det helt avgjørende at hele laget skal komme godt ut årets lønnsoppgjør. Det er i særdeleshet de med lave lønninger som merker at dagligvarer, strøm, boliglån og drivstoff har blitt dyrere i det siste. Vi krever reallønnsøkning, og det betyr at vi må ha en fordeling av lønnspotten som ikke bidrar til større forskjeller mellom kommuneansatte. Vi legger til grunn for vårt krav at man følger den økonomiske rammen fra frontfaget og også tar hensyn til etterslepet som offentlig sektor fikk i forrige oppgjør, sammenliknet med privat sektor, sier Fagforbundets leder Mette Nord.

I tillegg til Fagforbundet vil fagforbundene FO, Skolenes landsforbund, Creo El og IT-forbundet og Norsk Sjøoffisersforbund ta ut medlemmer i en eventuell konflikt.

Fagforbundet har tatt ut medlemmer i første fase som hovedsaklig arbeider i administrasjon, tekniske tjenester og renhold i kommunene. En eventuell konflikt vil ramme hele kommunesektoren, unntatt Oslo som er et eget tariffområde.

- Dersom streiken trappes opp, vil også andre grupper arbeidstakere i kommunesektoren kunne bli tatt ut, sier Mette Nord.

LO-kommune består av Fagforbundet, FO, Skolenes landsforbund, EL og IT forbundet, Norsk Sjøoffisersforbund og Creo og organiserer omlag 190 000 medlemmer. 

Kontakter

Daglig leder i LO-kommen Pål Skarsbak tlf 915 81 697

Om Fagforbundet

Fagforbundet
Fagforbundet
Keysersgate 15
0165 Oslo

23 06 40 00http://www.fagforbundet.no/

Fagforbundet er LOs største forbund, med over 400 000 medlemmer. Vår hovedoppgave er å sikre medlemmene gode og trygge lønns- og arbeidsvilkår. Som landets største arbeidstakerorganisasjon har vi også tyngde og politisk gjennomslagskraft til å styrke og videreutvikle velferdsstaten

Følg pressemeldinger fra Fagforbundet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Fagforbundet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Fagforbundet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom