VisitDenmark Norge

Djurs Sommerland åpner temaland for alle dinosaurfans

Del
Nordens største sommerland åpner 30. april med spennende nyheter for både små og store dinosaurfans. Djurs Sommerland åpner portene til et nytt, stort temaland – Dinosaurland. Her venter 25 fascinerende, naturtro dinosaurer, en enorm spesialdesignet dinosaurlekeplass, en ny familie berg-og-dal-bane og en jeepsafari i dinosaurenes reservat – og sist, men ikke minst, et gjensyn med ikoniske King Kong.

Alle barnefamilier kan se frem til store opplevelser når sesong nummer 42 sparkes i gang i Djurs Sommerland. 30. april ønskes du velkommen til en nyhet av betydelige dimensjoner, det største prosjektet så langt i parkens lange historie, og et av de største noensinne i en dansk turistattraksjon.

Utviklet i samarbeid med internasjonale spesialister
Dinosaurland, parkens tiende temaland, er utviklet sammen med internasjonale temaparkspesialister fra Leisure Expert Group i Nederland med en ambisjon om å skape en ny og annerledes dinosauropplevelse enn den, du kan oppleve i dyreparker og museer.
«Vi ser frem til at gjestene våre skal oppleve Dinosaurland. Listen er satt høyt for å gi våre gjester en opplevelse utover det vanlige, en opplevelse de vil kjøre litt lenger for å få med seg. Og så er det et pluss at Dinosaurland kan oppleves sammen på tvers av aldre og generasjoner. Her skal 3-åringen, 13-åringen, mor og far og besteforeldre ha det gøy,» sier administrerende direktør Henrik B. Nielsen.


Mer enn en utstilling
Dinosaurland er mye mer enn en utstilling av dinosaurer. Det nye 20 000 m2 store temalandet er bygget rundt en historiefortelling, der paleontologer fra Dino Inc inviterer gjester inn i dinosaurleiren deres etter at de har gjort unike funn. Ikke bare har dinosaurbein sett dagens lys, men det de trodde var fossiliserte dinosaur-egg har klekket ut og dinosaurene er i live. To nye skritt tar gjestene med på en reise inn i dinosaurenes reservat, hvor de kommer veldig nærme bl.a. 25 naturtro dinosaurer, mens en gigantisk dinosaurutgravingslekeplass gir rom for fantasifull lek og fysisk utfoldelse.

De 25 dinosaurene teller de kjente og populære artene, bl.a. T-Rex, Triceratops, Stegosaurus, Brachiosaurus, Citipati og Edmontonia. De er alle nøye utvalgt av en av verdens mest talentfulle produsenter, Billings Productions i Texas, USA, som spesialiserer seg på å lage animatroniske dinosaurer som ser spesielt levende og naturtro ut.


Gjensyn med King Kong

Den nye berg-og-dal-banen i Dinosaurland, T-Rex Family Coaster, sender 38 gjester på ekspedisjon om gangen, og er utformet som en gigantisk drill, som skyter snarveier gjennom fjellvegger og suser rundt i skarpe svinger tett forbi farlige, naturtro dinosaurer. T-Rex Family Coaster er for hele familien, og med en minimumshøyde på 100 cm. kan selv de minste være med.
Ekspedisjonen fortsetter i Dino Xpedition, når 16 jeeper med plass til 4 personer i hver kjører ut på dinosaurjeepsafari. Underveis venter et overraskende gjensyn med King Kong før en farlig Megalosaurus er nær ved å bryte ut av innhegningen. Turen er for alle - dog må barn under 110 cm. være i følge med en voksen.

Som en ekstra dimensjon i Dinosaurland kan barnefamilier også glede seg til en spesialdesignet, gigantisk dinosaurutgravingslekeplass, som er delt inn i 5 leke- og opplevelsessoner med ulike vanskelighetsgrader. Her får fysisk utfoldelse og fantasilek som paleontolog frie tøyler når lekeplassen utforskes og fortidens kjemper graves frem.


Sesong 2022 blir spennende

«Etter besøksrekorden vår på 820.000 gjester i 2021 og interessen vi opplever for å besøke Djurs Sommerland, ser vi frem til å åpne. Vi har allerede solgt rekordmange sesongkort, og ordreboken med reservasjoner til bedrifter og skoler er også godt fylt. Samtidig ser det også positivt ut med ferieturister, og interessen for å besøke Djurs Sommerland i forbindelse med ferieopphold på Jylland er stor,» avslutter Henrik B. Nielsen.

Ytterligere informasjon: Adm. dir. Henrik B. Nielsen, Djurs Sommerland, tlf +45 20 48 68 16.

Link til pressebilleder: https://we.tl/t-IcEhTlRTtl

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om VisitDenmark Norge

VisitDenmark Norge
VisitDenmark Norge
Tollbugata 8
0158 Oslo

https://www.visitdenmark.no

Følg pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra VisitDenmark Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra VisitDenmark Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom