YS

Krever skikkelig lønnsløft

Del
Lønnsoppgjøret er i gang i staten og leder av YS Stat, Pål N. Arnesen, er klar på at statsansatte nå skal ha et skikkelig lønnsløft.
På Arnesen, leder YS Stat
På Arnesen, leder YS Stat

Onsdag formiddag startet forhandlingene for ansatte i staten med kravoverrekkelse i Regjeringskvartalet. Pål N. Arnesen, leder i YS Stat, mener statsansatte nå må få et skikkelig løft i kjøpekraften

- Det betyr blant annet et solid, sentralt tillegg til alle. Strømkrisen, økning i matvareprisene og den sterke, generelle prisveksten gjør at årets oppgjør må monne i lommeboka, sier han.

Arnesen sier statens ansatte er i ferd med å bli lønnsmessig akterutseilt.

- Det merkes ved at det er blitt vanskeligere å rekruttere og beholde gode medarbeidere i staten. Alle ansatte i staten må gis et løft, ikke bare utvalgte grupper, krever han ved inngangen til årets forhandlinger.

YS Stat er en sammenslutning av følgende YS-forbund som har statsansatte medlemmer: Parat, Delta, Befalets Fellesorganisasjon, Norsk Tollerforbund, Skatteetatens landsforbund, Stafo, Kriminalomsorgens Yrkesforbund, Finansforbundet og Skolelederforbundet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

På Arnesen, leder YS Stat
På Arnesen, leder YS Stat
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 229 000 medlemmer i våre 11 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom