ELKO

Utvider ELKO Smart: Lanserer smart røykvarsler for et enda tryggere hjem

Del
Siden lanseringen har ELKO Smart blitt en stor suksess og elektrikere landet rundt melder om stor etterspørsel. Nå utvider ELKO igjen sortimentet med en smart røykvarsler som gir kundene ytterligere kontroll over hjemmet sitt.
TRYGGERE HJEM: Med ELKO Smart røykvarsler oppgraderes sikkerheten flere hakk, med en liten enhet som glir elegant inn i interiøret.
TRYGGERE HJEM: Med ELKO Smart røykvarsler oppgraderes sikkerheten flere hakk, med en liten enhet som glir elegant inn i interiøret.

Oslo, 31. mars 2022: ELKO fortsetter sin smart-suksess, og lanserer nå ELKO Smart røykvarsler. Produktet utvider hva en røykvarsler kan gjøre for sikkerheten. Varsling på mobilen ved fare for brann er bare en av de mange smarte og praktiske funksjonene den smarte røykvarsleren har.

 – Siden vi lanserte ELKO Smart har etterspørselen i markedet bare økt. Sikkerhetsprodukter er en viktig del av vår smartsatsning, og vi har allerede både overvåkningskamera og flere smarte sensorer i porteføljen. Nå tar vi dette ett steg videre ved å lansere en smart røykvarsler som gir deg enda bedre kontroll og trygghet i hjemmet, sier Marlene K. Haagensen, markeds- og kommunikasjonssjef i ELKO.

ELKO Smart røykvarsler kan både se og føle. Utstyrt med optisk sensor ser ELKO Smart røykvarsler røykutvikling i rommet, samtidig som den termiske sensoren føler varmestigning. Røykvarsleren tar også hensyn til de med nedsatt hørsel, da den har en lysstripe som blinker rødt når alarmen utløses.

Spiller på lag

Den smarte røykvarsleren kan selvsagt seriekobles med flere røykvarslere i ulike rom, slik at alarmene går av samtidig. Som en del av ELKO Smart-porteføljen kan røykvarsleren naturligvis også kobles sammen med andre smarte enheter. Dette forsterker sikkerheten. Du kan for eksempel sette opp en regel om at lysene begynner å blinke når alarmen på røykvarsleren går av, eller at alle lys langs evakueringsruten tennes på full styrke.

Den smarte røykvarsleren vil som de andre ELKO Smart-produktene være synlig i ELKO Smart-appen, og når den oppdager fare sender den deg et varsel – uansett hvor du er. Det gir en ekstra trygghet, spesielt hvis man ikke har koblet hjemmet eller hytta til et alarmselskap.

Kan tilpasses

Samtidig som ELKO Smart røykvarsler effektivt fanger opp faresignaler, kan den også tilpasses for å fungere slik du ønsker. Kommer det damp og stekeos under matlaging kan du på forhånd sette den på stillemodus i 10 minutter. Stillemodusen kan også aktiveres hvis alarmen først er utløst. Modusen går likevel ikke på bekostning av sikkerheten, siden stillemodusen vil bli overstyrt av de termiske sensorene om den fanger opp temperaturstigning.

10 års batterilevetid

ELKO Smart røykvarsler har flere egenskaper som øker sikkerheten. Utladede batterier er en vesentlig sikkerhetsrisiko ved tradisjonelle røykvarslere, og det er viktig å sjekke dem jevnlig. ELKO sin nye smartrøykvarsler er derfor utstyr med et batteri som lever i ti år, noe som både er et viktig sikkerhetstiltak og som gir deg én ting mindre å huske på.

Et elegant tilskudd

ELKO har produsert stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell for det nordiske markedet i over 77 år, og med lanseringen av ELKO Smart i 2020 har produsenten fått en solid posisjon også i smart-segmentet. Selskapet har opplevd et rush av elektrikere som ønsker å bli ELKO Smart-sertifiserte, og siden lanseringen har nesten 1000 elektrikere fått nødvendig opplæring. 

I tillegg til anvendelighet og integrerte smartfunksjoner, er godt design et viktig fokus for ELKO. Den nye røykvarsleren har en utforming som gjør at den blendes elegant inn i interiøret i norske hjem. Med et moderne utseende, rene linjer og ikke minst en liten størrelse leverer den både på estetikk og egenskaper.

 – Nordmenn er interiørbevisste, samtidig som vi omfavner ny teknologi. Å installere smarte produkter skal ikke gå på bekostning av det estetiske, men snarere være et tilskudd. ELKO Smart røykvarsler er derfor vakkert utformet, samtidig som den er kruttsterk på kvalitet og har en rekke innovative egenskaper som øker sikkerheten i hjemmet, sier markeds- og kommunikasjonssjef Haagensen.

ELKO Smart røykvarsler er tilgjengelig hos grossister fra 31. mars 2022.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Marlene K. Haagensen, markeds- og kommunikasjonssjef i ELKO, på e-post marlene.krogstad@elko.no

Nøkkelord

Kontakter

Marlene K. HaagensenMarkeds- og kommunikasjonssjef

Marlene K. Haagensen er pressekontakt for generelle mediehenvendelser som angår ELKO.

Tel:936 68 901marlene.krogstad@elko.no

Bilder

TRYGGERE HJEM: Med ELKO Smart røykvarsler oppgraderes sikkerheten flere hakk, med en liten enhet som glir elegant inn i interiøret.
TRYGGERE HJEM: Med ELKO Smart røykvarsler oppgraderes sikkerheten flere hakk, med en liten enhet som glir elegant inn i interiøret.
Last ned bilde
Last ned bilde
Last ned bilde

Om ELKO

ELKO
ELKO
Sandstuveien 68
0680 Oslo

67 79 39 00https://www.elko.no/

ELKO er Norges fremste leverandør av elektromateriell. Vi har levert stikkontakter, lysbrytere og annet elektromateriell til det nordiske markedet i over 77 år.

Produkter fra ELKO kan du finne i de aller fleste norske hjem, installert av dyktige elektrikere, og derfor sier vi at «du har kjent oss hele livet». ELKO står for høy kvalitet og holdbarhet, samtidig som vi tilbyr innovative produkter med moderne design og funksjonalitet som er tilpasset våre kunders hverdag - og morgendag.

Følg pressemeldinger fra ELKO

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ELKO på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ELKO

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom