Norge på 3.plass i VM i Paris!
![Norske Bakerlandslaget vant bronse i VM i Paris](/data/images/00788/336b665c-c099-452c-891f-234726fc3948-w_720.jpg)
Landslagstrener Kjetil Dale Aas sier at han er utrolig stolt og ydmyk over hva dette laget har klart å prestere. Tom for ord og full i følelser, takker og berømmer han laget som deltok og som klarte å sikre seg bronse - «Dette er bare helt fantastisk!»
Det norske laget
Det norske laget i VM bestod av Rémy Corbet (Mesterbakeren), Trude Brendehaug (Bollebar) og Xiao Juan Peng (Naustdal Dampbakeri). De konkurrerte mot Sør-Korea, Costa Rica, Elfenbenskysten, Danmark, Egypt, Frankrike, Marokko, Nederland, Senegal og Taiwan. Det tolvte laget, Japan, trakk seg på grunn av pandemien.
Rémy Corbet, Trude Brendehaug og Xiao Juan Peng hadde hovedansvar for hver sin kategori, som var henholdsvis brød og baguetter, søtbakst og brødskulptur. I tillegg samarbeidet laget om den fjerde kategorien som var sandwich.
Det er første gang Norge har vært kvalifisert til å delta og de gjorde en fantastisk innsats ved å lande 3.plassen. Alle timene og all treningen som er lagt ned, ga virkelig uttelling. Pallen delte de med Taiwan som kom på førsteplass og Nederland på andreplass.
Bøyer seg i støvet
Gunnar Bakke, direktør i BKLF, melder direkte fra Paris;
- "Dette er bare en utrolig sterk prestasjon og overgår all forventing. Jeg vet at laget og utøverne har trent utrolig mye, men det har jo andre også. Det har vært oppturer og nedturer på veien hit. Fra å holde på å droppe deltakelse til at hele laget kastet seg på og bidro. Utøverne er til syvende og sist de som har levert i denne konkurransen. Et slik resultat gir en enorm inspirasjon til senere satsinger i internasjonale konkurranser, og Baker- og konditorlandslaget viser at de fortjener å være på lag med verdens beste. Jeg bøyer meg i "melstøvet".
Kjærlighet og norske smaker
Tema for konkurransen var "kjærlighet", og det norske laget har jobbet hardt med produkter som skulle skille seg ut på smak og estetikk. – Vi satset på norske råvarer og norske smaker. Det er kanskje litt dristig, men norske råvarer er av høy kvalitet og gir produktene særpreg. Det gjelder både innenfor søtbakst og brød. Det er et fortrinn vi ønsket å utnytte, sier Corbet. For eksempel er grovt mel vanlig i Norge. Dette gir særpregede surdeigsbrød, og har ofte pleid å få oppmerksomhet i internasjonale konkurranser. Det norske laget kunne likevel ikke bare bruke norske råvarer, da det er krav om å bruke en viss andel fransk mel, blant annet i baguetter.
Det var masse kjærlighet, liv og røre fra tribunen også. Den norske heiagjengen stilte både med allsang og norske flagg. Til og med grunnleggeren av Coupe de Monde de la Boulangerie, Christian Vabret og juryformann Makarios Papadopoulos sang med da nordmennene på tribunen stemte i; "Alt for Norge".
Coupe du Monde de la Boulangerie
Coupe du Monde de la Boulangerie ble for første gang gjennomført i 1992, og har siden blitt holdt hvert tredje eller fjerde år. Formålet med konkurransen er å samle håndverksbakere fra hele verden for å feire faget, dele kunnskap om tradisjonelle baketeknikker og gjeninnføre verdien av bakefaget som et håndverk.
Tolv land får være med i konkurransen, og den norske deltagelsen i årets konkurranse har stor betydning for hele den norske baker- og konditorbransjen. - I et slikt mesterskap får vi vist frem norsk bakekunst og særpreg for hele verdenseliten, sier Kjetil Dale Aas, trener for Norges baker- og konditorlandslag.
For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Livesending fra premieutdelingen
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noKjetil Dale AasBKLF AS
Tel:404 00 444kda@bakerkonditor.noSolveigBKLF AS
Tel:93261050solveig@bakerkonditor.noBilder
![Norske Bakerlandslaget vant bronse i VM i Paris](/data/images/00788/336b665c-c099-452c-891f-234726fc3948-w_240.jpg)
![Stor spenning før vinnerne ble annonsert](/data/images/00967/e947681b-fa66-45e2-902f-5e5a540b07e4-w_240.jpg)
Lenker
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Klare for finalen i Årets Bakeri 20242.7.2024 10:00:00 CEST | Pressemelding
Etter to kvalifiseringsrunder, er de tre finalistene til kåringen Årets Bakeri 2024 nå plukket ut. Juryleder i den prestisjefulle kåringen Årets Bakeri, Vigdis Myhre Næsseth (Fossekall), kan fortelle at juryen har hatt en stor jobb med å vurdere de nominerte i årets konkurranse.
Disse er nominerte til Årets Bakeri 202431.5.2024 11:00:00 CEST | Pressemelding
16 bakerier er nominerte til Årets Bakeri 2024. Blant de nominerte finner vi bakerier fra Kristiansand i sør til Harstad i Nord og fint spredt over hele landet.
Philip Therkildsen er Norges beste baker18.4.2024 18:15:05 CEST | Pressemelding
Det var et høyt nivå hos de tre bakerne som konkurrerte i NM baking på Sørumsand videregående skole i dag. Etter fem timer med intenst arbeid, var det Philip Therkildsen som til slutt fikk flest poeng og dermed kunne smykke seg med tittelen "Årets Baker 2024".
NM Årets Baker12.4.2024 12:36:01 CEST | Pressemelding
Torsdag 18. april arrangeres NM i baking for første gang på seks år, og tre bakere er plukket ut til å konkurrere om tittelen Årets Baker 2024. Konkurransen blir arrangert på Sørumsand videregående skole i Akershus.
Ny opplæringslov svekker lærlingeordningen6.2.2024 12:31:02 CET | Kronikk
Norge trenger flere yrkesfagarbeidere, men regjeringens endringer i opplæringsloven kan medføre at det motsatte vil skje.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom