BKLF

Norge på 3.plass i VM i Paris!

Del
Det norske bakerlandslaget vant i dag bronse i VM i Coupe du Monde de la Boulangerie i Paris. Det er første gang det norske laget deltar i det som blir regnet for å være verdens viktigste og mest prestisjetunge konkurranse for bakere.
Norske Bakerlandslaget vant bronse i VM i Paris
Norske Bakerlandslaget vant bronse i VM i Paris

Bronse til Norge i VM i Paris

Landslagstrener Kjetil Dale Aas sier at han er utrolig stolt og ydmyk over hva dette laget har klart å prestere. Tom for ord og full i følelser, takker og berømmer han laget som deltok og som klarte å sikre seg bronse - «Dette er bare helt fantastisk!»

Det norske laget

Det norske laget i VM bestod av Rémy Corbet (Mesterbakeren), Trude Brendehaug (Bollebar) og Xiao Juan Peng (Naustdal Dampbakeri). De konkurrerte mot Sør-Korea, Costa Rica, Elfenbenskysten, Danmark, Egypt, Frankrike, Marokko, Nederland, Senegal og Taiwan. Det tolvte laget, Japan, trakk seg på grunn av pandemien.

Rémy Corbet, Trude Brendehaug og Xiao Juan Peng hadde hovedansvar for hver sin kategori, som var henholdsvis brød og baguetter, søtbakst og brødskulptur. I tillegg samarbeidet laget om den fjerde kategorien som var sandwich. 

Det er første gang Norge har vært kvalifisert til å delta og de gjorde en fantastisk innsats ved å lande 3.plassen. Alle timene og all treningen som er lagt ned, ga virkelig uttelling. Pallen delte de med Taiwan som kom på førsteplass og Nederland på andreplass.

Bøyer seg i støvet

Gunnar Bakke, direktør i BKLF, melder direkte fra Paris;

- "Dette er bare en utrolig sterk prestasjon og overgår all forventing. Jeg vet at laget og utøverne har trent utrolig mye, men det har jo andre også. Det har vært oppturer og nedturer på veien hit. Fra å holde på å droppe deltakelse til at hele laget kastet seg på og bidro. Utøverne er til syvende og sist de som har levert i denne konkurransen. Et slik resultat gir en enorm inspirasjon til senere satsinger i internasjonale konkurranser, og Baker- og konditorlandslaget viser at de fortjener å være på lag med verdens beste. Jeg bøyer meg i "melstøvet".

Kjærlighet og norske smaker

Tema for konkurransen var "kjærlighet", og det norske laget har jobbet hardt med produkter som skulle skille seg ut på smak og estetikk. – Vi satset på norske råvarer og norske smaker. Det er kanskje litt dristig, men norske råvarer er av høy kvalitet og gir produktene særpreg. Det gjelder både innenfor søtbakst og brød. Det er et fortrinn vi ønsket å utnytte, sier Corbet. For eksempel er grovt mel vanlig i Norge. Dette gir særpregede surdeigsbrød, og har ofte pleid å få oppmerksomhet i internasjonale konkurranser. Det norske laget kunne likevel ikke bare bruke norske råvarer, da det er krav om å bruke en viss andel fransk mel, blant annet i baguetter.

Det var masse kjærlighet, liv og røre fra tribunen også. Den norske heiagjengen stilte både med allsang og norske flagg. Til og med grunnleggeren av Coupe de Monde de la Boulangerie, Christian Vabret og juryformann Makarios Papadopoulos sang med da nordmennene på tribunen stemte i; "Alt for Norge".

Coupe du Monde de la Boulangerie

Coupe du Monde de la Boulangerie ble for første gang gjennomført i 1992, og har siden blitt holdt hvert tredje eller fjerde år. Formålet med konkurransen er å samle håndverksbakere fra hele verden for å feire faget, dele kunnskap om tradisjonelle baketeknikker og gjeninnføre verdien av bakefaget som et håndverk. 

Tolv land får være med i konkurransen, og den norske deltagelsen i årets konkurranse har stor betydning for hele den norske baker- og konditorbransjen. - I et slikt mesterskap får vi vist frem norsk bakekunst og særpreg for hele verdenseliten, sier Kjetil Dale Aas, trener for Norges baker- og konditorlandslag.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Livesending fra premieutdelingen

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Norske Bakerlandslaget vant bronse i VM i Paris
Norske Bakerlandslaget vant bronse i VM i Paris
Last ned bilde
Stor spenning før vinnerne ble annonsert
Stor spenning før vinnerne ble annonsert
Last ned bilde
Norges bidrag og bakeskulpturen som sikret de 3.plassen
Norges bidrag og bakeskulpturen som sikret de 3.plassen
Last ned bilde

Lenker

Om BKLF

BKLF
BKLF
Middelthuns gate 27
0368 Oslo

https://www.bakerkonditor.no/

Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme baker- og konditorfaget og virksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.

Følg pressemeldinger fra BKLF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra BKLF

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye