FINN.no

FINN lanserer tjenester for å hjelpe flyktninger som kommer til Norge

Del
- Med FINN Hjerterom håper vi å kunne bidra gjennom markedsplassen vår, sier Eddie Sjølie, administrerende direktør i FINN.
FINN Hjerterom: FINN lanserer i dag FINN Hjerterom - hjelp til flyktninger. Foto: Getty/FINN.
FINN Hjerterom: FINN lanserer i dag FINN Hjerterom - hjelp til flyktninger. Foto: Getty/FINN.

Krigen i Ukraina er i alles tanker om dagen, og flyktningstrømmen som kommer til Norge vil bli stor. Mange selskaper, organisasjoner og privatpersoner har initiert tiltak for å hjelpe - og nå gjør også Norges største markedsplass - FINN, det samme: 

- Vi i FINN har et brennende ønske om å bidra og hjelpe i den pågående krisen, og har derfor sett nærmere på hvordan vi kan bistå gjennom bruk av våre tjenester og markedsplasser, forklarer Eddie Sjølie, administrerende direktør i FINN:

En dedikert prosjektgruppe i FINN har jobbet med dette de siste ukene, og gjennom en rekke møter med kommuner og veldedige organisasjoner har vi fått kartlagt hva som blir de viktigste behovene til flyktningene, kommunene og organisasjonene som skal hjelpe i tiden fremover. Dette er grunnen til at vi nå lanserer FINN Hjerterom. 

Bolig til flyktninger først
FINN Hjerterom består blant annet av en tjeneste på FINN bolig til leie, som skal gjøre det enklere for kommuner og flyktninger å finne private utleieboliger. 

- Det er i hovedsak kommunene som skal hjelpe flyktninger med å skaffe bosted når de kommer til Norge, og et av de mest presserende behovene er å finne nok boliger. Her er det private utleiemarkedet helt avgjørende, og på FINN eiendom hadde vi allerede på plass en løsning som kunne hjelpe, nemlig Hjerterom - bolig til leie, som ble opprettet i samarbeid med Røde Kors i 2016, da det var flyktningkrise i Syria, sier Jørgen Hellestveit, leder for FINN eiendom. 

- Det å videreutvikle og løfte denne tjenesten, var derfor et enkelt og hurtig grep vi kunne ta, som også vil gi øyeblikkelig støtte og assistanse til kommunene og flyktninger som trenger et sted å bo. 

FINN Hjerterom - Hjelp til flyktningers infoside. Foto: FINN/Getty. 

Oppfordrer flere til å leie ut
Når private utleie-annonsører på FINN oppretter en annonse på bolig til leie, kan de velge å markere annonsen sin med at de også er åpne for å leie ut boligen til flyktninger. Ved å gjøre dette, vil annonsen ligge synlig både på FINNs vanlige bolig til leie-tjeneste, men også på Hjerterom bolig til leie-tjenesten. 

På Hjerterom-bolig til leie vil alle utleieboliger fra private annonsører som kunne tenke seg å leie ut til flyktninger ligge samlet, slik at det er enkelt for kommuner, eller flyktninger som ønsker å leie selv, å finne dem. 

- Vi håper jo selvfølgelig at alle som har en bolig til leie, vil vurdere å gjøre dette for å hjelpe, sier Hellestveit, og legger til:

- Dette er også en tjeneste vi har videreutviklet nettopp for å hjelpe - derfor vil vi i tiden fremover donere et beløp som tilsvarer inntekten (pris per annonse, minus mva) på hver Hjerterom bolig til leie-annonse som legges ut til en eller flere veldedige organisasjoner som jobber for å hjelpe flyktninger i Norge. Dette kaller vi Hjerterom-fondet. 

Mer info om Hjerterom-fondet finner du her!

Hjerterom på Torget
FINN har også sett på mulighetene for å kunne hjelpe via sine andre markedsplasser, og på Torget har vi fått på plass en enkel funksjon som skal bidra til å organisere donasjoner av klær og utstyr. 

- På Hjerterom Torget ønsker vi å gjøre det enklere for veldedige organisasjoner i Norge som jobber med å bistå flyktninger med å få tak i klær, utstyr og andre ting de trenger, forklarer Kathrine Opshaug Bakke, bruktmarkedsekspert og leder for FINN torget:

-  Organisasjonene som har mottak for sortering og organisering av utstyr får mulighet til å legge ut en bedriftsannonse på Torget, hvor de kan be folk donere spesifikke ting det er behov for akkurat nå. I annonsene vil det være lister, som oppdateres fortløpende, med utstyr og klær det er behov for. Informasjon om hvor disse tingene kan leveres står også på sidene. Dette vil gjøre innsamlingsarbeidet mer effektivt, og sørge for at riktige ting sendes riktig sted, slik at man unngår overflod av donasjoner som havner på avveie, som man har sett tidligere. 

Ifølge Opshaug Bakke håper man dette vil gjøre det enkelt for FINN-brukere å se hva flyktningene har behov for akkurat nå, og hvor man kan levere det.

- Vi vet at mange har veldig lyst til å hjelpe, så vi håper dette kan bidra.Vi ser også på muligheten for å utvide funksjonen på Torget etter hvert. I tillegg blir det sett på løsninger på andre markedsplasser også, men dette vil nok ta litt lengre tid, sier hun. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

FINN Hjerterom: FINN lanserer i dag FINN Hjerterom - hjelp til flyktninger. Foto: Getty/FINN.
FINN Hjerterom: FINN lanserer i dag FINN Hjerterom - hjelp til flyktninger. Foto: Getty/FINN.
Last ned bilde
Eddie Sjølie, CEO i FINN. Foto: Caroline Roka/FINN.
Eddie Sjølie, CEO i FINN. Foto: Caroline Roka/FINN.
Last ned bilde
Jørgen Hellestveit, leder for FINN eiendom. Foto: Caroline Roka/FINN.
Jørgen Hellestveit, leder for FINN eiendom. Foto: Caroline Roka/FINN.
Last ned bilde
Kathrine Opshaug Bakke, leder for FINN torget. Foto: Caroline Roka/FINN.
Kathrine Opshaug Bakke, leder for FINN torget. Foto: Caroline Roka/FINN.
Last ned bilde
Last ned bilde

Om FINN.no

FINN.no
FINN.no
Grensen 5-7
0159 Oslo

+47 22 86 44 10http://www.finn.no

Vi er der for deg når du skal selge boligen din, når du er på jakt etter en pent brukt sofa, når du er moden for et karriereskift, hvis du finner ut at du vil bytte bil, reise på ferie eller leie hytte til påsken; vi er der for de fleste anledninger. 

FINN er Norges største markedsplass, og skal du kjøpe eller selge, stort eller smått, så er FINN stedet. 

Vil du vite mer om menneskene bak produktet FINN, og litt om hva vi driver med, så besøk oss gjerne på vår inspirasjons- og innholdsside FINNspirasjon, eller på Jobbifinn.finn.no.

Har du spørsmål om data, tall eller innsikt fra FINN? Send en henvendelse til presse@finn.no (i helger og ferier er det dessverre ikke sikkert vi rekker å besvare alle henvendelser). 

Følg pressemeldinger fra FINN.no

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra FINN.no på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra FINN.no

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye