Scenekvelder AS

Matilda - casten er klar: Fridtjov Såheim og Siren Jørgensen skal spille i Matilda på Folketeateret

Del
Til høsten setter Scenekvelder AS opp den populære musikalen Matilda på Folketeateret. Nå er det klart at Fridtjov Såheim og Siren Jørgensen får spille de grusomme foreldrene til Matilda, Mrs. og Mr. Wormwood.

-          Jeg gleder meg veldig til å spille faren til Matilda. Dette er en rolle som passer meg godt, nemlig en halv -psykotisk og hissig mann. Jeg tenker det viktigste i denne rollen er å forsvare det ekstreme og ta galskapen på alvor. Det finnes jo ikke noe mer alvorlig enn komedie, sier Såheim.

Såheim er både skuespiller, regissør og manusforfatter. Han har spilt i en rekke kjente filmer og TV-serier, blant annet Lillyhammer, Heksejakt og Kunsten å tenke negativt.

-        Musikalsjangeren er relativt uprøvd mark for min del, og Matilda blir min musikalske debut. Jeg ser frem til å vise publikum hva jeg har å by på. Etter to år med pandemi skal det bli utrolig godt å stå på en scene igjen og spille sammen med resten av det dyktige Matilda-laget, sier Såheim.

 Siren Jørgensen er for tiden aktuell som Tanya i Mamma Mia, men til høsten står hun på scenen som Mrs. Wormwood, den usympatiske og selvopptatte mammaen til Matilda.

-          Da jeg så Matilda-musikalen i London for første gang ble jeg helt blåst av banen. Jeg kjente bare til historien om Matilda gjennom boka og filmen, men synes historien ble enda sterkere på scenen, og ikke minst gjennom den tøffe musikken til Tim Minchin, sier Jørgensen.

Det er aller første gang Matilda- musikalen settes opp i Norge, men internasjonalt har den blitt spilt i flere år. Matilda-musikalen er en av de mestselgende musikalene på West End og på Broadway, og den har mottatt nærmere 100 priser over hele verden.

-          Vi er stolte over å endelig kunne presentere Matilda-musikalen for det norske publikummet. Matilda-historien er tidløs, og denne musikalen passer vel så bra for voksne, som for barn, sier Karianne Jæger, executive producer og eier i Scenekvelder.

Scenekvelder AS har tidligere annonsert at både Robert Stoltenberg og Haddy Njie skal spille i musikalen, som henholdsvis den onde rektoren og den gode bibliotekaren.

Ordinært billettsalg for Matilda-the musical er allerede i gang, og du kan skaffe deg billetter på Folketeateret.no.

Kontakter

Bilder

Om Scenekvelder AS

Scenekvelder AS
Scenekvelder AS
STORGATA 21
0184 Oslo

http://www.scenekvelder.no

Det er Scenekvelder som fyller Folketeateret med innhold. Scenekvelder er produksjonsselskapet som står bak de norske oppsetningene av internasjonale stjernemusikaler som Mary Poppins, Singin in the Rain, Les Misérables og The Phantom of the Opera.

Følg pressemeldinger fra Scenekvelder AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Scenekvelder AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Scenekvelder AS

Marion Ravn og Karoline Krüger slipper en av verdens største musikallåter på norsk8.7.2022 11:21:26 CEST | Pressemelding

Marion Ravn og Karoline Krüger slipper i dag en ny, norsk tolkning av «I know him so well». Låten er en del av et eksklusivt studioopptak av alle sangene fra den kjente Chess-musikalen. Musikalen spilles på Folketeateret i Oslo denne høsten. På albumet finner du også norske versjoner av hits som «One Night In Bangkok» og «Anthem», fremført av en rekke kjente artister som også spiller i oppsetningen av musikalen.