Norges Hytteforbund i samarbeid med Boligmappa

Dokumentasjon fra håndverkere er verdipapirer
Siden årsskiftet har det vært en kraftig økning i henvendelser til oss, sier Eirik Vigeland som er kommunikasjonssjef i Boligmappa. - Veldig mange av de henvendelser vi får kommer fra huseiere og ikke minst hytteeiere som opp igjennom årene har slurvet med arkivering og systematisering av påkost som er gjort. Det kan gi deg problemer når du skal selge.
Mangelfull dokumentasjon kan redusere takstverdien
Takstmannens arbeide går ut på å fastslå hvilken tilstand utvendig tak, vinduer og panel har. Innvendig skal hvert rom sjekkes. Deretter vil takstmann fastsette takstgruppe slik:
- TG0 – Ingen avvik
- TG1 – Mindre eller moderate avvik
- TG2 – Vesentlige avvik
- TG3 – Store eller alvorlige avvik (manglende dokumentasjon på utført arbeide)
Hvorfor akkurat Boligmappa?
Allerede for 10 år siden hadde deler av håndverksbransjen sett seg lei på useriøse aktører som utførte dårlig håndverksmessig arbeide. Ikke alle var opptatt av mva og skatt, så her var mye juks ute og gikk.
Derfor gikk organisasjonen Rørentreprenørene i Norge og Nelfo som er landsforeningen for elektrobransjen sammen om å bygge opp Boligmappa. Tanken var at aktører som var tilsluttet Boligmappa nå skulle få et sted å arkivere dokumentasjon på utført arbeide. Denne dokumentasjonen følger eiendomsregisteret (matrikkel) via gårds/bruksnummer og ikke eier.
I dag er mer enn 5000 store og små håndverksbedrifter tilsluttet Boligmappa. Som leverandør må man ha orden på økonomien og inneha fagbrev for å få lov å dokumentere utført arbeide via Boligmappa. Dermed har eier en trygghet og dokumentasjon på arbeidet. Det forenkler og er med å kvalitetssikre arbeidet til takstmann.
Boligmappa er gratis å bruke
Når man skal behandle dokumentasjon på den kanskje største verdien man har, er det viktig med et system som er sikkert. Derfor må man benytte BankID for innlogging. All data lagres i skyen og det er gode bacup og -sikkerhetsrutiner.
Når du har logget inn kan du legge inn alle typer dokumentasjon. Og hvem har ikke lurt på hva fargekoden på malingen som ble brukt på soverommet i for? Et godt tips er å ta bilde av malingsboksen eller lage deg et system for fargekoder, sier Vigeland. Alt arkiveres på din konto på Boligmappa.
- Vi er glade for at vi har fått til et samarbeid med Norges Hytteforbund, og tror mange hytteeiere kan ha stor nytte av å få papirene i orden, avslutter Eirik Vigeland som er markeds- og kommunikasjonssjef i Boligmappa.
Nøkkelord
Kontakter
Erik HELLI, RedaktørNorges Hytteforbund
Tel:900 23 128Erik.helli@hytteforbund.noTrond G Hagen, StyrelederNorges Hytteforbund
Tel:905 46 528Trond.hagen@hytteforbund.noBilder



Om Norges Hytteforbund
Norges Hytteforbund har siden oppstarten i 1971 tatt opp hyttepolitiske saker og fungert som høringsinstans for saker fra myndighetene. Med over 370 velforeninger, samt tusenvis av individuelle medlemmer har vi tyngde i diskusjoner med det offentlige.
Følg pressemeldinger fra Norges Hytteforbund
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges Hytteforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Norges Hytteforbund
Hvor god er Norgesprisavtalen for fritidsboliger3.2.2025 14:36:50 CET | Pressemelding
Regjeringen har nylig lagt på bordet et splitter nytt og offensivt forslag til ny strømpakke som denne gang også inkluderer fritidsboliger. I første omgang gjelder ordningen for 12 måneder og kan tre i kraft fra 1 oktober. Det er gledelig, selv om det gjenstår å se om vi etter 1 september har en regjering som går inn for en fastprisavtale. Avtalen legger opp til en reduksjon av mva og en fastpris på 40 øre + mva og nettleie. Vi tillater oss minne om at Statkraft inngikk i 2022 en 10-års avtale med Deutsche Bahn (DB) hvor prisen er 30 øre.
Vil galskapen ingen enda ta?11.12.2024 19:45:00 CET | Pressemelding
Strømprisene til ekstreme høyder og det varsles om priser opp mot 14 kroner og vi spør: Kjære speil på veggen der - hvem er grådigst i landet her? Det er energiminister Terje Aasland det! Han syntes selv dette er helt forjævlig (hans uttrykk). Sist det støyet som verst om strømprisene var det krigen i Ukraina og en knusk tørr sommer som var årsaken. At utenlandskablene som den var i innkjøringen skulle by på problemer var utenkelig sa han den gang, mens vi og svært mange sa; hva var det vi sa!
Flere søknader om bygging i strandsonen innvilges16.9.2024 20:48:06 CEST | Pressemelding
Til tross for at det i 2023 ble sendt inn færre søknader om bygging i strandsonen, ble hele 88 prosent av søknadene innvilget. Etter flere år med høy byggeaktivitet, ble det i fjor sendt inn 23 prosent færre søknader om bygging i strandsonen sammenlignet med året før. Antall innvilgede søknader falt også med 18 prosent, fra 1060 i 2022 til 873 i 2023.
Gausdal kommune tilsidesetter Sivilombudets uttalelse19.6.2024 09:33:20 CEST | Pressemelding
Siden 2022 har hytteeiere i Gausdal kommune hevdet at kommunens retaksering av fritidsboliger bryter med lovens bestemmelser. Nylig har Sivilombudet gitt hytteeierne medhold og samtidig kritisert kommunen. Til tross for dette har kommunestyret i Gausdal kommune valgt å ignorere Sivilombudets avgjørelse, begrunnet med økonomiske hensyn.
Byggeaktivitet nesten halvert i hyttemarkedet; disse kommunene utmerket seg:22.3.2024 20:47:30 CET | Pressemelding
Etter eventyrtilstander i hyttebygging fra 2020 til 2022, har byggeaktiviteten bremset kraftig: Nedgangen var størst i Trysil, Gausdal og Flå. Etter en periode med svært høy byggeaktivitet under pandemien ser vi at bygging av nye fritidsboliger har bremset kraftig. Tidligere har det vært veldig høy aktivitet, og nå nærmer vi oss mer normale tilstander.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom