Slik fordeler søkerne til politiutdanningen seg

For å sikre bred rekruttering til politiutdanningen, ønsker Politihøgskolen søkere fra hele landet. I år søkte 3 340 personer, og her er alle landets fylker representert. Fordelingen per fylke er relativt lik fjorårets. Da så bildet slik ut.
- Sammenlignet med fjorårets opptak, er det nedgang i søkerantallet med 22 prosent. Nedgangen er naturlig nok størst i de fylkene vi har flest søkere fra. Fra Troms og Finnmark er det gledelig å se at søkerinteressen er opprettholdt, sier Ann-Lisbeth Framaas, leder for Seksjon for opptak og rekruttering ved Politihøgskolen.
Studiested Oslo er mest populært
Politiutdanningen tilbys på tre studiesteder: Oslo, Stavern og Bodø. Blant søkerne som har politiutdanningen som sin førsteprioritet, er det også i år studiested Oslo som er mest populært. 46 % av søkerne har Oslo som sitt førsteønske (1 121 søkere). Dernest følger Stavern med 29 % av førsteprioritet-søkerne (711), og Bodø med 25 % (621 søkere).
Aldersfordeling – som normalt
Den største søkergruppen til politiutdanningen er som tidligere i alderen 20 til 23 år. Figuren nedenfor viser aldersfordelingen blant førsteprioritet-søkerne.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
488 87 934
(kl. 09 - 15) - ikke SMS
Bilder




Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Flere reelle søkere til politiutdanningen30.4.2025 10:28:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har i år 1 442 reelle søkere etter at den første delen av opptaksprosessen er unnagjort. Dette betyr at 253 flere søkere enn i fjor har fullført søknadsprosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon.
Skal utdanne bank og finans mot svindel29.4.2025 10:38:50 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har fått oppdraget med å utdanne ansatte i bank- og finansnæringen i en forsterket innsats mot svindel og hvitvasking.
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
Flere søkere til politiutdanningen5.3.2025 15:03:52 CET | Pressemelding
Etter søknadsfristen 1. mars, har Politihøgskolen fått 3020 søkere til 524 studieplasser. Det er en oppgang på fem prosent fra i fjor. Nytt studietilbud i Alta har fått 256 søkere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom