Rud Pedersen

Rud Pedersen ansetter tidligere SV-stortingsrepresentant Petter Eide

Del
Tidligere stortingsrepresentant for SV, Petter Eide (62) har byttet beite. Nå skal han gi råd til norske toppledere som vil navigere og forstå det nye politiske landskapet, der SV daglig legger press på Støre-regjeringen.
Klar konsulent: Petter Eide (tv) og Managing Partner i Rud Pedersen Kristian Hvilen (th).
Klar konsulent: Petter Eide (tv) og Managing Partner i Rud Pedersen Kristian Hvilen (th).

Petter er kjent som stortingspolitiker for SV og representerte Oslo fra 2017-2021, der han satt i justiskomiteen. I tillegg til sin politiske kompetanse, har han lang ledererfaring både som generalsekretær i Amnesty Norge, Care Norge og Norsk Folkehjelp, og er vant til å håndtere komplekse forhold. Nå blir Eide seniorkonsulent og rådgiver i Rud Pedersen Public Affairs, en del av Rud Pedersen Gruppen med over 350 ansatte, med kontorer i ti land.

– De politiske slagene tas hyppig. Med en ny regjering og nytt Storting, opplever vi stor pågang fra bedrifter som vil forstå de nye landskapet og hvordan de skal navigere det. Petter vil tilføre tung forståelse for både norsk og internasjonal politikk. Han er uredd og gir tydelige råd, sier Kristian Hvilen Managing Partner i Rud Pedersen Norge.

Den tidligere stortingspolitikeren er allerede på plass i sin nye hverdag som konsulent og rådgiver.

– Jeg føler meg som en del av fellesskapet i Rud Pedersen, og det føles riktig og godt. Selskapet er bunnsolid innenfor myndighetskontakt og strategisk kommunikasjon. Jeg håper min bakgrunn er verdifull for laget, samtidig som jeg nok kommer til å utfordre mine nye kollegaer på ulike områder, sier Petter Eide.

Rud Pedersen jobber primært innen sektorer som helse, forsvar, samferdsel, klima og industri. Det er særlig på de grønne næringene Eide skal bruke sin politiske teft.

– Jeg har troen på den teamorienterte arbeidsformen som gir kunder viktig kunnskap og innsikt i et raskt skiftende politisk landskap, konstaterer Eide.

Eide synes ikke det er problematisk at han nå skal påvirke nasjonalforsamlingen han inntil nylig var en del av.

– Jeg tenker overgangen er helt uproblematisk. Jeg kommer ikke til å jobbe med kunder eller prosjekter jeg ikke tror på. Det tror jeg de færreste ville ha gjort, sier Eide.

– Myndighetskontakt er kjernen i alt vi gjør. Petter er definitivt rett mann, på rett plass. Det nye året har startet med et smell, hvor vi opplever økt etterspørsel fra kunder som ser behovet for rådgivning knyttet til posisjonering, strategi, media og analyse, sier Kristian Hvilen.

Rud Pedersen teller rundt 30 ansatte i Norge.

Bilder

Klar konsulent: Petter Eide (tv) og Managing Partner i Rud Pedersen Kristian Hvilen (th).
Klar konsulent: Petter Eide (tv) og Managing Partner i Rud Pedersen Kristian Hvilen (th).
Last ned bilde

Om Rud Pedersen

Rud Pedersen
Rud Pedersen
Dronningens gate 13
0152 Oslo

98287021http://www.rudpedersen.com
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye