NIVA

Økt kunnskap om sjøarealene i Agder

Del
Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er i gang med et prosjekt som skal bidra med økt kunnskap om sjøarealene i Agder.
(Illustrasjonsbilde: NIVA)
(Illustrasjonsbilde: NIVA)

Bakgrunnen for prosjektet er at regionale myndigheter ønsker at det skal tilrettelegges for blå, bærekraftig næringsutvikling og dermed økt sysselsetning og verdiskapning langs kysten i sør.

NIVAs prosjektleder Federico Håland Gaeta ser frem til å lede teamet fra NIVA og Akvaplan-niva, som skal arbeide sammen i dette spennende prosjektet.

– Dette er et oppdrag som vi er svært glade for, da det gjør det mulig for oss å utnytte vår tverrfaglige kompetanse innen akvakultur, fiskeri, friluftsliv, reiseliv og kystsoneforvaltning, sier Gaeta.

– Prosjektet føyer seg inn i rekken av flere lignende prosjekter hvor vi i de senere årene har bidratt til et styrket kunnskapsgrunnlag for kystsoneforvaltning. Akvaplan-niva har blant annet ledet kunnskapsinnhenting for kystsoneplanlegging i Nye Øygarden og bidrar for tiden i arbeidet med en interkommunal kystsoneplan i Vesterålen, sier NIVA-forskeren.

Prosjektet finansieres av Agder Fylkeskommune, via Blått Kompetansesenter Sør.  Prosjektet startet opp i januar i år og skal ferdigstilles innen januar 2023.

Bilder

(Illustrasjonsbilde: NIVA)
(Illustrasjonsbilde: NIVA)
Last ned bilde

Om NIVA

NIVA
NIVA
Økernveien 94
0579 Oslo

22 18 51 00https://www.niva.no/

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål, og vi arbeider innenfor et bredt spekter av miljø, klima og ressursspørsmål. Vår forskerkompetanse kjennetegnes av en solid faglig bredde, og spisskompetanse innen mange viktige områder. Vi kombinerer forskning, overvåkning, utredning, problemløsning og rådgivning, og arbeider på tvers av fagområder.

Følg pressemeldinger fra NIVA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra NIVA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra NIVA

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom