Uforståelig at kun noen næringer får strømhjelp!

Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er svært bekymret for de enorme økningene i driftskostnader for bakeriene som følge av økte strømpriser. Lokale bakerier driver samfunnskritisk matproduksjon og forsørger daglig norske forbrukere med ferske bakervarer. Bakeriene bruker mye strøm til ovner og annet produksjonsutstyr for å produsere varene sine. Daglig er det mange bakerier som tar kontakt med oss fordi de er bekymret for den enorme økningen i strømutgifter. Det meldes i enkelte bakeri om mange hundre prosent høyere strømutgifter i forhold til forrige år. Mange bakerier har gått fra energifyring på olje til strøm for å gjennomføre klimareduserende tiltak. Nå kan konsekvensen av strømkrisen medføre at denne trenden snur. Dette strømsjokket kommer på toppen av konsekvensene av nedstengingen under den 2-årige pandemien. I tillegg kommer økte råvarekostnader som følge av økte priser på importvarer, spesielt mel, og mange andre driftskostnader som har økt. «Jeg er redd for at de høye strømprisene kan være med på å slå beina under flere bakerier som allerede er hardt presset av pandemi og nedstengning", sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke. Bakke reagerer på at regjeringen nå kun gir strømhjelp til enkelte næringer. Nå er det på tide å gi strømhjelp til alle de småbedriftene som har fått uforholdsmessig økning på strømregningen. |
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noBilder
Lenker
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening er en bransjeforening for bakerier og konditorier i Norge. Organisasjonen ble etablert i 1893 og har i over 120 år vært en pådriver for å fremme faget og bakerivirksomhetenes interesse.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Brød er fortsatt sunt og bærekraftig24.11.2023 09:37:02 CET | Pressemelding
Debatten om ultraprosessert mat har skapt forvirring og bekymring hos forbrukeren. Mange er kritiske til at både usunne og sunne matvarer plasseres i samme kategori i Nova-klassifiseringen, og mener inndelingen i er for grov og unyansert.
Det norske konditorlandslaget på 2. plass i VM i konditorkunst26.10.2023 17:56:08 CEST | Pressemelding
Torsdag ettermiddag kunne det norske konditorlandslaget juble over en historisk 2. plass i iba UiBC CUP i München. Det norske konditorlandslaget har ikke deltatt i et internasjonalt mesterskap utenfor Norden siden 2015, og det var en spent norsk delegasjon som var til stede under premieutdelingen.
Håndverksbakeri nummer 37 sertifisert9.10.2023 14:53:28 CEST | Pressemelding
Rosenborg Bakeri i Trondheim ble i dag sertifisert Håndverksbakeri og fikk tildelt bransjeforeningens eget håndverksbakeri-merke. Det var direktør Gunnar Bakke i Baker- og Konditorbransjens Landsforening som stod for utdelingen.
Nykommer ble Årets Bakeri 20239.9.2023 23:10:55 CEST | Pressemelding
Det var Lillehammer Bakeri som ble vurdert av juryen som den aller beste av de tre finalistene i Årets Bakeri 2023, og dermed kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
Kåring av "Årets Bakeri" 2023.6.9.2023 11:38:52 CEST | Presseinvitasjon
"Årets Bakeri" har etter fem år etablert seg som den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen. Kåringen skal være med på å øke bevisstheten om alle de elementer som til sammen utgjør en vellykket bedrift, å fremheve og presentere gode bedrifter, samt å styrke samholdet i bransjen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom