Uforståelig at kun noen næringer får strømhjelp!

Baker- og konditorbransjens Landsforening (BKLF) er svært bekymret for de enorme økningene i driftskostnader for bakeriene som følge av økte strømpriser. Lokale bakerier driver samfunnskritisk matproduksjon og forsørger daglig norske forbrukere med ferske bakervarer. Bakeriene bruker mye strøm til ovner og annet produksjonsutstyr for å produsere varene sine. Daglig er det mange bakerier som tar kontakt med oss fordi de er bekymret for den enorme økningen i strømutgifter. Det meldes i enkelte bakeri om mange hundre prosent høyere strømutgifter i forhold til forrige år. Mange bakerier har gått fra energifyring på olje til strøm for å gjennomføre klimareduserende tiltak. Nå kan konsekvensen av strømkrisen medføre at denne trenden snur. Dette strømsjokket kommer på toppen av konsekvensene av nedstengingen under den 2-årige pandemien. I tillegg kommer økte råvarekostnader som følge av økte priser på importvarer, spesielt mel, og mange andre driftskostnader som har økt. «Jeg er redd for at de høye strømprisene kan være med på å slå beina under flere bakerier som allerede er hardt presset av pandemi og nedstengning", sier direktør i BKLF, Gunnar Bakke. Bakke reagerer på at regjeringen nå kun gir strømhjelp til enkelte næringer. Nå er det på tide å gi strømhjelp til alle de småbedriftene som har fått uforholdsmessig økning på strømregningen. |
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeBKLF
Tel:970 19 591gb@nhomd.noBilder
Lenker
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening er en bransjeforening for bakerier og konditorier i Norge. Organisasjonen ble etablert i 1893 og har i over 120 år vært en pådriver for å fremme faget og bakerivirksomhetenes interesse.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom