Lei av svinekjøtt allerede? Prøv disse oppskriftene med frukt og grønt til jul
Høydepunktene i høytiden er jule- og nyttårsmiddagene. Den tradisjonelle norske julematen inneholder ikke mye frukt, bær og grønnsaker. Hvorfor ikke se bort fra tradisjoner og tilberede nye og originale retter laget med innslag av frukt og grønt? La 2021 bli året hvor vi fornyer de tradisjonelle måltidene med smak, farge og fremfor alt kreativitet. Tenk risottoer, rulader, vintersalater, oster akkompagnert med marmelader, og deilige desserter.
Ingen norske bær eller frukt i sesong i desember, men ved å inkludere europeiske råvarer i julemåltidene dine, får su også sjansen til å oppdage nye ingredienser fra hele Europa.
Kampanjen«I Love Fruit and Veg from Europe» ønsker å hjelpe nordmenn med inspirasjon og vise deg hvordan man kan lage deiligefestmåltider med fersk frukt og grønnsaker i hver rett. I vintermånedene er det tilgang på ferske, sesongbaserte produkter fra Europa som gjør det mulig å slippe kreativiteten løs.
Sjekk ut ideene til en 3-retters meny for deg og dine gjester:
Disse gourmetrettene er laget med tanke påå tilfredsstille både magen og helsa. Julemenyen kan være både smakfull og sunn, så bruk anledning til å finne balansen og lage mat med mål om å overraske venner og familie med både appetittvekkende og næringsrik mat.
La oss kose oss med forretten: kanskje lasagnettepasta med artisjokker, mozzarella, parmesanost og olivenolje eller hvorfor ikke en risotto med erter, rucola og vårløk? Hvis oster er mer din greie, fyll et serveringsfatmed et utvalg oster, marmelade, tørket frukt og salte nøtter.
Til hovedrett, hvorfor ikke prøve kålrulader fylt med kapers, pinjekjerner, rosiner, mozzarella og pepper, servert på en seng av appelsiner? Eller hva med en linsestek servert med saus, grillet asparges og ovnsbakte poteter?
Til tilbehøret kan du aldri går feil med ovnsstektegrønnsaker. Tilberedsesongens grønnsaker krydret med olivenolje, mynte eller persille og hvitløk. Eller hva med en blandet salat med appelsinbåter, tynne skiver rå løk, svarte oliven og kapers? Og til slutt, bruschetta med bifftomater, mandelpesto og oregano.
Og til dessert? La oss slippe løs smaksløkene til gjestene våre. Skjem dem først bort med ferske fruktspyd for å friske opp ganen. Deretter prøv deg på en tiramisu, men prøv en ny vri. Bruk tørre kjeks i stedet for fingerkjeks, bløtlegg dem i melk i stedet for kaffe og tilsett grovkuttede fiken og topp med mascarponekrem. Server desserten i individuelle skåler kledd med smuldret kjeks og hakkede fiken. Eller, hva med en eller pære- og sjokoladekake til bordet?
Bon appétiteog husk å spise5-om-dagen.
---
Kampanjen har som formål å øke forbruket og bevisstheten om europeisk frukt og grønt i Norge, og vil være pågående i en treårs periode. Kampanjen er finansiert med bistand fra EU og er en del av EUs markedsføringspolitikk med navn "Enjoy it's from Europe". Denne markedsføringspolitikken er vedtatt av EU-kommisjonen for å hjelpe sektorens fagfolk med å bryte seg inn i eller konsolidere internasjonale markeder, samt gjøre europeiske forbrukere mer bevisste på innsatsen fra europeiske bønder. For mer informasjon besøk kampanjenettstedet her: https://ilovefruitandvegfromeurope.com/no/
Følg oss på sosiale medier:
Se logo til kampanjen her.
Kontakter
Susanne Jorde Lunde, Prosjektleder Norge, +47 91921509
Bilder
Om EU Fresh Choice
Følg pressemeldinger fra EU Fresh Choice
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra EU Fresh Choice på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra EU Fresh Choice
Bærekraftsarrangement samlet spydspisser innen norsk matbransje7.4.2022 09:00:00 CEST | Pressemelding
Nylig gikk arrangementet Power of the Plate av stabelen på Restaurant Einer i Oslo. Med over 60 gjester til stede, ble temaer som innovasjon, finans og grønn politikk diskutert med stort engasjement fra både talere og deltakere.
Nordmenn spiser for lite nøtter - forbruket bør dobles21.2.2022 08:00:00 CET | Pressemelding
Selv om helsefordelene ved et inntak på 30-60 gram nøtter daglig er godt dokumentert, spiser nordmenn fortsatt for lite nøtter. Tall fra Helsedirektoratet viser faktisk at nordmenn i snitt får i seg kun åtte gram per dag.
Ti tips for et sunnere kosthold15.1.2022 09:30:00 CET | Pressemelding
Å spise mer frukt og grønt er en god plan, men det er like viktig å tillate seg noen godbiter når helgen kommer.
Frukt og grønt-tall: Nordmenn spiser kun tre av fem om dagen - ligger bak Europa16.12.2021 14:43:19 CET | Pressemelding
Nedstengningstiltak fører til at nordmenn spiser mindre frukt og grønt. I år spiser vi i gjennomsnitt kun 3,2 porsjoner frukt og grønnsaker om dagen. Tallet plasserer Norge i bakleksa sammenlignet med anbefalingene og med europeiske naboland.