Nye støtteordninger avgjørende for å holde folk i arbeid
Regjeringen fremmet i dag utvidede og noen nye kompensasjonsordninger, i møte med stigende smittetall og kraftige nye innstramminger.
- Dette er krevende tider for mange av våre medlemmer, derfor er det viktig at det kommer støtteordninger til arbeidstakere og næringsliv med alle nye innstramminger, sier Monica A. Paulsen, forbundsleder i Negotia.
Denne gangen kommer støtten til bedriftene med forbehold om at de som går med overskudd i 2021 må tilbakebetale deler av støtten.
- I kompensasjonsordningene til bedriftene er det denne gangen stilt klare føringer på at eiere ikke skal ta utbytte på fellesskapets midler. Dette er noe vi etterlyste sist. Det er bra, fordi det vil sikre en bedre omfordeling av støtten til de som virkelig trenger det, sier Paulsen.
Den midlertidige dagpengeordningen utvides til ut februar for arbeidsledige og permitterte. Det samme er tilfelle for kompensasjonsordningene for selvstendig næringsdrivende og frilansere.
- Det er helt avgjørende at tiltak som de regjeringen innførte i går følges opp med trygge støtteordninger for de arbeidstakerne som blir rammet hardest. For Negotia går de nye restriksjonene mest ut over våre medlemmer i det frivillige og i reiselivet. De som lever av å lage møteplasser for at du og jeg skal kunne samles. Til alle våre medlemmer i disse bransjene så er vi er her for å hjelpe. Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på, sier Paulsen.
I tillegg annonserte regjeringen i dag at de vil utvikle en ny lønnstøtteordning som er tilpasset situasjonen og støttetiltakene.
- Vi vil følge nøye med hva som kommer fra regjeringen på ny lønnstøtteordning. Dette kan være et svært viktig tiltak for å holde folk i arbeid, sier Paulsen.
- Til alle oss andre, nå brettet vi opp ermene for en ny dyst. Vær rause med hverandre, ta en telefon til en du kanskje vet har det tøft, hold meteren og bruk munnbind der du ikke kan holde en meter, avslutter Paulsen.
Nøkkelord
Kontakter
Heidi BangPolitisk rådgiver
Tel:90759027heidi.bang@negotia.noBilder
Om Negotia
Negotia er en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon for ansatte i privat næringsliv og frivillig sektor. Vi organiserer 21 500 medlemmer fordelt på over 1 600 arbeidsplasser. Negotia er tilsluttet Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund (YS).
Følg pressemeldinger fra Negotia
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Negotia på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Negotia
Overgangsalder - et samfunnsproblem, ikke kvinneproblem13.3.2025 10:34:15 CET | Debattinnlegg
Fra film og TV kjenner vi til overgangsalderen som voldsomme hetetokter og plutselige humørsvingninger for komisk effekt. I realiteten er det en krevende livsfase som alle kvinner må gjennom.
Fortsatt økende behov for IKT-spesialister i Norge5.3.2025 10:02:16 CET | Pressemelding
En ny rapport fra Samfunnsøkonomisk analyse (SØA) anslår at behovet for IKT-spesialister i Norge vil øke til 128 000 i 2030. Arbeidslivet melder om fortsatt stort behov for digital kompetanse. Kunstig intelligens og annen teknologi kan effektivisere noen av IKT-spesialistenes oppgaver, men i begrenset grad innenfor et femårsperspektiv.
Negotia signerer klimapartnerskap for prosessindustrien10.1.2025 15:13:40 CET | Pressemelding
Torsdag 9. januar signerte Negotia en historisk avtale for utslippskutt i prosessindustrien. Sammen med representanter for arbeidslivets parter i prosessindustrien og myndighetene ble klimapartnerskapsavtalen signert på Dynea i Lillestrøm.
Negotias NITO-medlemmer vinner retten til å streike for tariff3.10.2024 17:09:14 CEST | Pressemelding
I dag ble NITO dømt i arbeidsretten for ulovlig praksis med å automatisk innmelde alle ansatte i husforeningen sin. NITO saksøkte Negotia for brudd på fredsplikten, etter at fagforeningens ledelse avviste Negotias krav om tariffavtale med AFP for sine medlemmer blant NITOs ansatte.
Streikeretten gir fagforeningene makt1.5.2024 07:00:00 CEST | Debattinnlegg
Arbeidernes internasjonale kampdag kommer i år med et bakteppe av tøffe lønnsforhandlinger. Hvert andre år forhandles det på alle tariffavtalene, i det som kalles hovedoppgjør. I år er lønn det viktigste kravet for oss, etter flere år hvor prisene har løpt fra lønnsutviklingen til folk flest. Dette fører til krevende diskusjoner om kroner og øre. Trusselen om streik har hengt over forhandlingene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom