Lerøy Norway Seafoods AS er Norges beste på etnisk mangfold
Fabrikkleder i Lerøy Norway Seafoods AS, Jørn-Åge Stikholmen, ble veldig rørt da det gikk opp for ham at de hadde vunnet.
– Vi har jobbet bevisst og ubevisst med mangfold i veldig mange år, og gradvis gjort det til en integrert del av vår strategi, sier han.
Mange av lederne har innvandrerbakgrunn
Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet. Prisen ble delt ut av direktør for Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi), Libe Rieber-Mohn, under IMDis årskonferanse i dag. Hun mener arbeidsgivere har et spesielt ansvar:
– Innvandreres utdanning og kompetanse blir fremdeles ikke nok verdsatt i det norske arbeidslivet. Lerøy er heldigvis et eksempel på det motsatte. De jobber strategisk med mangfold, og over halvparten av deres ansatte i lederstillinger har innvandrerbakgrunn. Det imponerer, sier Rieber-Mohn.
På dagens nasjonale prisutdeling vant Lerøy gull i kategorien mellomstore og store virksomheter, mens VestfoldLAB AS fra Vestfold og Telemark vant gull i kategorien små virksomheter. Lerøy gikk til slutt av med hedersprisen «Årets mangfoldsvirksomhet».
Norskopplæring og fagbrev for ansatte
Av de ansatte i Lerøy er 68 prosent flerspråklige. Prisvinneren legger til rette for at disse kan ta fagbrev, og de blir også tilbudt norskkurs i samarbeid med Folkeuniversitetet.
– Ledelsen er opptatt av å tilrettelegge for faglig utvikling og trivsel. At vi nå er kåret til Årets mangfoldsvirksomhet, viser jo at den jobben vi gjør blir lagt merke til. Det er noe vi setter stor pris på, avslutter Stikholmen.
Nasjonale prisvinnere Mangfoldsprisen 2021
Små virksomheter
- Gull: VestfoldLAB AS (Vestfold og Telemark)
- Sølv: Skoglyvegen barnehage AS (Trøndelag)
- Bronse: Martin Walderhaug eftf. AS (Møre og Romsdal)
Mellomstore og store virksomheter
- Gull: Lerøy Norway Seafoods AS (Nordland)
- Sølv: Oda Norway AS (Oslo)
- Bronse: Semine AS (Agder)
Årets mangfoldsvirksomhet
Lerøy Norway Seafoods AS (Nordland)
Juryen
- Halwan Ibrahim, assisterende direktør i IMDi (juryleder)
- Øystein Holm-Haagensen, rådgiver i Akademikerne
- Tore Eugen Kvalheim, fagleder i Arbeidsgiverforeningen Spekter
- Elisabeth Sevatdal Øygard, seniorrådgiver i Arbeids- og velferdsdirektoratet
- Servet Yildiz Stêrk, advokatfullmektig i Advokatfirmaet Tveter og Kløvfjell AS
- Chisom Udeze, founder/styreleder i Diversity
- Henrik Øhrn, fagansvarlig i HR Norge
- Marit Warncke, administrerende direktør i Bergen næringsråd
- Linn Lurås Solberg, rådgiver i Yrkesorganisasjonenes sentralforbund (YS)
- Hege Aatangen, seniorrådgiver i Virke
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
Tel:91 75 53 51presse@imdi.noBilder
Lenker
Om IMDi
Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) skal gjennomføre regjeringens integreringspolitikk. IMDi er underlagt Arbeids- og inkluderingsdepartementet.
Følg pressemeldinger fra IMDi
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra IMDi på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra IMDi
Nominert til pris for bosetting av flyktninger2.10.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Når flyktninger kommer til landet, trenger de et hjem, opplæring og arbeid. Det sørger kommunene for. Og noen utmerker seg ekstra: Andøy, Eigersund, Namsos, Søndre Land og Tromsø er nominerte til årets Bosettings- og integreringspris.
Integrering av innvandrere – flere piler peker rett vei28.8.2024 08:00:00 CEST | Pressemelding
Det snakkes mye om innvandrere og kriminalitet. Den utviklingen er bekymringsfull, samtidig er bildet sammensatt. En ny rapport om integreringen viser flere positive utviklingstrekk.
Hvilken bedrift er best på mangfold?21.8.2024 08:35:36 CEST | Pressemelding
Kjenner du til en arbeidsplass med stort mangfold blant ansatte? Forskning har fastslått at det er lønnsomt! Nå kan du nominere virksomheten til den gjeve Mangfoldsprisen.
Flere flyktninger over til arbeid etter endt introduksjonsprogram24.6.2024 09:00:00 CEST | Pressemelding
Av de 11 400 flyktninger som avsluttet introduksjonsprogram i 2023, gikk om lag halvparten direkte over til arbeid eller utdanning etter avsluttet program. Fordrevne fra Ukraina utgjør den største gruppen. Det er mange flere som har avsluttet introduksjonsprogrammet i 2023 sammenlignet med 2022, da det var i underkant av 3 000 deltakere som avsluttet programmet.
Er du redd for å reise på ferie i sommer?14.6.2024 13:13:59 CEST | Kronikk
Av Libe Rieber-Mohn, direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi)
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom