Farsdag - gi far noe han trenger!

- Dette er lave tall for mannen og her er det mange av landets fedre som bør fokusere mer på innholdet i sine daglige måltider, for her er det plass til MYE mer frukt og grønt, sier Silje Thoresen Tandberg, leder merkevarebygging i OFG.
- Sammenlignet med kvinner kommer menn dårlig ut. Kvinner spiser 3,5 daglige enheter mot mannens 2,8 enheter. Omtrent dobbelt så mange kvinner, 28,2 %, sammenlignet med menn, spiser anbefalt minimums mengde 5 om dagen.
Den pågående koronaepidemien gir negative utslag i frukt og grøntkonsum for både for kvinner og menn og forklaringsvariablene er knyttet til hjemmekontor og bortfall av kantinelunsj og frukt på arbeidsplassen.
- En god start kan være å gjøre far bevisst på hva han trenger mer av i anledning hans store dag. Vi har laget en meny for dagen som sikrer et daglig nivå på inntak av frukt og grønt som er der det bør være = minimum 5 om dagen. Velbekomme!
Den perfekte farsdagmenyen!
Denne menyen er lett å lage og krever ikke så veldig mye forberedelser. Den sikrer et godt daglig inntak av frukt og grønt og smaker fantastisk godt. Overrask far med noe han trenger på dagen sin!
Lag en deilig frokost!
Kroppen til far (og alle andre) trenger en god start på dagen og en frokost med frukt, bær og grønnsaker er alltid godt! Legg noen bær og eplebiter på grøten, lag topping til frokostblandingen av oppkuttet frukt, og legg skiver med grønsaker på brødskiven. Kanskje det passer å lage en frisk smoothie med bær ved siden av? Eller hva med en omelett med ekstra grønnsaker i?
https://www.frukt.no/tema/frokost/
Lunsj til far- pøs på med grønnsaker!
Hjemmelaget pai med spreke grønnsaker er noe som vil friste far. Du kan lage den dagen i forveien og bare varme den opp før servering. I en pai kan du virkelig pøse på med grønnsaker.
https://www.frukt.no/oppskrifter/husets-gronnsakspai/
Lag en deilig middag der grønnsakene får halve tallerken!
Nå er norske rotgrønnsaker på det beste og det anbefales til farsdagsmiddagen. Prøv bakte rotgrønnsaker med sitron. Det er enkelt og greit å lage, og passer til det meste. Med litt sitron blir dette et spennende tilbehør til middagen. Det vil garantert falle i smak hos far.
https://www.frukt.no/oppskrifter/bakte-rotgronnsaker-med-sitron/
Snack litt mellom måltidene
Om far er glad i snacks, anbefales sprø løkringer. De lages enkelt ved å bake dem i ovnen.
https://www.frukt.no/oppskrifter/lokringer-med-salsa/
Ikke glem dessert!
Om far er glad i kaker vil han sikkert sette pris på en vri på eplekaken. «Epleroser» er lett å lage. Du ruller epleskiver sammen til en rose sammen med butterdeig eller i muffinsformer.
https://www.frukt.no/oppskrifter/epleroser/
Om det tar for lang tid, sleng sammen en deilig fruktsalat.
https://www.frukt.no/oppskrifter/fargerik-fruktsalat/
______________________________________________________
[*] Undersøkelsen er gjennomført av Kantar på vegne av Opplysningskontoret for frukt og grønt i september 2021 med et landsrepresentativt utvalg på 3000 respondenter 18 år og eldre.
[**] Helsedirektoratets kostråd nr 3 : Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær, hver dag.
Nøkkelord
Kontakter
Silje Thoresen TandbergLeder merkevarebygging
Tel:901 75 311silje.thoresen.tandberg@frukt.noBilder







Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom