SINTEF

COP26 Event: Hvilken rolle har CCS i nullutslippssamfunnet 2050?

Del
- CO2-fangst og lagring (CCS) er helt nødvendig for at vi skal nå klimamålene, sier Nils Røkke direktør for bærekraft i SINTEF. På torsdag 4. november diskuterer han CCS i et internasjonalt panel på klimatoppmøtet i Glasgow.
Nils Røkke, bærekraftdirektør i SINTEF, Glasgow 3. november 2021. (Foto: SINTEF)
Nils Røkke, bærekraftdirektør i SINTEF, Glasgow 3. november 2021. (Foto: SINTEF)

I sin rapport Net Zero 2050 skriver International Energy Agency (IEA) at CCS er en avgjørende teknologi for å lykkes med å kutte nok utslipp for å nå klimamålene. 

I eventet kommer Tom Howes fra IEA til å si mer om dette. Andre i panelet er Jennifer Wilcox fra US Department of Energy, Frederic Hauge fra Bellona, Valborg Lundegaard fra Aker Carbon Capture og Mari Sundli Tveit fra Norges forskningsråd. 

- IEA har hatt CCS i sine klimamodeller og scenarier som en del av klimaløsningen i mange år. Men i sin siste rapport er en av de store usikkerhetene om vi klarer å skalere opp CCS tilstrekkelig. Det ønsker jeg å diskutere på arrangementet, sier Røkke. 

- Vi i SINTEF og NTNU har forsket på CCS siden 80-tallet. Dette er et område der Norge er verdensledende, både innen forskning og innovasjon, og nå snart gjennom realisering av Langskipprosjektet, sier Røkke. 

Når: 4. november 16:00 (GMT) + 1 time for norsk tid.

Sted: COP26, Hall 4 , PV 63, Blue Zone, Bellona Pavilion

Stream: https://www.youtube.com/user/bellonafoundation 

Les mer om eventet her: https://www.sintef.no/en/events/the-role-of-ccs-in-reaching-net-zero-by-2050/ 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nils Røkke, bærekraftdirektør i SINTEF, Glasgow 3. november 2021. (Foto: SINTEF)
Nils Røkke, bærekraftdirektør i SINTEF, Glasgow 3. november 2021. (Foto: SINTEF)
Last ned bilde

Om SINTEF

SINTEF
SINTEF
Strindveien 4
7034 Trondheim

40 00 51 00http://www.sintef.no

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2200 medarbeidere fra 80 nasjoner og en årlig omsetning på over fire milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn
www.sintef.no

Følg pressemeldinger fra SINTEF

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra SINTEF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra SINTEF

Høye investeringer i SINTEF i 2023, EU kompenserer for lave nasjonale utlysningsnivåer26.4.2024 12:37:06 CEST | Pressemelding

I en tid med stort behov for nye løsninger holder forskningsvirksomheten i SINTEF bare så vidt tritt med inflasjonen. SINTEF utførte forskning for 4,2 milliarder kroner i 2023, gjennom 6.371 prosjekter for 3.341 oppdragsgivere. Det ble investert 321 millioner kroner i laboratorier, vitenskapelig utstyr og forskningsbygg. Uttellingen i EUs programmer for forskning og innovasjon var svært god.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye