Kia Norge

Kia EV6 årets bil i Tyskland

Del
Tyskerne kommer etter på elbil. Nå er helt nye og helelektriske KIA EV6 kåret til årets premium bil i sin klasse i Tyskland.

 

Den nye elektriske Crossoveren til Kia er kåret til årets bil i Tyskland i den anerkjente GCOTY- awards. Kåringen kommer samtidig som den innovative Kia EV6 nå gjør sin debut flere steder i Europa inkludert Norge.

Tøff konkurranse
Kia EV6 har vunnet konkurransen «German Car of the Year» mot blant annet Hyunday Ionic5, Volkswagen ID4, Audi Q4 Etron, Scoda Enyaq og Mercedes C- klasse. Mer enn 20 anerkjente motorjournalister har vurdert biler i prisklassen 25.000 – 50.000 euro for å kåre overall vinneren som ble EV6.

Kia EV6 er den første bilen som leveres på den nye plattformen Electric-Global Modular Plattform(E-GMP). Crossoveren er også den første som designes etter Kia sin nye «Oposites United» design filosofi.

- Dette er utrolig gøy både for oss i Kia og Bertel O. Steen. Det bekrefter egentlig det vi har trodd hele tiden, at dette er en bil som svært mange kommer til å falle for. Nå er også prøvekjøringer i gang med journalister her hjemme i Norge. Foreløpig virker det som om de er like begeistret som sine tyske kolleger, sier Christian Lagaard, ny kommunikasjonssjef i Kia Norge.

- EV6 sitt emosjonelle design, dynamiske kjøreegenskaper, lange rekkevidde og raske lading gjør bilen til noe spesielt. Vi er stolte over å motta prisen for årets bil i Tyskland forteller Luc Donkerwolke, Chief Creative Officer i Kia Europa. Og legger til at hele det kreative teamet til Kia er et sterkt team.

 KIA EV6 kan du få med firehjulsdrift fra Kr 439.900,- Bilen finnes både i RWD og AWD. Rekkevidden er på opp mot 528 kilometer WLTP. Bilens 800V ladesystem gjør at bilen under kan lade så mye som 10-80% på kun 18 minutter.

For mer informasjon om bilen kan du følge lenken.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Kia Norge

Kia Norge
Kia Norge
Solheimveien 7
1473 Lørenskog

679 26 000https://www.kia.com/no/

Kia Bil Norge er hovedimportør av Kia til Norge. Vi har dyktige forhandlere i hele landet. Kia Bil Norge er en del av Bertel O. Steen, som er et av Norges største service- og handelsselskap. Den første Kia ble importert av Kia Bil Norge i november 1994. I dag ruller det mer enn 75.000  Kia på norske veier. Service og ettermarked ivaretas av et kompetent og serviceinnstilt forhandlernett.

Kia er et globalt merke med en visjon å skape bærekraftige mobilitetsløsninger for forbrukere og samfunn over hele verden. Kia ble grunnlagt i 1944 og har levert mobilitetsløsninger i 75 år. Med mer enn 52.000 ansatte over hele verden, tilstedeværelse i mer enn 190 markeder og produksjonsanlegg i seks land, selger Kia i dag rundt 3 millioner biler.

Bedriftens slagord, ‘Movement that inspires’, gjenspeiler Kias forpliktelse til å inspirere kunder med sine produkter og tjenester.

Følg pressemeldinger fra Kia Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kia Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Kia Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom