Anima - Stopp dyremishandling

Circle K investerer stort i dyrevelferd

Del
Circle K Norge har valgt å tilslutte seg til den anerkjente dyrevelferd-standarden European Chicken Commitment (ECC), og fjerner dermed turbokylling fra alle sine stasjoner. Beslutningen er en del av Circle Ks bærekrafts-strategi, og kommer etter dialog med dyrevernorganisasjonen Anima.
Slaktekylling av typen Hubbard JA787.
Slaktekylling av typen Hubbard JA787.

Circle K Norge med over 450 bensinstasjoner, er Norges største kjede innen servicehandel, og har nå valgt å tilslutte seg til dyrevelferdstandarden European Chicken Commitment (ECC). Allerede innen første halvdel av 2022 vil standarden gjelde for alle produkter med kylling hos Circle K Norge.

– Med dette inntar Circle K et ambisiøst standpunkt som setter et nytt nivå for norsk kyllingvelferd, sier kampanjeleder i Anima, Niklas Fjeldberg.

Omstillingen er godt i gang, og allerede nå finner man kyllingprodukter hos Circle K Norge som har et meningsfylt løft i dyrevelferden. Helt konkret betyr det at kyllingene har mer plass å bevege seg på, og de vokser saktere.

– Hos Circle K stiller vi strenge krav til smak og kvalitet, - og nå styrker vi kravene til bærekraft i matvarene vi serverer. Som en del av dette øker vi nå fokus på dyrevelferd i våre kyllingprodukter. Vi er stolt over å kunne være med på å bidra til å sette en ny standard for dyrevelferd med European Chicken Commitment, forklarer Senior Manager Loyalty & Communication i Circle K Norge, Kjetil Foyn.

Sementerer en ny vei for norsk kyllingvelferd
Mange forbrukere har den oppfattelsen at dyrevelferden i Norge automatisk er høy, men hva mange ikke vet er at størstedelen av kyllingproduksjonen er av den meget kontroversielle Ross 308, også kjent under navnet turbokylling. Den vokser unaturlig raskt fra 50 g til over 2 kg på knappe 35 dager. Dette medfører betydelige velferdsproblemer som pusteproblemer, organsvikt, svekket immunforsvar og ekstremt utbredte gangproblemer.

– Det er noe veldig fint med å se bedrifter ta sitt samfunnsansvar seriøst. Circle K har satt meningsfulle krav til kyllingvelferden, og det i en stor skala. Det fortjener ros. Ved å være en av de første til å ta steget og droppe turbokylling så er virksomheten med på å sementere et nytt nivå for norsk kyllingvelferd, forteller Fjeldberg.

Bakgrunn
Dialogen mellom Circle K Norge og Anima om kyllingvelferd startet i 2020, og viser resultater allerede i år. Nå går 80 prosent av kyllingkjøtt volumet over til sakterevoksende kyllinger, og i løpet av 2022 skal all kylling være på ECC standard. Implementeringen for standarden i Circle K Norge er en av de raskeste i verden blant bedrifter som har tilsuttet seg.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Slaktekylling av typen Hubbard JA787.
Slaktekylling av typen Hubbard JA787.
Last ned bilde

Lenker

Om Anima - Stopp dyremishandling

Anima - Stopp dyremishandling
Anima - Stopp dyremishandling
Postboks 1073 Sentrum
0104 Oslo

92 98 77 65https://stoppdyremishandling.no

Anima er en dyrevernforening som i 2000 ble grunnlagt i Danmark, og som kom til Norge i 2017. Internasjonalt er organisasjonen kjent som Anima International, og opererer i 10 land. Anima jobber for at dyr skal bli respektert, ikke misbrukt. Om det er kjæledyr, husdyr, pelsdyr, forsøksdyr eller dyr i underholdning.

Anima griper inn der det er behov og jobber målrettet for å oppnå konkrete resultater for dyrene. Organisasjonen fokuserer på å påvirke både politikere, bedrifter og forbrukere. Animas viktigste oppgave er å være en stemme for dyrene, da de ikke kan snakke for seg selv.

Følg pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Anima - Stopp dyremishandling på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Anima - Stopp dyremishandling

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye