Tre opplysningskontor sammen om læreverk i mat og helse

For mange barn og unge er mat- og helsefaget i skolen en sentral arena for å tilegne seg slik kunnskap, gode vaner og oppleve matglede og mestringsfølelse. Å bidra til å oppnå dette er viktig for oss i opplysningskontorene, forklarer Thorkildsen.
Med begrensede ressurser til de ulike fagene, ser man imidlertid at mat og helse kan bli nedprioritert, og tilbudet av nyere læreverk som dekker hele læreplanen i dette faget er i dag begrenset. Derfor har MatPrat tilbudt Matopedia til skolene i flere år – tidligere i bokform, de siste årene som et heldigitalt læreverk, forteller Thorkildsen.
– Over 650 skoler har brukt Matopedia i undervisningen i skoleåret som gikk, og mange lærere forteller at de har god nytte av dette læreverket. Med ny læreplan på plass var nå tiden inne for å oppdatere og videreutvikle det, og svaret var enkelt – vi slår oss sammen!
Tre opplysningskontor bak læreverket
Opplysningskontoret for brød og korn og Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) ble også med på laget, og resultatet er et oppdatert og brukervennlig digitalt læreverk med nyutviklede leksjoner, samt flere nye oppskrifter og filmer som mat- og helselærerne kan bruke i undervisningen.
– I året som er gått, har vi sammen gjort en helhetlig revidering av læreverket, og oppdatert det til ny læreplan, fagfornyelsen og kompetansemålene for 5.-7. og 8.-10. trinn. Brukervennlighet både for lærere og elever står i fokus, og Helsedirektoratets kostråd ligger til grunn, forteller Terese Glemminge Arnesen, ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for Meieriprodukter.
Klart for nytt skoleår
Høsten 2021 lanseres det populære læreverket i ny versjon med en rekke nye funksjoner, fullt tilpasset den nye læreplanen.
– Vi er stolte av å kunne levere et så solid digitalt læreverk i mat- og helsefaget til norske skoler, sier fagsjef Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.
– Vi tror og håper at mange elever og lærere får glede av det nå som et nytt skoleår snart er i gang.
Bestillingen av læreverket Matopedia er nå åpen, og kan gjøres på matopedia.no.
Nøkkelord
Kontakter
Cathrine UdeKommunikasjonsrådgiver
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noLisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noMarthe BogerudKommunikasjonssjefMatPrat
Tel:99692129marthe.bogerud@matprat.noPål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom