Regnskap Norge

Regnskap Norge advarer: Lang saksbehandlingstid hos Brønnøysundregistrene skaper hindringer for næringslivet

Del
Tidligere har saksbehandlingstiden hos Brønnøysundregistrene vært 3–4 dager. Flere rapporterer nå om behandlingstid på 3–4 uker, og i sommer på over en måned. – Lang saksbehandlingstid skaper problemer for næringslivet. Årsaken skyldes økt pågang og manglende kapasitet hos Brønnøysundregistrene. Dette må myndighetene ta på alvor og sørge for å bevilge nok ressurser, sier Rune Aale-Hansen, administrerende direktør i Regnskap Norge.
Administrerende direktør i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen, er bekymret for den lange saksbehandlingstiden i Brønnøysundregistrene. Foto: CF-Wesenberg.
Administrerende direktør i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen, er bekymret for den lange saksbehandlingstiden i Brønnøysundregistrene. Foto: CF-Wesenberg.

– Flere av våre medlemmer har det siste året kontaktet oss for å orientere om lange saksbehandlingstider hos Brønnøysundregistrene. Dette er bekymringsfullt og skaper store problemer for lokalt næringsliv over hele landet, sier Regnskap Norge-sjef Rune Aale-Hansen. – Behandlingstiden er i enkelte tilfeller på tre til fire uker, og har i sommer vært på over en måned.

For noen år tilbake var behandlingstiden for innkommende elektroniske registermeldinger gjerne ikke mer enn 3–4 dager.

– Situasjonen er svært uheldig for nye selskaper som er avhengige av å være registrert for å kunne kjøpe varer og tjenester – fordi de gjerne må oppgi et organisasjonsnummer de ikke har. Med tanke på tiden vi er inne i og konsekvensene pandemien har hatt for næringslivet, er det viktigere enn på lenge at nye selskaper kommer i gang raskest mulig, hevder Aale-Hansen.

Regnskap Norge har kontaktet Brønnøysundregistrene om problemet, som selv også er smertelig klar over situasjonen:

– Brønnøysundregistrene forteller oss at den lange saksbehandlingstiden skyldes økt volum i antall saker, nedgang i ressurser og den økonomiske situasjonen. De uttrykker selv en bekymring for situasjonen de står i, og tror ikke det vil skje noen forbedringer på saksbehandlingstiden med det første. Samtidig forventes det at antallet saker vil øke i tiden fremover, forklarer Aale-Hansen og avslutter: – Regnskap Norge mener det er kritisk at det settes av tilstrekkelige midler i statsbudsjettet til at Brønnøysundregistrene kan ta unna saker uten å være en flaskehals for næringslivet.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Administrerende direktør i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen, er bekymret for den lange saksbehandlingstiden i Brønnøysundregistrene. Foto: CF-Wesenberg.
Administrerende direktør i Regnskap Norge, Rune Aale-Hansen, er bekymret for den lange saksbehandlingstiden i Brønnøysundregistrene. Foto: CF-Wesenberg.
Last ned bilde

Om Regnskap Norge

Regnskap Norge
Regnskap Norge
Støperigata 2
0250 Oslo

+47 23 35 69 00http://www.regnskapnorge.no

Regnskap Norge er bransjeforeningen for autoriserte regnskapsførere i Norge. Foreningen har over 8 000 medlemmer, og majoriteten av medlemmene har sitt daglige virke i regnskapsbransjen. Regnskapsbransjen har 70 % av norsk næringsliv som sine kunder.

Regnskap Norge driver et omfattende kvalitets- og informasjonsarbeid, gir faglig støtte til medlemmene og følger bransjeutviklingen tett.

Foreningen ivaretar også medlemmenes interesser overfor myndighetene, og er en viktig høringsinstans.

Følg pressemeldinger fra Regnskap Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Regnskap Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Regnskap Norge

Frykter koronatiltaket er sikreste vei mot konkurs4.1.2022 08:05:00 CET | Pressemelding

Myndighetenes utsettelsesordning for betaling av skatt og moms påfører bedriftene hundretalls millioner å betale i renter. – Av hensyn til bedriftenes likviditet er det bra med mulighet til utsettelse på betaling av skatter og avgifter for dem som får stor inntektssvikt. Problemet er imidlertid at det påløper renter på hele 8 %, og da blir regningen enda større når den senere må betales, påpeker Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge.

Kritisk til Finanstilsynet – etterlyser klarere regler og veiledning om pliktene tilknyttet bekjempelse av hvitvasking.22.12.2021 13:49:03 CET | Pressemelding

Finanstilsynet har nylig publisert en rapport om etterlevelse av pliktene i hvitvaskingsloven på regnskapsførings- og revisjonsområdet. Her blir 19 av 22 foretak bøtelagt. – Dette er alvorlig og vi vil nå vil gå grundig inn i rapporten og vurdere alle punktene Finanstilsynet trekker frem, sier Rune Aale-Hansen, adm. dir. i Regnskap Norge. – Vi ser behov for tettere dialog med myndighetene rundt dette arbeidet, og stiller spørsmål ved om regelverket er for formalistisk orientert og om veiledningen fra myndighetene har vært for svak.

Flere tusen bedrifter skylder milliarder i utsatt skatt og moms – og hundretalls millioner i rente!21.12.2021 07:45:00 CET | Pressemelding

Sommeren 2020 innførte myndighetene en utsettelsesordning for betaling av skatt og moms. Årsaken var at mange bedrifter fikk betalingsproblemer som følge av omsetningssvikt pga. nedstengningen av samfunnet. Når dette skal betales påløper i tillegg millioner av kroner i rente. Regjeringen har nå forlenget betalingsfristen. – Av hensyn til bedriftenes likviditet, er det bra med mulighet for utsettelse på betaling av skatter og avgifter for dem som får stor inntektssvikt. Problemet er imidlertid at det påløper renter, og da blir regningen enda større når den senere må betales, påpeker Rune Aale-Hansen, adm.dir. i Regnskap Norge.