Universitetet i Bergen (UiB)Universitetet i Bergen (UiB)

Kikki Kleiven blir ny direktør for Bjerknessenteret

Del
Kikki Kleiven tar over jobben etter Tore Furevik og skal lede 200 klimaforskere de kommende fire årene.
Kikki Kleiven. Photo: Ellen Viste
Kikki Kleiven. Photo: Ellen Viste

Kikki Flesche Kleiven blir ansatt som ny direktør for Bjerknessenteret for klimaforskning i en åremålsstilling i fire år. Hun overtar jobben etter Tore Furevik som går av etter to åremål.

Etter en grundig prosess med seks gode søkere, falt valget på Kikki Kleiven. Hun har en relevant og solid vitenskapelig plattform, og vil ta en tydelig og sterk rolle i formidling og profilering av Bjerknessenteret.

– Bjerknessenteret har markert seg som et av verdens sterkeste klimaforskningsmiljø, og jeg er veldig fornøyd med at vi har funnet Tore Fureviks etterfølger. Kikki Kleiven har alle forutsetninger for å lede senteret videre i en tid da kunnskap om klimaet vil bli enda viktigere, sier Arvid Hallén, styreleder for Bjerknessenteret for klimaforskning.

 Kikki Kleiven (52 år) er førsteamanuensis ved Institutt for geovitenskap, UiB. Hun tok doktorgraden i maringeologi ved UiB i år 2000, i avhandlingen sin forsket hun på sedimenter fra havbunnen og hvordan man kan lese fortidens klima i sedimentene. Kleiven har markert seg som en engasjert formidler av klimakunnskap. og vært med i Bjerknessenteret siden oppstarten 20 år tilbake, hun kjenner forskningen, miljøet og det norske samfunnslivet svært godt.

 – Forskning er lagidrett og Bjerknessenteret er i øverste divisjon av klimaforskning i verden. Det tok tid å lære oss å trekke i samme retning, men når vi først kom i gang ble resultatet mer enn hva noen av oss hadde sett for oss. Jeg har ambisjoner om at senteret skal være en viktig arbeidsplass og arena for nye generasjoner av norske klimaforskere, og være et fremtidsrettet og nyskapende kunnskap- og kompetansemiljø, sier Kikki Kleiven.

 Les også: Møt Kikki Kleiven - direktøren for klimakunnskap

 Bjerknessenteret for klimaforskning er en samarbeidsorganisasjon for den naturvitenskapelige klimaforskningen i Bergen, der forskerne er ansatt ved en av de fire partnerne Havforskningsinstituttet, NORCE Research A/S, Nansensenteret og Universitetet i Bergen.

Universitetet i Bergen er vertsinstitusjon for Bjerknessenteret, og Universitetsstyret er det organet som formelt ansetter Bjerknessenterets nye direktør. Vedtaket ble fattet på styremøte i dag 17. juni, åremålsperioden starter 1. juli.

Kontakter

Kikki Kleiven
kikki@uib.no
tlf 416 06 451
Twitter: @KikkiKleiven


Arvid Hallén
Styreleder for Bjerknessenteret for klimaforskning
arvhallen@gmail.com
Tlf 932 38 515


Gudrun Sylte
Kommunikasjonsleder ved Bjerknessenteret for klimaforskning
Gudrun.sylte@uib.no
Tlf 408 56 457

Bilder

Kikki Kleiven. Photo: Ellen Viste
Kikki Kleiven. Photo: Ellen Viste
Last ned bilde

Om Universitetet i Bergen (UiB)

Universitetet i Bergen (UiB)
Universitetet i Bergen (UiB)
Postboks 7800
5020 Bergen

+47 55 58 00 00http://www.uib.no

Følg pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Universitetet i Bergen (UiB) på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Universitetet i Bergen (UiB)

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye