Olav Thon Eiendomsselskap

Et godt resultat for Olav Thon Eiendomsselskap i 1. kvartal 2021 på tross av pandemien

Del
Resultatet til Olav Thon Eiendomsselskap før skattekostnad i første kvartal ble 1.087 millioner kroner, mens tilsvarende periode i fjor viste et underskudd på 2.742 millioner kroner. Endringer av markedsverdien på eiendomsporteføljen, fastrenteavtalene og valutaposter påvirket resultatet betydelig både i Q1 2021 og 2020.
Foto: Jan O. Kiese
Foto: Jan O. Kiese

Resultatet før verdiendringer, skatter og valutaeffekter i 1. kvartal var 500 millioner, en økning fra 417 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

– Som følge av strenge smitteverntiltak i deler av Norge var mange butikker i konsernets kjøpesentre stengt for fysisk handel i store deler av kvartalet. På tross av dette oppnådde Olav Thon Eiendomsselskap et sterkt operativt resultat, sier konserndirektør for finans, Arne B. Sperre.

Eiendomssegmenter
Konsernets eiendomssegmenter består hovedsakelig av kjøpesentereiendom i Norge og Sverige, næringseiendom og utleieboliger. Verdien av konsernets næringseiendom økte med 141 millioner kroner mens verdien på kjøpesentereiendom ble nedjustert med 80 millioner kroner.

Norges største kjøpesenteraktør
Olav Thon Eiendomsselskap er Norges ledende kjøpesenteraktør med totalt 61 kjøpesentre i Norge og Sverige. I tillegg forvaltes 15 kjøpesentre for eksterne eiere.

I porteføljen inngår Norges største kjøpesenter målt etter omsetning, Lagunen Storsenter, samt 6 av Norges 8 største kjøpesentre.

Omsetningen i kjøpesenterporteføljen som eies av konsernet var 11.000 millioner kroner i 1. kvartal, en oppgang på 6 % sammenlignet med 1. kvartal i 2020.

– Den samlede omsetningen ble høyere enn fjoråret - til tross for store geografiske variasjoner som følge av regionale og lokale tiltak. Covid-19-pandemien har medført store variasjoner mellom de forskjellige bransjene på kjøpesentrene. Dagligvare, vinmonopol, sportsbutikker samt butikker innen hus og hjem hadde generelt høy omsetningsvekst, mens andre bransjer som klær og sko og servering hadde en svakere utvikling, forklarer Sperre.

Investeringer og eiendomsprosjekter
Konsernets netto investeringer i 1. kvartal var 246 millioner kroner.

Konsernets største pågående prosjekter er oppføring av to logistikkbygg ved Oslo Lufthavn på Gardermoen. Byggene er på til sammen 46.000 kvadratmeter og vil stå ferdig i løpet av 1. halvår 2022.

I tillegg har konsernet to eiendommer med totalt 68 utleieboliger under oppføring sentralt i Oslo.

Fremtidsutsikter
I februar ble Olav Thon Eiendomsselskap tildelt offisiell kredittrating fra Moody’s: Investment grade Baa2.

– Den finansielle posisjon til konsernet er solid, og det forventes gradvis normalisering av virksomheten utover i 2021. Alt i alt er konsernet godt posisjonert for fortsatt lønnsom vekst i tiden fremover, avslutter Sperre.

Les rapporten for 1. kvartal her

1. kvartal presenteres i webcast 20. mai 2021 kl. 10.00. Se invitasjon og link her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Foto: Jan O. Kiese
Foto: Jan O. Kiese
Last ned bilde

Om Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap
Stenersgata 2A
0184 Oslo

23 08 00 00http://www.olt.no

Olav Thon Eiendomsselskap ASA ble etablert i 1982, og aksjene ble notert på Oslo Børs i 1983.

Siden starten har selskapet vokst betydelig, og årlig leieinntektsnivå for selskapets eiendommer har økt fra opprinnelig 27 millioner kroner til 3.385 millioner kroner ved inngangen til 2023. Selskapets børsverdi har i samme periode økt fra 200 millioner kroner til 18,2 milliarder kroner.

Fra tidlig på 1990-tallet har det viktigste satsingsområde vært kjøpesentereiendom, og Olav Thon Eiendomsselskap er i dag Norges ledende kjøpesenteraktør og en betydelig aktør også i det svenske kjøpesentermarkedet.

Selskapet inngår i Olav Thon Gruppen, som er Norges største private eiendomsaktør og en av Norges største hotelloperatører (Thon Hotels). Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen.

Følg pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Eiendomsselskap på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Nedjusterte eiendomsverdier bidro til et bokført underskudd i 3. kvartal9.11.2023 07:30:00 CET | Pressemelding

I tråd med markedsutviklingen for næringseiendom ble verdien på Olav Thon Eiendomsselskaps eiendomsportefølje nedjustert med 1.308 millioner og i 3. kvartal ble konsernets resultat før skatter -763 millioner kroner. Resultatet før skatter, verdiendringer og valutaposter ble 541 millioner kroner, en økning fra 518 millioner kroner i 3. kvartal i fjor. - Olav Thon Eiendomsselskap hadde en vekst i leieinntektene på 17 % sammenliknet med 3. kvartal i fjor, og vi er stolte av å oppnå et operativt resultat høyere enn i fjor til tross for kraftige renteøkninger, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre.

Godt operativt resultat også i 2. kvartal for Olav Thon Eiendomsselskap11.8.2023 07:35:00 CEST | Pressemelding

Olav Thon Eiendomsselskap hadde også i 2. kvartal et godt operativt resultat, men resultatet før skatt ble redusert av renteøkninger og nedjusterte eiendomsverdier. Resultatet før skattekostnad utgjorde 173 millioner kroner etter at verdien på konsernets eiendomsportefølje og fastrenteavtaler ble nedjustert med 409 millioner kroner totalt sett. Resultatet før skatter, verdiendringer og valutaposter ble 592 millioner kroner, en nedgang fra 618 millioner kroner i 2. kvartal i fjor. - Olav Thon Eiendomsselskap hadde en høy vekst i leieinntektene sammenliknet med 2. kvartal i fjor, og vi er godt fornøyde med å oppnå et operativt resultat i nærheten av fjoråret selv med betydelige høyere markedsrenter, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom