Bekk og Strøm AS

Finsk Kraft AB kjøper Befring Kraft AS

Del
Befring Kraft AS i Stardalen i Sunnfjord kommune skifter eiere. Det kjente småkraftverket ble satt i drift i 2003 og har vært eid av grunneierne. Den norske småkraftspesialisten Bekk og Strøm skal drifte kraftverket.
Befring Kraftstasjon. Foto: Bjørn Befring
Befring Kraftstasjon. Foto: Bjørn Befring

Befring kraftverk har to turbiner og får vannet sitt fra et 27 kvadratkilometer stort nedslagsfelt oppunder Jostedalsbreen. 

Profesjonell ny eier
Finsk Kraft, eller på finsk Suomen Voima, eier en rekke kraftverk i Norden, og står for en årlig kraftproduksjon på 400 GWh. I tillegg har selskapet mer enn 300MW i prosjekter som er under bygging eller utvikling. Finsk Kraft har et sterkt fokus på grønn, fornybar energi.
- Befring Kraft passer godt inn i vår portefølje. Vi vil i løpet av våren 2021 også overta Stardalen Kraft på 50 GWh bare 3 kilometer unna Befring, sier Antti Vilkuna, daglig leder i Finsk Kraft.

Fra nord til sør
Bekk og Strøm, som spesialiserer seg på å drifte småkraftverk, skal drifte kraftverket på vegne av det finske selskapet. Fra før drifter Bekk og Strøm en rekke småkraftverk i Norge, både som det eier selv eller på vegne av andre. 
- Vi drifter allerede småkraftverk fra Troms i nord til Kristiansand i sør og Befring passer perfekt inn i vår driftsprofil, sier Carl-Fredrik Lehland, daglig leder i Bekk og Strøm. 

En god avtale
De åtte grunneierne som står bak kraftverket er godt fornøyd med avtalen.
- Vi har bevist at vi klarte dette på egenhånd, både når det gjelder utvikling og drift. Men det har også vært en krevende og utfordrende prosess med både oppturer og nedturer. Når vi nå selger er vi glade for at det kommer inn solide eiere og erfaren drift med riktig fokus, sier Kjell Lyngstad, styreleder i Befring Kraft. Salget er meglet av Krafthuset AS. Advokatfirma Tofte har bistått kjøper og Wold & Co har bistått selger som juridiske rådgivere.

Kontakt:

Carl-Fredrik Lehland
Daglig leder i Bekk og Strøm

+47 95 298 298
cf@bekkogstrom.no

Om Finsk Kraft
Finsk Kraft AB eller på finsk Suomen Voima Oy har vært operative i det norske markedet i flere år gjennom eierskap i en rekke småkraftverk. Selskapet eies av 17 lokale og regionale energiselskap i Sør- og Vest-Finland og har et sterkt fokus på fornybar energi over hele Norden. Eiernes samlede energiomsetning er ca. 4,5 TWh.                                                           

Bilder

Befring Kraftstasjon. Foto: Bjørn Befring
Befring Kraftstasjon. Foto: Bjørn Befring
Last ned bilde
Inntaksdam, Befring kraftverk. Foto: Bjørn Befring
Inntaksdam, Befring kraftverk. Foto: Bjørn Befring
Last ned bilde

Om Bekk og Strøm AS

Bekk og Strøm ASDen Kristiansandbaserte Bekk og Strøm gruppen ble stiftet i 2006 og er Kraftverkseier og Kraftverksoperatør med fokus på ren, kortreist energi. Bekk og Strøm spesialiserer seg på småkraft, og opererer 25 småkraftverk i Norge.

Følg pressemeldinger fra Bekk og Strøm AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bekk og Strøm AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bekk og Strøm AS