Bekk og Strøm AS

B Capital Partners inn på eiersiden i den norske småkraftspesialisten Bekk og Strøm

Del
Den Zürichbaserte infrastrukturspesialisten B Capital Partners AG kjøper 36 prosent av Bekk og Strøm AS (BoS) via sitt Luxemburg BC-ETIF TOR-fond. Dette fondet investerer utelukkende i bærekraftig infrastruktur i energisektoren.

BoS eier og driver 22 småkraftverk i Norge med en samlet produksjon på 155 GWh, i tillegg til en portefølje med mange spennende utviklingsprosjekter.

enso hydro GmbH er fortsatt majoritetsaksjonær i BoS. enso hydro er et investeringsselskap eid av østerrikske investorer og det tyske vannkraftinvesteringsfondet DWS Access Wasserkraft Beta KG, som igjen er majoritetsaksjonær i til sammen 26 vannkraftverk i Norge, Østerrike, Albania og Tyrkia.

enso GmbH, en kjent og erfaren vannkraftutvikler basert i Østerrike, administrerer vannkraftinvesteringene.

Wolfgang Kröpfl, administrerende direktør i enso hydro GmbH er positiv til å ha funnet en partner, i B Capital Partners AG, som ikke bare er interessert i vannkraft i Norge, men også står for fremtidig vekst og bærekraftig engasjement i dette markedet.

B Capital Partners AG har studert det norske vannkraftmarkedet i flere år og har sett etter en passende mulighet sammen med en strategisk partner.
- Vi er glade for nå å kunne ta aktivt del i dette interessante markedet gjennom vårt nye partnerskap med enso, sier Barbara Weber, grunnleggeren av B Capital Partners, i en kommentar.

Eiernes felles mål er å styrke BoS sin markedsposisjon ytterligere, samt å på sikt utvide vannkraftporteføljen til rundt regnet 500 GWh. Fokuset forblir på den strategiske utviklingen av selskapet, som allerede er bekreftet gjennom en større transaksjon med en investorgruppe bestående av flere finske selskaper.

For ytterligere kommentarer kan Dr. Barbara Weber kontaktes:

Dr. Barbara Weber
B Capital Partners AG
Bahnhofstrasse 58
8001 Zürich 

Phone +41 44 532 3800

bw@b-capitalpartners.com

www.b-capitalpartners.com

Om Bekk og Strøm AS

Bekk og Strøm ASFølg pressemeldinger fra Bekk og Strøm AS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Bekk og Strøm AS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Bekk og Strøm AS