To av tre har et ønske om å endre kostholdet

Over halvparten ønsker å gå ned i vekt
En landsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Kantar for Opplysningskontoret for frukt og grønt i november 2020 viser at 56 % av de som ønsker å endre egne kostvaner vil gå ned i vekt.
Mange vil spise mer grønnsaker, frukt og bær. 78 % av de som ønsker å spise mer av noe vil spise mer grønnsaker, 50 % vil spise mer frukt og bær.
- Dersom du har et ønske om å gå ned i vekt er det lurt å tenke på det du gjerne kan spise mer av, sier Gerd Byermoen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Ha knaskegrønnsaker tilgjengelig i kjøleskapet, på benken og i matpakken. Det fyller mange behov og holder småsulten unna og humøret oppe.
En enkel huskeregel for deg som ønsker å gå ned i vekt er alltid å fylle halve tallerken med grønt.
Spis gjerne mellom måltidene
Undersøkelsen viser at svært mange ønsker å kutte ned forbruket av sukker og mange vil spise mindre porsjoner.
- Da er det smart å sørge for å ta bort fristelser som sjokolade, kjeks og julekaker og erstatte dette med sunne og gode alternativer, råder Gerd Byermoen. Tilgjengelighet er nøkkelen til et sunnere og lettere kosthold.
Når det blir langt mellom måltidene og konsentrasjonen glipper er det lett å falle for fristelsen å plukke opp noe å tygge på. Da er det greit å sørge for at valget blir enkelt.
Mer enn halvparten oppgir at de ikke spiser noe mellom frokost og lunsj og mellom lunsj og middag. Tre hovedmåltider og to mellommåltider hver dag er bra for de fleste. Det gir godt påfyll av energi gjennom hele dagen, og mindre behov for «snop».
Flere ønsker å støtte norsk næringsliv
Når en krise rammer oss og verden er det lett å gå litt inn i seg selv. Det er helt normalt at en tar vare på de nærmeste først. Dette viser seg i et stadig større ønske om å velge norsk mat. En av tre oppgir at det er blitt viktigere for dem ila Korona-emidemien å velge mat produsert i Norge og å støtte norsk næringsliv.
- Min oppfordring for å få til dette er å tenke på hvilke produkter som i sesong og som er lagringsdyktige. Vi har lenge sett at topp-kokkene tar tilbake tradisjonsrike norske råvarer som rotgrønnsaker, kål og poteter. Nå håper vi at også enda flere forbrukere skal få øynene opp for disse flotte råvarene, avslutter Byermoen.
Nøkkelord
Kontakter
Gerd ByermoenKommunikasjonssjef
Har ansvar for å tilrettelegge intern og eksterne kommunikasjon og er hovedkontakt for alle mediehenvendelser. Er opptatt av å formidle kunnskap om frukt, bær og grønnsaker og ikke minst spre matglede.
Bilder


Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Når grønt møter grill, skjer det noe magisk9.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Grillsesongen er i gang, og det er ikke bare kjøttet som fortjener plass over glørne. Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) oppfordrer flere til å legge grønnsaker – og gjerne frukt – på grillen i sommer.
Slik unngår du å kaste frukt og grønt før sommerferien2.7.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Skal du reise bort i sommer? Med noen enkle grep kan du redusere matsvinn i dagene før avreise – og samtidig sørge for at det er hyggelig å åpne kjøleskapet når du kommer hjem.
Rekordmengder på moreller og tidlig sesongstart26.6.2025 09:26:41 CEST | Pressemelding
Årets morellsesong ser svært lovende ut. Prognosene viser store mengder, tidlig sesongstart og jevnt god kvalitet.
Nye kåringer skal løfte økologisk frukt og grønt i dagligvarebransjen19.6.2025 08:24:38 CEST | Pressemelding
For første gang i konkurransens 18-årige historie lanseres det to nye priser i NM i frukt og grønt dagligvare for å fremme økologisk frukt og grønt: «Beste butikk på økologisk frukt og grønt» og «Beste kjede på norsk økologisk frukt og grønt».
Disse grønnsakene får TikTok til å koke15.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Et raskt søk på #cabbagesteaks eller #crispypotatoes på TikTok gir millioner av treff. Grønnsaker har blitt en av de heteste mattrendene i 2025 – både blant hjemmekokker og influensere. Alt fra kålbiffer med urtesmør til ovnsbakte grønnsaker med hot honey er blant det mest populære innholdet akkurat nå.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom