OBOS

Skal starte utleie av boliger på Ulven

Del
OBOS har solgt 182 leiligheter på Ulven i Oslo til eiendomsselskapet Quality Living Residential for 936 millioner kroner. Boligene skal leies ut til det voksende bedriftsmarkedet i området.
Boligprosjektet Ulven Vest i Oslo. Illustrasjon: LPO Arkitekter
Boligprosjektet Ulven Vest i Oslo. Illustrasjon: LPO Arkitekter

Ulven ligger i Bydel Alna med 50 000 innbyggere og betydelig næringsvirksomhet. Byggingen av prosjektet - som har fått navnet Ulven Vest - startet nylig. 

– Siden leilighetene vi bygger på Ulven primært blir borettslagsleiligheter, ønsker vi et utleiekonsept med høy kvalitet i området velkommen, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

Salget sikrer at den øvrige byggingen av boliger på Ulven vil gå raskere enn tidligere planlagt og viderefører den kostnadseffektive industrielle løsning som OBOS og Team Veidekke har videreutviklet sammen. 

– Salget av Ulven Vest til én aktør gjør at prosjektet blir gjennomført raskt, dermed kortes byggeaktiviteten ned for de som allerede bor i området. Salget legger også til rette for at realiseringen av de neste byggeprosjektene på Ulven kan skje tidligere enn planlagt, sier OBOS-sjefen. 

Utleie til bedrifter

– Planen er å leie ut boligene til ansatte tilknyttet den planlagte kunnskapsparken Construction City og andre kompetansebedrifter i område, sier Baard Schumann. 

Han etablerte Quality Living Residential i 2018. Formålet til selskapet er å investere i utleieprosjekter.

Egenkapitalen i selskapet er kommitert av blant andre Oslo Pensjonsforsikring, Baumann-familien, Wenaas Kapital og Eidissen Consult.

 Prosjektet på Ulven vil få fine park- og torgarealer i umiddelbar nærhet, underjordisk parkering og bilfrie gatetun. Beliggenheten er sentral på det som blir nye Ulven med kort gangavstand til kjøpesenteret og T-banestasjonen på Økern. 

OBOS på flyttefot

Innovasjonsklyngen Construction City får rundt 5 000 arbeidsplasser og blir det ledende kompetansemiljøet i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen når det står ferdig i 2024. OBOS, som har nær 2 000 ansatte i Norge, er et av selskapene som flytter hovedkontoret sitt hit.   

Etter planen skal boligene i Ulven Vest stå klare til innflytting våren 2023. Totalentreprenør er Team Veidekke som vant innovasjonskonkurransen for Ulven i 2017. Prosjektet ligger mellom boligprosjektene Ulven T og Ulvenparken. 

Det vil i tilknytning til Ulven Vest bli etablert en service- og utleiesentral. Her vil det bli formidlet ulike tjenester beboerne i området kan benytte seg av, for eksempel bestilling av rengjøring og bildelingstjeneste.

 OBOS-medlemmer er sikret forkjøpsrett på boligene ved eventuelt opphør av utleievirksomheten. 

Pareto Securities og SEB har bistått med strukturering av transaksjonen. Pareto har også forestått kapitalinnhenting til prosjektet. Advokatfirmaet Thommessen har bistått Quality Living Residential AS, mens Deloitte har bistått OBOS som juridiske rådgivere.

Nøkkelord

Kontakter

Baard Schumann, styreleder Quality Living Residential.
Telefon: 940 80 000

Bilder

Boligprosjektet Ulven Vest i Oslo. Illustrasjon: LPO Arkitekter
Boligprosjektet Ulven Vest i Oslo. Illustrasjon: LPO Arkitekter
Last ned bilde

Om OBOS

OBOS
OBOS
PB 6666 St. Olavs plass
0129 Oslo

22 86 55 00http://www.obos.no

OBOS er en av Nordens største boligbyggere med over en halv million medlemmer. Siden 1929 har vi skaffet våre medlemmer bolig, samt forvaltet disse på en trygg måte. I 2022 solgte OBOS 2 622 boliger og hadde ved utgangen av året 6 992 boliger under bygging.

Følg pressemeldinger fra OBOS

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra OBOS på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra OBOS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye