Olav Thon Eiendomsselskap kjøper AMFI Larvik

Del
AMFI Larvik blir nå et heleid senter i konsernets portefølje.
AMFI Larvik.
AMFI Larvik.

– Fra før eide Olav Thon Eiendomsselskap 50 % av AMFI Larvik. Vi har nå kjøpt hele senteret og det tilhørende næringslokalet i Triadebygget. Vi synes AMFI Larvik har en spennende plassering i byen og gleder oss til å ta fatt på jobben med å videreutvikle eiendommene som en del av Larvik sentrum. Vi er også fornøyd med avtalen som gjør at dette nå blir et heleid senter i vår kjøpesenterportefølje, sier Olav Thon Gruppens visekonsernsjef, Ole-Christian Hallerud.

Det er Larvik Center Holding AS som har solgt sin andel til Olav Thon Eiendomsselskap ASA.

– Vi har valgt å selge vår aksjepost i eiendomsselskapet Bryggerikvartalet AS som eier 50 % av AMFI Larvik og Triade-bygget. Vi var med på å ta initiativet til utbyggingen  av Bryggerikvartalet for 12 år siden, og føler at tiden nå er inne for at Olav Thon Gruppen fører dette videre som et heleied senter. Olav Thon Gruppen har både vilje og økonomisk evne til å utvikle disse eiendommene videre. En videreutvikling av AMFI Larvik og Triadebygget vil styrke Larvik sentrum. Kontrakten er underskrevet og trer i kraft 19. november, sier daglig leder i Larvik Center Holding, Herleif Bergh-Nilsen.

Sentral beliggenhet
AMFI Larvik har ca. 30 butikker, spisesteder, vinmonopol, frisør, og optiker. Senteret ligger i sentrum på adressen Jegersborggata 4 i kort avstand fra jernbanestasjonen. AMFI Larvik er et veldrevet kjøpesenter hvor butikkene har hatt en butikkomsetning som har ligget over gjennomsnittet i Olav Thon Gruppen.

Triade-bygget, med adresse Nansetgata 5-7, består av kontorlokaler og handelslokaler.

– Vi ønsker å takke for et godt samarbeid. Nå er vi i en tidlig planleggingsfase hvor vi ser på hvordan vi ønsker å posisjonere AMFI Larvik for å møte fremtidens kunder. Omsetningen har vært bra på senteret de siste årene, og det er et stort potensiale i regionen. Vi ønsker å bidra til å videreutvikle Larvik sentrum som destinasjon med disse eiendommene, sier Hallerud.

I 2019 hadde AMFI Larvik en omsetning på ca. 303 millioner kroner og ca. 562 465 besøkende. Eiendommen er på ca. 10 000 m².

Les mer om AMFI Larvik her

Les mer om Olav Thon Gruppens kjøpesenterportefølje her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

AMFI Larvik.
AMFI Larvik.
Last ned bilde
Fasade av AMFI Larvik.
Fasade av AMFI Larvik.
Last ned bilde

Om Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap
Stenersgata 2A
0184 Oslo

23 08 00 00http://www.olt.no

Olav Thon Eiendomsselskap ASA ble etablert i 1982, og aksjene ble notert på Oslo Børs i 1983.

Siden starten har selskapet vokst betydelig, og årlig leieinntektsnivå for selskapets eiendommer har økt fra opprinnelig 27 millioner kroner til 3.385 millioner kroner ved inngangen til 2023. Selskapets børsverdi har i samme periode økt fra 200 millioner kroner til 18,2 milliarder kroner.

Fra tidlig på 1990-tallet har det viktigste satsingsområde vært kjøpesentereiendom, og Olav Thon Eiendomsselskap er i dag Norges ledende kjøpesenteraktør og en betydelig aktør også i det svenske kjøpesentermarkedet.

Selskapet inngår i Olav Thon Gruppen, som er Norges største private eiendomsaktør og en av Norges største hotelloperatører (Thon Hotels). Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen.

Følg pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Eiendomsselskap på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Nedjusterte eiendomsverdier bidro til et bokført underskudd i 3. kvartal9.11.2023 07:30:00 CET | Pressemelding

I tråd med markedsutviklingen for næringseiendom ble verdien på Olav Thon Eiendomsselskaps eiendomsportefølje nedjustert med 1.308 millioner og i 3. kvartal ble konsernets resultat før skatter -763 millioner kroner. Resultatet før skatter, verdiendringer og valutaposter ble 541 millioner kroner, en økning fra 518 millioner kroner i 3. kvartal i fjor. - Olav Thon Eiendomsselskap hadde en vekst i leieinntektene på 17 % sammenliknet med 3. kvartal i fjor, og vi er stolte av å oppnå et operativt resultat høyere enn i fjor til tross for kraftige renteøkninger, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre.

Godt operativt resultat også i 2. kvartal for Olav Thon Eiendomsselskap11.8.2023 07:35:00 CEST | Pressemelding

Olav Thon Eiendomsselskap hadde også i 2. kvartal et godt operativt resultat, men resultatet før skatt ble redusert av renteøkninger og nedjusterte eiendomsverdier. Resultatet før skattekostnad utgjorde 173 millioner kroner etter at verdien på konsernets eiendomsportefølje og fastrenteavtaler ble nedjustert med 409 millioner kroner totalt sett. Resultatet før skatter, verdiendringer og valutaposter ble 592 millioner kroner, en nedgang fra 618 millioner kroner i 2. kvartal i fjor. - Olav Thon Eiendomsselskap hadde en høy vekst i leieinntektene sammenliknet med 2. kvartal i fjor, og vi er godt fornøyde med å oppnå et operativt resultat i nærheten av fjoråret selv med betydelige høyere markedsrenter, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom