Olav Thon Eiendomsselskap

Solid resultat for Olav Thon Eiendomsselskap i 3. kvartal

Del
Olav Thon Eiendomsselskap har lagt bak seg et godt 3. kvartal og hadde et resultat før skatter på 711 millioner kroner.
Sandvika Storsenter. Foto: Kristoffer Myhre
Sandvika Storsenter. Foto: Kristoffer Myhre

Resultat før skattekostnad og verdiendringer ble 556 millioner kroner, en økning på 20 % fra 3. kvartal i fjor.

– Resultatet i 3. kvartal viser at konsernet har kommet seg godt gjennom pandemiens første bølge, og kan fremvise et solid operativt resultat i 3. kvartal, sier Arne B. Sperre, konserndirektør for finans.

13 % omsetningsvekst på kjøpesentrene 
Olav Thon Eiendomsselskap eier og forvalter 78 kjøpesentre i Norge og Sverige og har en sterk markedsposisjon. Kjøpesenterporteføljen inkluderer syv av Norges ti største kjøpesentre målt etter omsetning.

I 3. kvartal var butikkomsetningen i kjøpesenterporteføljen i Norge som eies av konsernet 13,8 milliarder, en økning på 13 % i forhold til 3. kvartal i fjor. Fra januar til september var butikkomsetningen ca. 37 milliarder kroner - en økning på ca. 4,6 % fra i fjor.

– Butikkomsetningen i de norske kjøpesentrene var svært høy i 3. kvartal, men det var betydelige variasjoner mellom de ulike bransjene på våre kjøpesentre. Dagligvare, Vinmonopol og elektro-butikker hadde en spesielt positiv utvikling, mens kles- og skobutikker hadde en noe svak utvikling også i 3. kvartal.

– En omsetningsvekst på 13 % i kvartalet overgikk våre prognoser, og tallene viser at den fysiske handelen utvikler seg godt i et år hvor nordmenn ikke reiser ut av landet, sier Sperre.

Fremtidsutsikter
Etter gjenåpningen av Norge, har økt koronasmitte den senere tid medført nye og strengere smitteverntiltak både i Norge og utlandet. Som følge av dette er det stor usikkerhet om utviklingen i norsk økonomi fremover.

– Olav Thon Eiendomsselskap er på bakgrunn av konsernets solide finansielle posisjon svært godt rustet til å kunne møte de økonomiske konsekvensene av koronapandemien også i tiden fremover, avslutter Arne B. Sperre.

Les hele rapporten her

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Sandvika Storsenter. Foto: Kristoffer Myhre
Sandvika Storsenter. Foto: Kristoffer Myhre
Last ned bilde

Om Olav Thon Eiendomsselskap

Olav Thon Eiendomsselskap
Stenersgata 2A
0184 Oslo

23 08 00 00http://www.olt.no

Olav Thon Eiendomsselskap ASA ble etablert i 1982, og aksjene ble notert på Oslo Børs i 1983.

Siden starten har selskapet vokst betydelig, og årlig leieinntektsnivå for selskapets eiendommer har økt fra opprinnelig 27 millioner kroner til 3.385 millioner kroner ved inngangen til 2023. Selskapets børsverdi har i samme periode økt fra 200 millioner kroner til 18,2 milliarder kroner.

Fra tidlig på 1990-tallet har det viktigste satsingsområde vært kjøpesentereiendom, og Olav Thon Eiendomsselskap er i dag Norges ledende kjøpesenteraktør og en betydelig aktør også i det svenske kjøpesentermarkedet.

Selskapet inngår i Olav Thon Gruppen, som er Norges største private eiendomsaktør og en av Norges største hotelloperatører (Thon Hotels). Olav Thon Gruppen eies av Olav Thon Stiftelsen.

Følg pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Olav Thon Eiendomsselskap på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Olav Thon Eiendomsselskap

Nedjusterte eiendomsverdier bidro til et bokført underskudd i 3. kvartal9.11.2023 07:30:00 CET | Pressemelding

I tråd med markedsutviklingen for næringseiendom ble verdien på Olav Thon Eiendomsselskaps eiendomsportefølje nedjustert med 1.308 millioner og i 3. kvartal ble konsernets resultat før skatter -763 millioner kroner. Resultatet før skatter, verdiendringer og valutaposter ble 541 millioner kroner, en økning fra 518 millioner kroner i 3. kvartal i fjor. - Olav Thon Eiendomsselskap hadde en vekst i leieinntektene på 17 % sammenliknet med 3. kvartal i fjor, og vi er stolte av å oppnå et operativt resultat høyere enn i fjor til tross for kraftige renteøkninger, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre.

Godt operativt resultat også i 2. kvartal for Olav Thon Eiendomsselskap11.8.2023 07:35:00 CEST | Pressemelding

Olav Thon Eiendomsselskap hadde også i 2. kvartal et godt operativt resultat, men resultatet før skatt ble redusert av renteøkninger og nedjusterte eiendomsverdier. Resultatet før skattekostnad utgjorde 173 millioner kroner etter at verdien på konsernets eiendomsportefølje og fastrenteavtaler ble nedjustert med 409 millioner kroner totalt sett. Resultatet før skatter, verdiendringer og valutaposter ble 592 millioner kroner, en nedgang fra 618 millioner kroner i 2. kvartal i fjor. - Olav Thon Eiendomsselskap hadde en høy vekst i leieinntektene sammenliknet med 2. kvartal i fjor, og vi er godt fornøyde med å oppnå et operativt resultat i nærheten av fjoråret selv med betydelige høyere markedsrenter, sier konserndirektør for økonomi og finans, Arne B. Sperre.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom