Elevorganisasjonen

Kan ikke kun være koronatiltak

Del
Regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2021 økte satsinger på gjennomføring av videregående opplæring som følge av koronakrisen, en fortsettelse av vårens satsing “Utdanningsløftet”. Elevorganisasjonen er fornøyde, men forventer at dette fortsetter etter pandemien. “En god smakebit på det vi har bedt om lenge”, mener Kristin Schultz, leder av Elevorganisasjonen.
Kristin Schultz, leder av Elevorganisasjonen.
Kristin Schultz, leder av Elevorganisasjonen.

– Vi har lenge pekt på at frafallsproblematikken i videregående opplæring i stor grad handler om at skolen er lagt opp for en A4-elev som ikke finnes, og de som ikke klarer å presse seg inn i disse rammene, står i stor fare for å falle fra. Dette fikk vi bekreftet av Lied-utvalgets rapport i desember, og nå er vi fornøyde for at regjeringen setter av midler til å gi elevene mer valgfrihet i videregående opplæring , sier Schultz. 

Regjeringen har for eksempel økt lærlingtilskuddet, gitt midler til forsøk med modulstrukturerte læreplaner for voksne i yrkesfag og utvidelse av ungdomsretten, så flere har mulighet til å fullføre videregående opplæring. 

– Selv om vi er glade for disse satsingene, er det viktig for oss at dette er starten på en reform i videregående opplæring, og ikke kun koronatiltak. Til våren skal stortinget behandle en stortingsmelding om frafall i videregående, og da er det viktig at vi ser på tiltak som presenteres her, i resten av opplæringen også, sier elevlederen. 

– Hvis dette ikke kun blir et koronatiltak kan vi nå se starten på et budsjett som tar elevenes gjennomføring på alvor, gjør det lavterskel å komme tilbake til videregående, og setter elevenes valgfrihet høyt. Det vi trenger er større satsinger, at regjeringen lover at dette fortsetter og at tiltakene som blir vedtatt til våren reflekteres i fremtidige statsbudsjett. Da kan vi si oss fornøyde, mener Schultz.

Kontakter

Kristin Schultz, leder
Tlf: 913 07 230‬
Mail: kristin@elev.no

Bilder

Kristin Schultz, leder av Elevorganisasjonen.
Kristin Schultz, leder av Elevorganisasjonen.
Last ned bilde

Om Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen
Elevorganisasjonen
Kolstadgata 1
0652 Oslo

http://elev.no/

Følg pressemeldinger fra Elevorganisasjonen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Elevorganisasjonen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Elevorganisasjonen

Elevorganisasjonen: Dette betyr seier!14.10.2021 08:57:12 CEST | Pressemelding

Hurdalsplattformen har vage skolepunkter, men det blir umulig å ikke gi elevene gjennomslag, mener Elevorganisasjonen. “Vi gleder oss til at Støre og Vedum innser at de har gitt oss store seire” sier Edvard Botterli Udnæs, leder av Elevorganisasjonen. Han peker spesielt på formuleringen om fraværsgrensa. – Punktet om fraværsregler er egentlig bare en komplisert måte å si at de skal fjerne fraværsgrensa. Det er nemlig umulig å nå målene deres når man fortsatt stryker elever over en viss fraværsprosent, mener Botterli Udnæs. Han etterlyser et reglement som behandler fravær som et symptom på et problem, ikke som latskap. Også på eksamen innkasserer elevlederen en seier. – Regjeringen sier de vil se på andre vurderingsformer, noe som er et stort gjennomslag for oss i en sak vi har kjempet for siden 60-tallet. Den utdaterte eksamenen vi har i dag stride i mot Fagfornyelsen og det innrømmer regjeringen i plattformen sin, sier Botterli Udnæs. Han savner derimot en mer aktiv yrkesfagspolitikk.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye