100 år med politiutdanning
Grunnet koronasituasjonen er arrangementer utsatt til 2021, da vil det bli 101 års jubileum! Men det vil bli publisert en rekke artikler utover i 2020, og sammen med øvrig formidling vil oppstart av markeringen bli synlig i høgskolens kanaler.
Det er opprettet et eget område på politihogskolen.no, hvor stoff rundt temaet samles.
Der vil du finne både artikler og program for arrangementene. Podcast er under planlegging.
Den 10. januar 1920 møtte altså 24 menn opp i Schwensensgate 6 på St. Hanshaugen i Oslo. Der ble de ønsket velkommen av skolebestyrer Ola Kvalsund fra Stavanger.
De var Norges første politistudenter, eller -elever, som det den gang het. Alle arbeidet som lensmenn, politibetjenter eller konstabler, og de hadde fått innvilget lønnet permisjon fra stillingene sine i de tre månedene utdannelsen varte. Den yngste var 25, den eldste 43.
De første politielevene ble undervist i fagene lovkunnskap, forvaltningslære, etterforskning, politikunnskap, politirapport, signalement- og identifiseringslære, samarittgjerning og elementær rettsmedisin, norsk, gymnastikk, arrestasjonstriks og boksing.
100 år med politiutdanning, og store endringer. Basert på erfaring, læring og ny kunnskap. Gjennom alle disse årene har politiutdanningen blitt regnet som viktig – for politietaten og samfunnet. Det vil den nok også være de neste 100 år.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
Tel:488 87 934 (kl. 09 - 15) - ikke SMSpresse@phs.noBilder
Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Flere reelle søkere til politiutdanningen30.4.2025 10:28:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har i år 1 442 reelle søkere etter at den første delen av opptaksprosessen er unnagjort. Dette betyr at 253 flere søkere enn i fjor har fullført søknadsprosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon.
Skal utdanne bank og finans mot svindel29.4.2025 10:38:50 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har fått oppdraget med å utdanne ansatte i bank- og finansnæringen i en forsterket innsats mot svindel og hvitvasking.
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
Flere søkere til politiutdanningen5.3.2025 15:03:52 CET | Pressemelding
Etter søknadsfristen 1. mars, har Politihøgskolen fått 3020 søkere til 524 studieplasser. Det er en oppgang på fem prosent fra i fjor. Nytt studietilbud i Alta har fått 256 søkere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom