Det blir leir for 180 avgangsstudenter

Alle avgangsstudenter på bachelorutdanningen fullfører et leiropphold. Her undervises de i, og øver på, grunnleggende politioperative ferdigheter. For eksempel våpenhåndtering og taktikk.
Etter en grundig vurdering mener Politihøgskolens ledelse nå at leiren kan gjennomføres på en forsvarlig måte over tre uker i juni, med et svært strengt regime for både studenter og instruktører.
- Vi tar forbehold om at smitte- og risikosituasjonen ikke utvikler seg negativt. Hensynet til studentene har veid tungt, og spesielt konsekvensene ved at de ikke vil kunne få vitnemål før leiroppholdet er gjennomført, sier leder av Operativ seksjon ved Politihøgskolen, Eirik Rosø.
Han understreker de strenge tiltakene.
- Det vil være svært strenge forebyggende tiltak i forkant. Videre restriksjoner for å sikre en trygg og forsvarlig gjennomføring av leiroppholdet. Eksempler kan være at studenter må være i leiren hele perioden, febertesting, mindre grupper og strenge regler for hygiene. Alle detaljer skal være på plass før vi starter opp. Vi overvåker situasjonen helt frem til oppstart av leir, og under gjennomføringen, avslutter Rosø.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
Tel:488 87 934 (kl. 09 - 15) - ikke SMSpresse@phs.noBilder

Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
Flere søkere til politiutdanningen5.3.2025 15:03:52 CET | Pressemelding
Etter søknadsfristen 1. mars, har Politihøgskolen fått 3020 søkere til 524 studieplasser. Det er en oppgang på fem prosent fra i fjor. Nytt studietilbud i Alta har fått 256 søkere.
Husk søknadsfristen til politiutdanning 1. mars25.2.2025 09:05:21 CET | Pressemelding
Søknadsfristen til Bachelor – Politiutdanning skiller seg fra de fleste andre studietilbud innen høyere utdanning. Politiutdanningen har en mer omfattende søkeprosess, derfor har Politihøgskolen også en tidligere søknadsfrist enn de andre høyere utdanningene: 1. mars.
Politistudentene er landets aller mest fornøyde10.2.2025 17:03:02 CET | Pressemelding
Bachelorstudentene ved Politihøgskolen er landets mest fornøyde studenter. Dette kommer frem i Studiebarometeret, som kartlegger tilfredshet innen all høyere utdanning i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom