Hofseth International

Hofseth Aqua melder seg ut av Sjømat Norge

Del
Hofseth Aqua melder seg ut av Sjømat Norge. Samtidig melder Hofseth-konsernet hele sin virksomhet inn i bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene.

Hofseth har lenge opplevd at Sjømat Norge ikke deler deres forståelse av hva som er viktig for sjømatnæringa. Hofseth forteller at organisasjonens støtte til det midlertidige unntaket fra eksportforbudet mot produksjonsfisk var dråpen som fikk begeret til å renne over.

- Sjømatnæringa kan bli Norges viktigste framtidsnæring, men da må vi være bevisst vårt samfunnsansvar. Det handler om å sikre omdømmet til norsk sjømat, at lokal verdiskapning kommer lokalsamfunnene til gode, og gjøre bærekraft til en bærebjelke i alt vi driver med. Den erkjennelsen mangler i Sjømat Norge, sier Hofseth.

Melder seg inn i Sjømatbedriftene

Samtidig som Hofseth går ut av Sjømat Norge melder de hele konsernet inn i bransjeorganisasjonen Sjømatbedriftene.

- Vi opplever at Sjømatbedriftene har en bedre forståelse av både næringen og samfunnsutviklingen. Sjømatnæringa skal være den viktigste jobbskaperen langs norskekysten. Da må vi ta vare på små, solide og tradisjonsrike sjømatbedrifter, som kjenner lokalsamfunnene de opererer i, sier Hofseth.

Administrerende direktør i Sjømatbedriftene, Robert Eriksson ønsker Hofseth-konsernet velkommen som medlem.

- Hofseth er en solid aktør. Jeg har jobbet mye med Roger, og vet at han har mange spennende tanker om norsk sjømatnæring. Jeg ser frem til å mange gode samtaler med han, og andre medlemmer i Sjømatbedriftene, i tiden som kommer, sier Eriksson.

Nøkkelord

Kontakter

Roger Hofseth, administrerende direktør i Hofseth International
+ 47 951 47 941
Robert Eriksson, administrerende direktør i Sjømatbedriftene
+47 950 68 797

Om Hofseth International

Hofseth International
Havnegata 11
6005 Ålesund

https://www.hofseth.no/

Hofseth International AS er et internasjonalt sjømatkonsern med hovedkontor i Ålesund. Selskapet videreforedler laks og ørret med en årlig produksjon på ca. 50-60 000 tonn råstoff på sine tre fabrikker på Sunnmøre; Ålesund, Valderøy og Syvde. Hofseth International produserer alt av ferdigprodukter, herunder fileter, porsjoner og røkte produkter for ledende internasjonale dagligvare- og restaurantkjeder og mer enn 95 prosent av produksjonen eksporteres.

Følg pressemeldinger fra Hofseth International

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Hofseth International på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Hofseth International

Hofseth med helnorsk alternativ til Norwegian Gannet27.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemelding

Hofseth International har kjøpt 49% av aksjene i prosessbåten Taumar. Utover å håndtere bløgging ved Hofseths egne oppdrettsanlegg vil båten tilby sortering i forbindelse med bløgging og slakting hos andre oppdrettere. Om ønskelig kan fisk transporteres direkte til Hofseths slakteri i Ålesund for sløying og pakking. Roger Hofseth sier at selskapet vil tilby et helnorsk alternativ til slaktebåten Norwegian Gannet.