Strammere prioritering av videreutdanninger
PHS er i dialog med Politidirektoratet og Riksadvokaten om løsninger for enkelte utdanninger og krav til tjenesteutøvelse. I tillegg har høgskolen utdanninger inn mot samarbeidende etater og eksterne oppdragsgivere, som også følges opp.
Det er nå utarbeidet en helhetlig oversikt over status for nåværende og planlagte etter- og videreutdanninger.
Hele oversikten kan du lese her.
Mange studier har de siste årene blitt dreid over på digitale flater, helt eller delvis. Noen studier tilpasses dessuten, slik at flere pågående studier kan fullføres digitalt.
Høstens samlingsbaserte utdanninger avlyses i denne omgang. Det gjelder blant annet videreutdanning i etterforskning som skal gjennomføres i politidsitrikt,avhørsutdanning rettet inn mot barn og sårbare personer, noen studier i kriminalteknikk – og lederutdanninger.
-Vi evner å opprettholde mange studier i en svært krevende situasjon. Nå ber vi politietaten om en vurdering av kritiske utdanningsbehov for 2021, og vi vil legge stor vekt på dette. Vi håper og tror jo at vanlige samlinger og praktiske øvelser etter hvert også kan tas opp igjen, i kombinasjon med digital læring. Vi må prioritere strengt sier avdelingsleder Siw Thokle (bildet).
Hun har også en bekymring for ytterligere etterslep i tiden fremover.
-På kortere sikt planlegges gjennomføring av utdanninger til utrykningsenhetene i politiet (UEH), Bombetjenesten og Nasjonal beredskap og krisehåndtering, selvsagt med strenge smittekrav. Grunnet en rekke utsettelser får vi et etterslep men vi skal tilpasse oss så godt vi kan og vil ivareta våre studenter så godt vi evner. Behovet for etter -og videreutdanninger er stort, og vi har oversøkinger på en rekke av våre studier og kurs.
Etatens behov kommer i første rekke.
-Men slik er situasjonen, og vi er ikke de eneste som må foreta strenge prioriteringer i krevende tider. Vi starter opp flere utdanninger så snart smittesituasjonen tillater det. Og da må etatens behov veie tungt, sier Siw Thokle.
Nøkkelord
Kontakter
Pressevakt
Tel:488 87 934 (kl. 09 - 15) - ikke SMSpresse@phs.noBilder
Om Politihøgskolen
Politihøgskolen er den sentrale utdanningsinstitusjonen for politi- og lensmannsetaten, med eit eige styre som øvste organ. Politihøgskolen har til oppgåve å gi grunnutdanning for teneste i politi- og lensmannsetaten og etter- og vidareutdanning til dei tilsette i etaten. Politihøgskolen driv forskings- og utviklingsarbeid og fagleg formidling innanfor fagområda sine. Politihøgskolen har fire studiestader: Oslo, Bodø, Kongsvinger og Stavern.
Følg pressemeldinger fra Politihøgskolen
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Politihøgskolen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Politihøgskolen
Flere reelle søkere til politiutdanningen30.4.2025 10:28:03 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen har i år 1 442 reelle søkere etter at den første delen av opptaksprosessen er unnagjort. Dette betyr at 253 flere søkere enn i fjor har fullført søknadsprosessen ved å sende inn nødvendig dokumentasjon.
Skal utdanne bank og finans mot svindel29.4.2025 10:38:50 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har fått oppdraget med å utdanne ansatte i bank- og finansnæringen i en forsterket innsats mot svindel og hvitvasking.
Mange utdanninger for flere enn politiansatte11.4.2025 10:14:35 CEST | Pressemelding
Politihøgskolen (PHS) har en rikholdig meny for Etter- og videreutdanninger rettet inn mot ansatte i politiet. Men over 55 utdanninger er åpne for flere, i første rekke samarbeidende etater og virksomheter.
Slik var søkertallene fra hele landet10.3.2025 14:48:48 CET | Pressemelding
3 020 personer har søkt opptak til politiutdanningen innen fristen 1. mars. Det er en fremgang på 136 søkere (+ 5 %) sammenlignet med 2024. Av de 3 020 søkerne har 2 214 søkt politiutdanning som sitt høyest prioriterte studieønske. Søkerinteressen til pilotprosjektet med samlingsbasert politiutdanning i Alta var markant.
Flere søkere til politiutdanningen5.3.2025 15:03:52 CET | Pressemelding
Etter søknadsfristen 1. mars, har Politihøgskolen fått 3020 søkere til 524 studieplasser. Det er en oppgang på fem prosent fra i fjor. Nytt studietilbud i Alta har fått 256 søkere.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom