Avfall Norge

Ikke rydd garasjen akkurat nå

Del
- gjenvinningsstasjoner landet over stenger og reduserer åpningstidene
Bilde: Vesar
Bilde: Vesar

Mange av landets avfallsselskaper ser seg nå nødt til å stenge eller redusere åpningstidene på gjenvinningsstasjonene sine. Dette gjør de både for å frigjøre personell til mer kritiske samfunnsoppgaver, men også for å redusere faren for smittespredning blant publikum.  

“Dette er derfor ikke tidspunktet for å starte rydde- og oppussingsprosjekter i hus og hytter, selv om mer tid innenfor husets fire vegger kan gjøre det fristende” sier Nancy Strand, administrerende direktør i Avfall Norge. De nærmeste ukene må du ta høyde for å lagre avfall du normalt ville kjørt til gjenvinningsstasjonen hjemme, så tenk nøye gjennom hva du bør sette i gang med akkurat nå. Kanskje kan du heller bruke tiden til å planlegge oppgavene og vurdere om du kan bruke materialer og gjenstander om igjen og selge eller gi bort det du ikke trenger. Må du lagre grovavfall hjemme, så anbefaler vi at du dekker det til for vær og vind, ikke lagrer det langs husveggene med tanke på brannfare og passer på at eventuelt farlig avfall lagres forsvarlig slik at barn, dyr eller uvedkommende ikke kan få tak i det.

Vær ekstra nøye med avfallet ditt

I en situasjon med omfattende smittespredning i befolkningen er det viktigere enn noen gang at avfallsinnsamlingen fungerer og at renovatører og driftspersonell holder seg friske.

Du kan hjelpe til med det ved å gjøre fem enkle ting: 

  • Sørg for at alt avfall er forsvarlig emballert i poser før du kaster det i avfallsdunken din. Akkurat nå kan du godt bruke en pose for mye enn en for lite. Da beskytter du renovatører og operatører mot potensiell smitte fra avfallet.
  • Ikke sett fra deg avfall oppi eller ved siden av overfylte dunker. Det tiltrekker seg fugler og skadedyr og renovatørene utsettes for nærkontakt med avfallet når de må rydde opp etter deg.
  • Sorter avfallet ditt godt, så det blir å lite blandet avfall som mulig. Det er det blandede avfallet som det er viktigst av vi får hentet fortløpende nå.
  • Ikke kast matrester sammen med plast, papp, papir etc. Det kan utsetter de som skal sortere avfallet ditt for smittefare.
  • Kast aldri matavfall, drikkebeger etc på gata, men bruk søppeldunker i nærheten. Finner du ingen, så ta med deg avfallet hjem og kast det der.

Bilder

Bilde: Vesar
Bilde: Vesar
Last ned bilde

Om Avfall Norge

Avfall Norge
Avfall Norge
Øvre Vollgate 6
0158 Oslo

https://www.avfallnorge.no/

Vi representerer aktører som jobber med produksjon, innsamling, sortering og resirkulering.

Avfall Norge har over 200 medlemmer fra både privat og offentlig sektor og er en pådriver for en helhetlig avfallspolitikk med tydelige mål.

Følg pressemeldinger fra Avfall Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avfall Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avfall Norge

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye