Avfall Norge

Ikke mat rottene!

Del
Hjelp oss å holde søppeltømmerne friske!
Photo by Mert Guller on Unsplash
Photo by Mert Guller on Unsplash

I en situasjon med omfattende smittespredning i befolkningen er det viktigere enn noen gang at avfallsinnsamlingen fungerer og at renovatører og driftspersonell holder seg friske.

Du kan hjelpe til med det ved å gjøre tre enkle ting:

  1. Sørge for at alt avfall er forsvarlig emballert i poser før du kaster det i      avfallsdunken din. Da beskytter du renovatører og operatører mot potensiell smitte fra avfallet.
  2. Ikke sett fra deg avfall ved siden av overfylte dunker. Det tiltrekker seg fugler og skadedyr og renovatørene utsettes for nærkontakt med avfallet når de må rydde opp etter deg.
  3. Kast aldri matavfall, drikkebeger etc på gata, men bruk søppeldunker i nærheten. Finner du ingen, så ta med deg avfallet hjem og kast det der.

Det er ikke mer enn en kortvarig stans i innsamlingen som skal til, før dunker og containere blir overfylte. Det betyr at fugler og skadedyr kan dra avfall utover, noe som betyr mer mat til skadedyrene og at bestanden kan øke. Det vil igjen føre til økt fare for smittespredning og skader på bygninger og eiendeler.

En stans på et forbrenningsanlegg på grunn av sykdom blant driftspersonalet, vil bety at smittefarlig avfall fra helseinstitusjoner ikke blir destruert fortløpende, men må transporteres til alternative mottak. En stans i både avfallsinnsamling og avfallsmottak kan også medføre betydelig risiko for skade på natur og miljø.

Avfallsbransjen er samfunnskritisk i beredskapen vår. Og vi trenger din hjelp nå.

Kontakter

Kontaktperson:


Cecilie Lind
Næringspolitisk direktør
Avfall Norge


Tlf: 90 110 116
Mail: cecilie.lind@avfallnorge.no

Bilder

Photo by Mert Guller on Unsplash
Photo by Mert Guller on Unsplash
Last ned bilde

Om Avfall Norge

Avfall Norge
Avfall Norge
Øvre Vollgate 6
0158 Oslo

https://www.avfallnorge.no/

Vi representerer aktører som jobber med produksjon, innsamling, sortering og resirkulering.

Avfall Norge har over 200 medlemmer fra både privat og offentlig sektor og er en pådriver for en helhetlig avfallspolitikk med tydelige mål.

Følg pressemeldinger fra Avfall Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Avfall Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Avfall Norge

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye