Lerum med helt ny type pålegg
Lerums nye Smudi-pålegg egner seg like godt på brødskiva som på havregrøten og frokostblandingen. Dette er søt musikk for ernæringsekspertene, som mener det er et helseproblem at folk spiser for lite bær.
– Frukt og bær er en viktig del av et sunt og variert kosthold. En skive grovt brød med Smudi-pålegg gir både fiber, bær og påfyll av energi til dagen som kommer. Frokost og en næringsrik matpakke er viktig for humør, konsentrasjon og prestasjon, sier klinisk ernæringsfysiolog, Cathrine Borchsenius, som har testet det nye pålegget fra Lerum.
Smudi-pålegget anbefales også av Sunnere Barn.
Ønsker å ta samfunnsansvar
Siden 2005 har familiebedriften i Sogndal jobbet for å redusere sukkerinnholdet i sine produkter uten at det går ut over smak og kvalitet. Først ute var saft uten sukker. Deretter kom syltetøy uten sukker. I bedriftens 113-årige historie er det første gang de lanserer et produkt uten både sukker og søtningsmiddel. Smudi-pålegg er likevel søt på smak.
– Det er første gang vi i Lerum lager noe som ikke har eksistert før, og det viser at man helt fint kan være innovative selv om man er forankret i tradisjon og kultur. Det er viktig å vise at det går an å lage pålegg som er helt naturlig, sier Trine Lerum Hjellhaug, som er fjerde generasjon i hjørnestensbedriften i Sogndal.
Sunnere kosthold
Som vanlig har Lerumfamilien brukt sine nærmeste til å finne de beste oppskriftene. Smudi-pålegg er nøye testet på kjøkkenet hos Lerum og de ansatte i fabrikken på Kaupanger.
– Vi er som folk flest, og veldig mange norske barn vil ha noe søtt på brødskiva. Nå som de fleste av oss er blitt mer bevisste på at barna skal spise mindre sukker og søtningsstoffer, har vi lenge jobbet med hvordan vi kan bidra til et sunnere kosthold for både barn og voksne. Dette produktet består kun av frukt og bær, og det er vi rett og slett ganske stolte over, sier Hjellhaug.
Kvinner går foran
Akkurat som smoothie er Smudi-pålegg naturlig søt, næringsrik og rik på fiber. Konsistensen gjør den perfekt til å smøre på brødskiva, bruke på havregrøten eller frokostblandingen.
– Jeg tror Smudi-pålegg går rett hjem hos alle som er sunnhetsbevisste og har en hektisk hverdag. De fleste ønsker sunnere alternativ for seg og sin familie. En annen ting er at småspiste og kresne barn får noe de liker og som de kan spise med god samvittighet, sier markedssjef hos Lerum, Marte Myklebust Åril.
I Lerums forbrukerundersøkelser kommer det frem at kvinner er de flinkeste til å styre unna sukker og søtningsstoffer. De er samtidig opptatt av å spise mer frukt og bær.
– Kvinner er flinke til å sette grenser og krav til hva de spiser og drikker. Disse holdningene tar de med seg inn i familien og til barna sine. Vi har hatt god hjelp av mødre og deres barn til komme frem til det perfekte pålegget som ivaretar folkehelse og miljøet på en god måte. Smudi-pålegg kommer i opp/ned-flaske som reduserer svinnet og gjør det enklere å kildesortere, sier Marte Myklebust Åril.
Verdensnyhet
Lerumfamilien er kjent for å være nøkterne, men når det kommer til Smudi-pålegg nøler de ikke med å fastslå at de har kommet med en aldri så liten verdensnyhet.
– Så vidt jeg vet er det ingen andre som lager pålegg av helt naturlig smoothie, og dette er jo dermed en verdensnyhet. Ikke dårlig for en liten saftbygd i Sogn! Dessuten er vi først ute med opp-ned-flaske i syltetøyhylla. Vi kan trygt si at Lerum går foran, sier markedssjefen.
Kontakter
Marte Myklebust ÅrilMarkedssjef
Tel:958 81 013marte.aaril@lerum.noBilder
Dokumenter
Om Lerum
Med lidenskap og kunnskap om foredling av ekte frukt og bær har familien Lerum sidan 1907 safta og sylta i saftbygda Sogndal. Vi er stolte over at vi framleis er ei familiebedrift som i dag vert driven av 4. generasjon Lerum. Vi skal lage verdas beste smak av frukt og bær!
Følg pressemeldinger fra Lerum
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Lerum på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Lerum
To nye smaker fra ZERoh!: Saft med smak av skumnisser og pepperkaker2.10.2024 08:01:00 CEST | Pressemelding
Årets julenyhet fra saftbygda vil trolig gi nordmenn hakeslipp.
Endelig solbærsirup uten tilsatt sukker6.2.2024 08:00:38 CET | Pressemelding
Lerum har hatt stor suksess med saft uten tilsatt sukker, men den folkekjære solbærsirupen har vist seg å være vanskelig å endre. Frem til i år.
Lerum og De Historiske med eit historisk samarbeid27.4.2023 09:01:00 CEST | Pressemelding
Lerum lanserar eit eksklusivt syltetøy for De historiske med bær frå garden der det heile starta i 1907. Bæra er handplukka og foredla til eit syltetøy med heile 70 prosent bringebær .
Lerum lanserer saft med julebrussmak: – Nå blir det både Rød og Brun julebrussaft i butikkene!11.10.2021 10:00:00 CEST | Pressemelding
I år kommer det sukkerfri saft med julebrussmak fra saftbygda. Og ikke bare én. Lerum lanserer to forskjellige smaker – både rød og brun.
Lerum lanserer skvåsj24.2.2021 13:15:00 CET | Pressemelding
Vet du ikke hva skvåsj er? Da er du ikke alene! Selv ikke produktutviklerne i Lerum var klar over at språkrådet hadde fornorsket et ubrukt begrep i den gamle saftforskriften. Årets nyvinning er to ulike smaker skvåsj.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom