Coop Norge

Coop med rekordstort kjøpeutbytte

Del
Coops medeiere får i disse dager utbetalt 1,1 milliard kroner i kjøpeutbytte. I tillegg har medeierne fått kupongrabatter og verdier av medlemskupp som utgjør i overkant av 1 milliarder kroner. Coop medeierne får dermed en samlet medlemsnytte på hele 2,1 milliarder kroner for 2019. Det er en økning på 8,3 prosent fra 2019.
Konsernsjef i Coop Norge SA, Geir Inge Stokke, gleder seg over et rekordstort kjøpeutbytte til Coops medeiere. Foto: Coop.
Konsernsjef i Coop Norge SA, Geir Inge Stokke, gleder seg over et rekordstort kjøpeutbytte til Coops medeiere. Foto: Coop.

Coops suksess i dagligvare- og byggmarkedet fortsatte gjennom 2019. Aldri før har Coop hatt flere medeiere og aldri før er det blitt betalt ut et større kjøpeutbytte enn for fjoråret.

- I Coop er vi stolte over å være annerledes, spesielt når overskuddet skal deles og medeierne får sitt kjøpeutbytte, sier Geir Inge Stokke, konsernsjef i Coop Norge SA.

De mest populære partnerfordelene i antall brukere er Circle K, YX og If, mens de tre mest brukte medlemsbonusene i antall brukere er medlemsbonus på frukt og grønt hos Extra, Änglamark-bonus hos Coop Mega og gjenbruksbonus på handlenett, som gjelder i alle Coops butikker.

- I Coop jobbes det kontinuerlig med å tilby våre medeiere medlemsnytte både i våre butikker og gjennom samarbeidsavtaler med eksterne aktører. Medlemsfordelene er med på å gi medeierne våre bedre medlemsnytte, sier Stokke.

Blant Coops kjeder er det særlig lavpriskjeden Extra som har utmerket seg de siste årene som vekstvinneren i norsk dagligvarebransje. Kjeden, som nærmer seg 500 butikker over hele landet, har hatt suksess med kombinasjonen av lave priser og stort utvalg. Også innen byggevare har Coops kjede Obs BYGG hatt stor suksess.

- Coop har snart 1,8 millioner medeiere. Medeierne er våre beste kunder, og hver og en har bidratt til at vi i år igjen kan betale ut et rekordstort kjøpeutbytte. Det er samtidig motiverende at vi gjennom fjoråret fikk over 112.000 nye medeiere i samvirkelagene. Vi ser at antall innmeldinger øker fra år til år, og at kundene omfavner delingsøkonomien Coop står for, sier Stokke.

Av de 112 000 nye medeierne var 36% prosent under 30 år, og over 57 prosent er under 40 år.

- Det er ekstra gledelig at stadig flere yngre blir medeiere i Coop. De yngre kundene våre er i tillegg til delingsøkonomi opptatt av samfunnsansvar og tilgangen til sunn og bærekraftig mat. Alt dette får de hos oss i Coop, sier Stokke.

Fordeler for medeierne i Coop butikker og netthandel:

 • Minst 1 prosent kjøpeutbytte på alt som handles i Coops dagligvare- og byggkjeder
 • Medlemskupp og kupongrabatter på kjente merkevarer
 • 20 prosent bonus på bleier og barnemat i Extra-butikker
 • 11 prosent bonus på frukt og Grønt i Extra-butikker
 • 20 prosent bonus på Änglamark-produkter i Coop Mega-butikker
 • 20 prosent bonus på Coop Vegetardag-produkter i Coop Mega-butikker
 • 1 krone i gjenbruksbonus ved bruk av Coops handlenett

Rabatter hos samarbeidspartnere:

 • drivstoff (Circle K og YX)
 • reiser (Ving og Coop Hotellkupp)
 • forsikring (IF)
 • betaling (Coop Mastercard)
 • strøm (LOS)
 • lading av elbil (Grønn kontakt)
 • avisabonnementer (Schibsted)
 • rabattordninger hos Eliteserien (fotball) og Riksteateret

Bilder

Konsernsjef i Coop Norge SA, Geir Inge Stokke, gleder seg over et rekordstort kjøpeutbytte til Coops medeiere. Foto: Coop.
Konsernsjef i Coop Norge SA, Geir Inge Stokke, gleder seg over et rekordstort kjøpeutbytte til Coops medeiere. Foto: Coop.
Last ned bilde

Om Coop Norge

Coop Norge
Coop Norge
Østre Aker vei 264
0915 Oslo

https://www.coop.no

Coop er Norges nest største dagligvareaktør og driver i dag ca. 1 250 dagligvarebutikker innenfor seks kjedekonsepter: Obs, Extra, Coop Prix, Coop Mega, Coop Marked og Matkroken. I tillegg driver Coop ca. 120 byggevarehus i kjedene Obs BYGG og Coop Byggmix. Coop har også flere faghandelsprofiler i ulike bransjer, for eksempel elektro. Coop eies av kundene gjennom deres medlemskap i deres lokale samvirkelag. Coop har i dag over 2 millioner medeiere. Samvirkelagene eier fellesorganisasjonen Coop Norge som administrerer og drifter alle fellesoppgaver for lagene.

Følg pressemeldinger fra Coop Norge

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Coop Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Coop Norge

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom