Yara International ASAYara International ASA

Yara og IBM inviterer til globalt samarbeid for mer bærekraftig matproduksjon: lanserer åpen digital landbruksplattform

Del
De to selskapene vil samarbeide med aktører fra landbruks- og matindustrien om konkrete pilotprosjekter.
En åpen digital platform skal styrke samarbeid mellom aktørene i landbruket og gi mer bærekraftig matproduksjon.
En åpen digital platform skal styrke samarbeid mellom aktørene i landbruket og gi mer bærekraftig matproduksjon.

Davos, Sveits, 23. januar 2020 - Yara International (OSE: YAR), et ledende globalt selskap innen plantenæring og digitale løsninger for landbruket, og IBM (NYSE: IBM), inviterer landbruksforeninger, bransjeaktører, akademia og frivillige organisasjoner fra mat- og landbruksnæringen til å bidra i utviklingen av en global digital landbruksplattform, der åpen datautveksling skal øke samarbeidet rundt gårds- og avlingsdata. Målet er å forbedre effektiviteten, åpenheten og bærekraften i global matproduksjon.

 Teknologi og digital innovasjon har potensial til å bidra til mer bærekraft, åpenhet og effektivitet i verdens matproduksjon. En forutsetning for å utnytte dette potensialet er tilgang på høykvalitetsdata. I dag er gårds-og avlingsdata ofte ikke sammenlignbare, lagret på forskjellige steder og vanskelig å få tak i. I tillegg må man sikre fordelene ved å dele data bredt, samtidig som man ivaretar bøndenes personvern og særegne forretningshensyn.

En samarbeidsorientert tilnærming til disse utfordringene er derfor nødvendig. Den forespeilede åpne globale digitale landbruksplattformen skal fungere som et samlingssted for data fra ulike aktører for å muliggjøre innovasjon og løse konkrete utfordringer. Deling av data gjør det mulig å forbedre tjenester til bøndene i tillegg til at bøndene får betalt for dataene de deler. Bruk av den åpne datautvekslingsplattformen vil gjøre det enklere og mer transparent for bønder og aktører i verdikjeden å oppfylle potensielle krav fra myndighetene.

 «Det er vårt kollektive ansvar å overvinne silo-tenkningen og jobbe sammen for å forbedre måten vi produserer mat på. Et mer bærekraftig matproduksjonssystem krever datadrevne løsninger tilpasset hver gård og hver avling. Pålitelig datadeling er et av de grunnleggende områdene der vi sammen kan gjøre en forskjell for alle, fra bøndene til forbrukerne», sier Terje Knutsen, konserndirektør for Sales & Marketing i Yara.

Yara og IBM inviterer aktører fra landbruks- og matindustrien til å samarbeide om konkrete pilotprosjekter, i tillegg til å definere prinsippene og de praktiske forholdene rundt datasamarbeid. Partnerne vil kunne bidra til utviklingen av et økosystem som muliggjør datadrevet innovasjon, adresserer endringer i forbrukerpreferanser og reduserer miljøavtrykket i matproduksjon.

Initiativet bygger på teknologien og erfaringene fra samarbeidet mellom Yara og IBM som ble lansert i 2019, der selskapene skal koble sammen og støtte bønder over hele verden. Det innledende samarbeidet fokuserer på administrering av gårds- og avlingsdata, i tillegg til datadrevet felles innovasjon for bøndene.

Samarbeidet har allerede ført til nye løsninger som er lansert med gode resultater i markeder over hele verden. Nå tar selskapene denne erfaringen med seg videre når de jobber med å utvide og øke datadrevet innovasjon i enda større deler av bransjen. Målet er å mette en økende befolkning på en mer bærekraftig og klimavennlig måte gjennom å produsere mer mat med et mindre klimaavtrykk.

«Da IBM og Yara utviklet det første digitale samarbeidet innen landbruk, jobbet vi mot en felles visjon om å skape en reell økning i den globale matproduksjonen på en bærekraftig måte», sier Mark Foster, senior visepresident i IBM Services and Global Business Services.

«Klimaendringer og befolkningsvekst truer verdens evne til å produsere nok mat. Derfor må landbruksnæringen investere i eksponentiell teknologi som kunstig intelligens, tingenes internett og stordata for å bidra til å takle disse utfordringene. Sammen med Yara tar vi nå et stort skritt mot å transformere det globale matsystemet, ved å invitere alle aktørene i matkjeden til å delta i dette samarbeidet for å kunne brødfø verden på en effektiv og bærekraftig måte».

Kontakter

Yara International:
Stefan Fürnsinn, SVP Digital Farming, Phone: +49 16097951531, E-mail: stefan.fuernsinn@yara.com


Yara – pressekontakt: Josiane Kremer, Director External Communications
Phone: +47 48180451, E-mail: josiane.kremer@yara.com


IBM media contact:Jeannine Kilbride, IBM External Relations
jkilbir@us.ibm.com, Mobile: +1 860-997-6277

Bilder

En åpen digital platform skal styrke samarbeid mellom aktørene i landbruket og gi mer bærekraftig matproduksjon.
En åpen digital platform skal styrke samarbeid mellom aktørene i landbruket og gi mer bærekraftig matproduksjon.
Last ned bilde
Med digitalt landbruk vil IBM og Yara mette verden på en mer bærekraftig og klimavennlig måte. Foto: Yara
Med digitalt landbruk vil IBM og Yara mette verden på en mer bærekraftig og klimavennlig måte. Foto: Yara
Last ned bilde

Om Yara International ASA

Yara International ASA
Yara International ASA
Drammensveien 131 131
0277 Oslo

24 15 70 00http://www.yara.com

Om Yara

Yara dyrker kunnskap for å brødfø verdens befolkning og ta vare på kloden. Vi arbeider for å oppfylle vår visjon om et samfunn bygget på samarbeid, en verden uten sult, og respekt for kloden vår. For å møte disse forpliktelsene, har vi tatt ledelsen i utviklingen av digitale verktøy for presisjonslandbruk. Vi samarbeider tett med partnere i hele verdikjeden for mat for å utvikle mer klimavennlige løsninger innen plantenæring, og vi arbeider for å gjøre produksjon av mineralgjødsel mer bærekraftig. Vi har en åpen bedriftskultur som vektlegger mangfold og inkludering, som fremmer sikkerhet og integritet hos våre ansatte, leverandører, forretningspartnere og samfunnet for øvrig.

Yara ble grunnlagt i 1905 for å bøte på den økende sulten i Europa. Selskapet er tilstede over hele verden med om lag 17.000 ansatte og drift i over 60 land. I 2018 hadde Yara en omsetning på 12.9 milliarder USD.

 

Om IBM

IBM tror på at vi kan bruke intelligens, fornuft og forskning til å forbedre næringslivet, vitenskapen og levestandarden over hele verden. IBM er en global leder innen segmenter med stor vekst på IT-og tjenestemarkedene, inkludert analyse og stordata, kunstig intelligens, sky, sikkerhet, blockchain-teknologi, kvanteteknologi og værteknologi- og data. Vi bruker eksponentielle teknologier for å adressere muligheter innen viktige næringer, som IBM Food Trust, den første blockchain-matsikkerhetsløsningen som lar transaksjonspartnere trygt og sikkert dele informasjon fra matvarekjeden, og skape en mer transparent og pålitelig global matforsyningskjede. Vi hjelper bedrifter med å bruke en hybrid sky-tilnærming for å flytte data og skalere AI og andre applikasjoner på tvers av offentlige, private og lokale IT-systemer i sine virksomheter, med konsekvente administrasjons- og sikkerhetsprotokoller, ved bruk av åpen kildekode-teknologi og Red Hat. Vi integrerer ledende teknologi og IBMs forskning og utvikling for å transformere virksomheter til kognitive virksomheter. Vi leverer vedvarende verdi for kunder som gjør en forskjell i den virkelige verden. For mer informasjon om IBM, besøk www.ibm.com/services

Følg pressemeldinger fra Yara International ASA

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Yara International ASA på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Yara International ASA

Åpner for historisk satsing på grønt hydrogen og grønn ammoniakk i Norge18.2.2021 08:19:42 CET | Pressemelding

Oslo, 18. februar 2021: Yara, Statkraft og Aker Horizons inngår en intensjonsavtale om partnerskap for å produsere og utvikle en verdikjede for grønt hydrogen og grønn ammoniakk i Norge med Herøya som første prosjekt. Prosjektet kan bli et av de største klimatiltakene i norsk industrihistorie, og samtidig bidra til å utvikle ny industri, fremskynde grønn omstilling, skape nye arbeidsplasser og et konkurransefortrinn for Norge i den raskt voksende hydrogenøkonomien.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye