ABB

ABB skal lade over 150 nye elbusser i Gøteborg

Del
Fra og med 2020 vil 157 nye elbusser fra Volvo være i drift i Gøteborg, Mölndal og Partille, drevet av ABB-ladeinfrastrukturløsninger.
ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.
ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.

Cirka 180 millioner turer blir gjort med buss i regionen hvert år, og dette er et viktig skritt for å oppnå bærekraftig, offentlig transport.

I tråd med den svenske regjeringens visjon om at Sverige skal være klimanøytralt i 2050, regner Västtrafik med å elektrifisere all bytrafikk i Västra Götaland innen 2030.

220 elbusser i drift

Et skritt mot dette målet er at Volvo Bussar, en av verdens ledende bussprodusenter, skal levere 157 nye elektriske busser til bussoperatøren Transdev og ABB er ansvarlig for ladeinfrastrukturen.

Med trafikkstart i desember 2020, vil de nye elektriske linjene bety at til sammen 220 elektriske busser skal frakte Göteborgs innbyggere og besøkende på slutten av året.

- Volvo Bussar er ledende innen elektrisk mobilitet og har løsninger for bærekraftig kollektivtransport. Sammen med ABB og våre samarbeidspartnere har vi laget en felles, helhetlig transportløsning som gjør kollektivtransporten i Göteborg mer stillegående og utslippsfri, sier Håkan Agnevall, administrerende direktør i Volvo Bussar. - Løsningen viser at elektriske busser ikke bare er noe for fremtiden, men allerede gir byene offentlig transport som er bærekraftig både miljømessig og økonomisk.

Over 20 pantografladere

19 nye ladestasjoner vil bli satt opp i andre halvdel av 2020 før de nye bussene tas i drift, og ytterligere to ladestasjoner planlegges. Elbussene i Gøteborg, Mölndal og Partille vil bli hurtigladet med pantografer på 450 kW, en modulær løsning for høyeffektslading av tunge kjøretøyer fra ABB. Laderne bruker standard OppCharge, et åpent grensesnitt for busslading, som tilbyr lading via automatisk takforbindelse. ABB leverer komplette løsninger som inkluderer både ladestasjoner og alt nødvendig utstyr for strømtilkobling via ABBs kabelskap.

Bussene kan lades på tre til seks minutter på ladestasjoner langs linjene. Laderne, som er en del av ABB Ability ™ -porteføljen med oppkoblede løsninger, lar busselskapene fjernovervåke og konfigurere ladepunkter og proaktivt vedlikeholde utstyret for å sikre maksimal driftstid.

- Elektrifisering av busstrafikken i Gøteborg er et eksempel på hvordan ABB styrker sin forpliktelse til 'Mission to zero', med mål om å skape innovasjoner som bidrar til en fremtid med nullutslipp. Vi har produktene og løsningene for å levere strøm fra produksjon til sluttbrukere på en trygg, smart og bærekraftig måte, sier Mats Peterson, leder for ABB Electrification i Sverige.

Kutter CO2-utslipp

Med plass til 150 passasjerer og en CO2-reduksjon på 88 prosent sammenlignet med bussene som kjører på linjene i dag, kombinerer de nye elbussene en høy passasjerkapasitet med lav miljøbelastning.

ABB er verdensledende innen ladeinfrastruktur for elbiler og tilbyr et komplett utvalg av lade- og elektrifiseringsløsninger for elbiler, el- og hybridbusser samt for skip og jernbane. ABB kom inn i markedet for ladere av elbiler i 2010 og har i dag solgt mer enn 13 000 likestrøms (DC) hurtigladere i 80 land, hvorav nærmere 1000 i Norge. ABB mottok nylig prisen "Global E-mobilitet Leader 2019" for sitt engasjement for å støtte og utvide fremtidens smarte og bærekraftige transport.

ABB tilbyr produkter og tjenester som gir et avgjørende bidrag til økt bærekraft i industrien. Mer enn halvparten av ABBs globale salg er teknologier som bidrar til å eliminere årsakene til klimaendringer. ABBs mål med "Mission to Zero" er å øke andelen av løsninger og systemer for økt bærekraft til 60 prosent innen utgangen av 2020.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.
ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.
Last ned bilde
ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.
ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en teknologileder som driver den digitale endringen av industrier. Med over 130 års innovasjonshistorie har ABB fire kundefokuserte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som støttes av den digitale plattformen ABB AbilityTM. ABBs virksomhet Power Grids vil overdras til Hitachi i 2020. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 147 000 ansatte.

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

ABB først i verden med vannkjølt IE5 SynRM motor som setter en ny standard for energieffektivisering og høy effekt8.2.2024 10:54:20 CET | Pressemelding

Nytt vannkjølt design kombinerer ultra-premium virkningsgrad med høy ytelse IE5 SynRM vannkjølte motorer er ideelle for applikasjoner der høy effekt og kompakt størrelse er en kritisk faktor IE5 virkningsgrad og høy pålitelighet optimaliserer de totale levetids-kostnadene (TCO) ved lavere energiforbruk og reduserte drifts- og vedlikeholdskostnader

DNV-studie bekrefter energieffektivitetsgevinster for LNG-skip med ABB og MANs DFE+ fremdriftsløsning6.2.2024 10:46:10 CET | Pressemelding

Nytt Dual Fuel, Electric+ (DFE+) konsept fra ABB og MAN Energy Solutions anerkjennes av DNV som et mer energieffektivt alternativ til dagens konvensjonelle design for flytende naturgass (LNG) skip DFE+-løsningen kan hjelpe LNG-skip med å øke energieffektiviteten med opptil 7,5 prosent, noe som muliggjør reduksjon av utslipp ​ Den modulære og fleksible løsningen øker lastekapasiteten med 5 prosent​

Nittien prosent av industrielle bedrifter er påvirket av ressursmangel, hvilket understreker behovet for sirkularitet25.1.2024 09:46:37 CET | Pressemelding

Ny rapport viser at ressursmangel fører til økte kostnader, forstyrrelser i forsyningskjeder og produksjonsstans. De fleste bedrifter støtter regler for sirkularitet og vil investere mer de neste tre årene, til tross for mangelen på en standardisert tilnærming og treg implementering av regulativer. Sirkularitet er nært knyttet til energieffektivisering, i og med at energi er en stor kilde til utslipp.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye