ABB

ABB skal lade over 150 nye elbusser i Gøteborg

Del
Fra og med 2020 vil 157 nye elbusser fra Volvo være i drift i Gøteborg, Mölndal og Partille, drevet av ABB-ladeinfrastrukturløsninger.
ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.
ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.

Cirka 180 millioner turer blir gjort med buss i regionen hvert år, og dette er et viktig skritt for å oppnå bærekraftig, offentlig transport.

I tråd med den svenske regjeringens visjon om at Sverige skal være klimanøytralt i 2050, regner Västtrafik med å elektrifisere all bytrafikk i Västra Götaland innen 2030.

220 elbusser i drift

Et skritt mot dette målet er at Volvo Bussar, en av verdens ledende bussprodusenter, skal levere 157 nye elektriske busser til bussoperatøren Transdev og ABB er ansvarlig for ladeinfrastrukturen.

Med trafikkstart i desember 2020, vil de nye elektriske linjene bety at til sammen 220 elektriske busser skal frakte Göteborgs innbyggere og besøkende på slutten av året.

- Volvo Bussar er ledende innen elektrisk mobilitet og har løsninger for bærekraftig kollektivtransport. Sammen med ABB og våre samarbeidspartnere har vi laget en felles, helhetlig transportløsning som gjør kollektivtransporten i Göteborg mer stillegående og utslippsfri, sier Håkan Agnevall, administrerende direktør i Volvo Bussar. - Løsningen viser at elektriske busser ikke bare er noe for fremtiden, men allerede gir byene offentlig transport som er bærekraftig både miljømessig og økonomisk.

Over 20 pantografladere

19 nye ladestasjoner vil bli satt opp i andre halvdel av 2020 før de nye bussene tas i drift, og ytterligere to ladestasjoner planlegges. Elbussene i Gøteborg, Mölndal og Partille vil bli hurtigladet med pantografer på 450 kW, en modulær løsning for høyeffektslading av tunge kjøretøyer fra ABB. Laderne bruker standard OppCharge, et åpent grensesnitt for busslading, som tilbyr lading via automatisk takforbindelse. ABB leverer komplette løsninger som inkluderer både ladestasjoner og alt nødvendig utstyr for strømtilkobling via ABBs kabelskap.

Bussene kan lades på tre til seks minutter på ladestasjoner langs linjene. Laderne, som er en del av ABB Ability ™ -porteføljen med oppkoblede løsninger, lar busselskapene fjernovervåke og konfigurere ladepunkter og proaktivt vedlikeholde utstyret for å sikre maksimal driftstid.

- Elektrifisering av busstrafikken i Gøteborg er et eksempel på hvordan ABB styrker sin forpliktelse til 'Mission to zero', med mål om å skape innovasjoner som bidrar til en fremtid med nullutslipp. Vi har produktene og løsningene for å levere strøm fra produksjon til sluttbrukere på en trygg, smart og bærekraftig måte, sier Mats Peterson, leder for ABB Electrification i Sverige.

Kutter CO2-utslipp

Med plass til 150 passasjerer og en CO2-reduksjon på 88 prosent sammenlignet med bussene som kjører på linjene i dag, kombinerer de nye elbussene en høy passasjerkapasitet med lav miljøbelastning.

ABB er verdensledende innen ladeinfrastruktur for elbiler og tilbyr et komplett utvalg av lade- og elektrifiseringsløsninger for elbiler, el- og hybridbusser samt for skip og jernbane. ABB kom inn i markedet for ladere av elbiler i 2010 og har i dag solgt mer enn 13 000 likestrøms (DC) hurtigladere i 80 land, hvorav nærmere 1000 i Norge. ABB mottok nylig prisen "Global E-mobilitet Leader 2019" for sitt engasjement for å støtte og utvide fremtidens smarte og bærekraftige transport.

ABB tilbyr produkter og tjenester som gir et avgjørende bidrag til økt bærekraft i industrien. Mer enn halvparten av ABBs globale salg er teknologier som bidrar til å eliminere årsakene til klimaendringer. ABBs mål med "Mission to Zero" er å øke andelen av løsninger og systemer for økt bærekraft til 60 prosent innen utgangen av 2020.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.
ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.
Last ned bilde
ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.
ABB skal lade 157 nye elbusser i Gøteborg.
Last ned bilde

Lenker

Om ABB

ABB
ABB
Snarøyveien 30, bygning M
Fornebu

22 87 20 00http://www.abb.no

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) er en teknologileder som driver den digitale endringen av industrier. Med over 130 års innovasjonshistorie har ABB fire kundefokuserte, globalt ledende virksomheter: Electrification, Industrial Automation, Motion samt Robotics & Discrete Automation som støttes av den digitale plattformen ABB AbilityTM. ABBs virksomhet Power Grids vil overdras til Hitachi i 2020. ABB er tilstede i over 100 land med rundt 147 000 ansatte.

Følg pressemeldinger fra ABB

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra ABB på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra ABB

Energianalyse av motordrifter i industrien avdekker et sparepotensiale på 2,1 TWt22.11.2023 15:34:41 CET | Pressemelding

Energianalyser utført på mer enn 2000 motordrevne systemer viser en gjennomsnittlig potensiell energibesparelse på 31 prosent per motor. Total energibesparelse i motordriftenes levetid tilsvarer årlig forbruk* i 1,25 millioner husholdninger. Kutter opp mot 1,5 millioner tonn av CO2-utslipp med en tilbakebetalingstid ned mot 3 måneder, avhengig av regional energimiks og -kostnad.

ABB E-mobility støtter Scania globalt med ladeløsninger for elektriske kjøretøy2.11.2023 07:00:00 CET | Pressemelding

ABB E-mobility har tegnet en global rammeavtale med Scania for å leverere hele sin portfølje av DC-ladeløsninger Avtalen bygger på et langvarig partnerskap mellom de to selskapene og innebærer at ABB E-mobility vil støtte Scania i deres kundetilbud ABB E-mobilitys portefølje gjør det mulig for Scania å tilby en komplett løsning for kunder som elektrifiserer sin kjøretøysflåte - gjennom å leverere både kjøretøy, ladere, service og programvare

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom