Nye Veier

Nye Veier AS har installert moderne sensorteknologi på E18 Tvedestrand - Arendal

Del
Mandag 1. juli ble det installert og satt i drift et nytt og moderne sensorsystem i veibanen på nyåpnede E18 Tvedestrand – Arendal.
Illustrasjonen viser hvordan ulike bilmodeller med ulike drivlinjer kan fremstå på sensorbildet.
Illustrasjonen viser hvordan ulike bilmodeller med ulike drivlinjer kan fremstå på sensorbildet.

Nye Veier skal være en fulldigital innovativ kraft i bransjen – drevet av data for å skape samfunns- og trafikantnytte. Vi har derfor et behov for å samle, koble og analysere data om ulike trafikantgrupper for å bidra til økt sikkerhet, bedre kvalitet, lavere kostnader, raskere utbygging, bedre drift og vedlikehold.

Daglig leder i Disruptive Engineering, Fredrik Vangsal, sier at dataene vil kunne bidra til mange positive effekter som blant annet å redusere kø og reisetid på strekningene der målingene kan vise at utbyggingen lønner seg.

 

Dette er sensorsystemet

Sensorsystemet VS1 er et helnorsk produkt. Utvikles i Ås og produseres av Hapro AS på Jaren.

Sensorsystemet måler blant annet hastighet, luketid, kjøreretning, veitemperatur, og kjøretøyklassifisering. I tillegg vil de telle biler langt enklere og mer treffsikkert enn dagens dyre og vedlikeholdskrevende tellesløyfer.

Disruptive Engineering utviklet systemet med personvern i fokus, eller “Privacy by Design”. Dette betyr at utviklingen av systemet er gjort med hensyn til personvern i alle utviklingsfasene jfr. GDPR. Sensorsystemet registrerer ikke enkeltpersoner men måler kun relevant trafikk- og kjøretøyinformasjon.

Les mer om Disruptive Engineering her: https://www.dengineering.no/

Du kan høre mer om Disruptiv Engineering og flere norske teknologi-StartUps på seminar om «IoT i vei og anlegg».

Påmelding her: https://www.nyeveier.no/nyheter-fra-prosjektomr%C3%A5dene/vaare-arrangementer/iot-i-vei-og-anlegg/

Bilder

Illustrasjonen viser hvordan ulike bilmodeller med ulike drivlinjer kan fremstå på sensorbildet.
Illustrasjonen viser hvordan ulike bilmodeller med ulike drivlinjer kan fremstå på sensorbildet.
Last ned bilde
Installering av sensor på E18 Tvedestrand-Arendal.
Installering av sensor på E18 Tvedestrand-Arendal.
Last ned bilde

Om Nye Veier

Nye Veier
Nye Veier
Kjøita 6
4630 Kristiansand

+47 479 72 727http://www.nyeveier.no

Nye Veier er et fullt ut statlig eid aksjeselskap. Selskapets oppgaver omfatter å planlegge, bygge, drifte og vedlikeholde viktige hovedveier. Disse binder landet vårt sammen, og knytter Norge til hovedveier i utlandet. Nye Veier skal være en slank og effektiv byggherreorganisasjon, med et mål om å sikre helhetlig og kostnadseffektiv utbygging og drift av trafikksikre hovedveier.

Denne infrastrukturen vil raskt styrke næringslivets konkurranseevne, gi innbyggere mer effektiv, forutsigbar og tryggere veitransport og mer vei for pengene. 

Selskapets verdier er "Fornyer", "Forbedrer" og "Forsikrer".

Følg pressemeldinger fra Nye Veier

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Nye Veier på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Nye Veier

Vurderer produksjon av energi langs veiene27.2.2024 10:10:13 CET | Pressemelding

Nye Veier går nå ut i markedet for å kartlegge mulige løsninger for å produsere energi til driften av veiene. – Vi ønsker innspill fra leverandører til blant annet hvordan vi kan produsere og bruke solenergi. Vi skal være ledende på klima og miljø i sektoren. Vi tror markedet har løsninger på hvordan vi kan utnytte de arealene som allerede er en del av veisystemet. Gode tekniske løsninger gjør det mer bærekraftig å produsere energien selv. Det er derfor vi går ut i markedet nå.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye