Maritimt avfall blir til serveringsbrett hos McDonald’s

Plastbrettene er laget av 100 prosent resirkulert marint havavfall og er en del av sirkulærøkonomien ved at brettene kan gjenvinnes på nytt og på nytt. Gründer i The Good Store, Lasse Johansen, jobber i fiskenæringen og har vært opptatt av skadeeffekten plasten har på livet i havet.
– Det produseres enorme mengder plast i Norge, men det er kun en tredjedel av plasten som blir resirkulert. Store deler av den øvrige mengden havner nettopp i havet, forteller Lasse Johansen.
Store aktører må være villige til å ta sjansen
På leting etter gode samarbeidspartnere og løsninger kom The Good Store over selskapet Noprec (Norwegian Plastic Recycling AS). De samler inn marint avfall fra fiskerinæringen langs nordlandskysten og lager granulat av avfallet. Denne granulaten sendes videre til smelting og ut fra dette produseres de nye serveringsbrettene til McDonalds.
– McDonald’s ønsker å være en del av løsningen på miljøutfordringene, og var ivrige til å bidra da vi kontaktet dem. Som en gründerbedrift er det viktig for oss at vi har selskaper som McDonald’s, med finansielle muskler, som er villige til å ta sjansen. McDonald’s er en first mover og har deltatt i å teste ut og utvikle produktet. Dette er en bærekraftig løsning som flere selskaper kan ta i bruk, sier Lasse Johansen.
McDonald’s serverer 35 millioner gjester i året og har igangsatt en rekke ulike tiltak for å bli mer bærekraftige. Nylig ble alle plastsugerør byttet ut med nedbrytbare papirsugerør i hele landet.
Vi skal være en del av løsningen
– McDonald’s ønsker å være en del av løsningen, og har en klar ambisjon om å finne mer bærekraftige emballasjealternativer. Det er nettopp derfor et samarbeid med The Good Store er et skritt i riktig retning, forteller Pia Martinsen Mellbye, Managing Director Food Folk Norge AS.
– Plastbrettene ble testet på vår restaurant i Storgaten i desember, med svært vellykkede resultater. Nå skal brettene rulles ut til McDonald’s restauranter i hele Norge, forteller Mellbye.
Scale for Good
Gjennom bærekraftstiltaket Scale for Good har McDonald’s globalt satt et globalt mål om at all emballasje skal være fra fornybare, resirkulerbare eller sertifiserte kilder innen 2025. I tillegg skal 100 prosent av serveringsemballasjen resirkuleres på samtlige restauranter globalt. McDonald’s er klar over at infrastruktur, reguleringer og atferd varierer fra land til land og by til by, men restaurantkjeden ønsker å understreke at de vil være en del av løsningen og bidra til forandring.
Verdenshavenes dag 8. juni
Under Rio-konferansen i Rio de Janeiro i Brasil i 1992 ble Verdenshavenes dag etablert. Under dagen gjennomføres aktiviteter over hele verden som hedrer verdenshavene og de ressurser mennesker får glede av fra havene, som for eksempel sjømat og handel. I tillegg settes søkelyset på forurensning og overforbruk av fiske. McDonald’s var den første restaurantkjeden i Europa som inngikk avtale med Marine Stewardship Council (MCS) i 2011 og all fisk i våre restauranter oppfyller krav til bærekraftig fiske.
Nøkkelord
Kontakter
Kristina JohansenKommunikasjonssjef
Tel:90065908kristina.johansen@no.mcd.comLasse JohansenDaglig leder i The Good Store
Tel:908 24 818Hilde Stenhaug ØverbyHead of QA and CSR i Food Folk Norge
Tel:900 96 409Bilder

Om McDonald's Norge
Følg pressemeldinger fra McDonald's Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra McDonald's Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra McDonald's Norge
McDonald’s ønsker å etablere restaurant ved Mo Handelspark – del av Nord-Norge-satsing16.5.2025 14:46:07 CEST | Pressemelding
McDonald’s ønsker å etablere en ny restaurant ved Mo Handelspark. Dette blir en viktig milepæl i selskapets pågående satsing i Nord-Norge.
Ny McDonald’s-restaurant åpner i Orkanger – nytt arbeidssted med snart 60 arbeidsplasser10.4.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Orkanger, 10. april 2025 – Vi er glade for å endelig kunne åpne McDonald’s Orkanger, sier Sharko Nejad, Country Manager for QSC Restauranger AS, som eies av franchisetager Claes-Göran Jönsson som står bak denne utvidelsen. Kl.10 i dag er alle velkommen til åpningen og muligheten for å spise den første Big Mac’en produsert i Orkanger.
McDonald’s åpner i Lillestrøm27.2.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Den nye McDonald’s-restauranten i Lillestrøm åpner dørene i dag, torsdag 27. februar. Restauranten har rundt 200 sitteplasser med både uteservering og balkong. I tillegg til McDonald’s velkjente meny, kan gjestene nyte håndlaget baristakaffe fra restaurantens nye kaffebar - McCafé.
Sammen om noe større3.2.2025 12:41:57 CET | Pressemelding
BamseBonanza er mer enn en hockeykamp - det er et symbol på fellesskap, håp og støtte for de barna som trenger det mest. Lørdag 1. februar gikk arrangementet nok en gang av stabelen på DNB Arena i Stavanger.
Sammen for en trygg barndom31.1.2025 13:54:08 CET | Pressemelding
Vi kan alle bidra til å skape tryggere barn! I desember samlet restaurantene våre inn penger til Stine Sofies Stiftelse gjennom Ronald McDonald Barnefond. Nå er resultatene klare, og vi har gleden av å overrekke over en halv million kroner til stiftelsen.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom