Har reddet mer enn 100 000 porsjoner fra matavfallet
– I Scandic har vi jobbet målrettet med å kutte matsvinn siden 2011, og er opptatt av alle de små og store tiltakene som til sammen gjør at vi kan redusere matsvinnet og ta vare på miljøet. Vi ønsker å lede an i bransjen, og det er derfor utrolig motiverende at vi er første hotellkjede i Norge som har passert 100 000 sparte måltider gjennom Too Good To Go, sier Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge.
Fra politi til pensjonister
Gjennom appen Too Good To Go er 65 Scandic-hoteller rundt om i landet med på å redde måltider fra å havne i søpla. Interessen for å kutte matsvinn er stor blant både unge og gamle.
– Vi opplever at engasjementet rundt matsvinn øker jevnt og trutt. Både unge og gamle engasjerer seg. Stamkundene våre er alt fra politi til pensjonister. Hos oss kan alle være med å redde miljøet litt ved å velge god mat til en billig penge, sier Benjamin Schofield, fungerende hotelldirektør ved Scandic Lillestrøm.
Scandic var den første hotellkjeden som begynte å redde overskuddsmat med Too Good To Go og er blant aktørene med flest utsalgssteder i Norge. Siden 2016 har hotellkjeden delt ut deilige bokser med overskuddsmat fra både frokost- og lunsjbufféene sine, som kan kjøpes til redusert pris i appen og hentes ved stengetid. Også Too Good To Go er glade for samarbeidet.
– Ingen ønsker å kaste mat. Men å beregne akkurat hvor mye mat man skal lage til en bufféservering er en stor utfordring - kanskje til og med umulig? Derfor er vi veldig glade for at Scandic bruker appen vår som et verktøy i kampen mot matsvinn, slik at det som måtte være til overs ender opp i folks mager og ikke som matsvinn, sier Hanne Johansen, matredder og kommunikasjonsmedarbeider i Too Good To Go.
Stas å redde mat
I Norge kastes minst 385.000 tonn mat i året. Tiltak for å kutte matsvinn har lenge vært en sentral del av Scandics arbeid med miljø og bærekraft. Blant annet gjøres dette gjennom å bruke mindre tallerkener, sette frem mindre buffémat av gangen og oppfordre gjester til å forsyne seg flere ganger. I tillegg veies alt av matavfall på Scandic slik at man har full kontroll på hvor mye matavfall hvert hotell produserer.
– Vi har som mål å kutte hele 20 prosent av matavfallet vårt innen 2020 gjennom initiativet Kutt Matsvinn 2020. Vårt samarbeid med Too Good To Go bidrar til å nå dette målet. Vi opplever at gjestene våre synes dette er viktig og at våre ansatte er stolte over å bidra i kampen mot matsvinn, sier Malting.
Også Too Good To Go opplever et stort engasjement omkring matsvinn.
– Det er veldig imponerende å se hvor mye mat som reddes gjennom appen vår, både hos Scandic og hos de rundt 1200 andre butikkene og spisestedene som er med. Vi opplever at folk synes det er stas å få være med på å redusere matsvinn og gjøre noe positivt for miljøet, og det er utrolig kult, sier Johansen.
Om Too Good To Go
Too Good To Go er en gratis og brukervennlig app som bidrar til å redusere matsvinn. Appen knytter butikker og serveringssteder med mat til overs sammen med forbrukere, slik at de kan forhindre at dagsfersk mat og dagligvarer med kort holdbarhet havner i søpla. Det er rett og slett en vinn-vinn-vinn-løsning: For spisesteder som slipper å kaste mat, for forbrukere som vil sikre seg god og billig mat, og ikke minst for miljøet.
Gjennom appen reddes det på landsbasis over 4000 måltider fra søpla hver dag. Siden lansering i januar 2016 har 1,6 millioner måltider blitt reddet. Over 600.000 nordmenn har lastet ned appen, og rundt 1200 spisesteder er med så langt.
For mer informasjon, kontakt:
- Morten Malting, direktør for mat og drikke i Scandic Norge:
+47 957 66 646, Morten.Malting@scandichotels.com
- Kristian Røise Dahl, PR- & kommunikasjonsrådgiver Scandic Norge:
+47 958 41 992, KristianRoise.Dahl@scandichotels.com
- Hanne Johansen, matredder og kommunikasjonsmedarbeider i Too Good To Go:
+47 959 21 185, Hanne@toogoodtogo.no
Bilder
Om Scandic Hotels
Følg pressemeldinger fra Scandic Hotels
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Scandic Hotels på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Scandic Hotels
Scandic lanserer nytt hotellvaremerke18.2.2020 07:45:55 CET | Pressemelding
Med Scandic GO vil Scandic tilby et nytt konsept i det voksende økonomisegmentet. Ambisjonen er å etablere et sterkt nærvær i de største byene i Norden.
Scandics norgessjef til toppjobb i konsernet22.11.2019 08:45:09 CET | Pressemelding
Etter 9 år som sjef for Scandic Hotels Norge, rykker Svein Arild Steen-Mevold opp som ansvarlig for utvikling av hele konsernets hotellportefølje. Som Chief Portfolio Officer skal han styrke hotellkjedens vekst i Norden og Europa forøvrig.
Kåret til Norges beste frokost for 13. gang10.10.2019 19:06:07 CEST | Pressemelding
I dag ble det klart at frokosten på Scandic Nidelven for 13. gang er kåret til Norges aller beste. Hotellet gikk til topps foran mer enn 400 hotellfrokoster i den anerkjente kåringen Twinings Best Breakfast, også kjent som det uoffisielle NM i frokost.
Trygghet for ansatte på Nordkapp20.6.2019 18:00:14 CEST | Pressemelding
Nordkapp kommune har i dag vedtatt ny områderegulering for Nordkapp. Reguleringen innebærer at kommunen får større styring med arealbruken på platået. Nordkapp kommune har brukt tre år på å behandle planen.
Kampen om Nordkapp: Behov for å rydde i fakta17.6.2019 14:41:18 CEST | Pressemelding
De siste dagene har flere riksmedier omtalt områdereguleringen på Nordkapp. Kommunens politikere har utvilsomt all nødvendig informasjon om saken, men vi ser at nye debattanter ikke har oppfattet alt presist. Dette er hva handler saken om:
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom